| Forum Home > Nasze sny i ich znaczenie > DZIWNE SPOŁECZEŃSTWO | ||
|---|---|---|
|
Member Posts: 5 |
Opisze wam sen w którym nie bralam udzialu czynnego. Moglam si? tylko przygl?da?... Przed moimi oczyma widz? wielk? kopu??, ktora rozci?ga si? po horyzont, wi?c nie wida? jej ko?ca. Nie ma ona ?adnych okien jest ca?a okr?g?a i tylko na jej szczycie wida? ma?e wieko przez które mo?na sie dosta? do ?rodka.
Jako obserwator dostaje si? do wn?trza , ale co dziwne wcale nie znajduje si? na górnym poziomie tylko od razu na samym dole - na parterze !!! Jest ciemno , pod nogami widz? brudn? wod?. Sufity maj? po 8-10 m wysoko?ci , na oko?o rozci?gaj? si? betonowe korytarze. Widz? ludzi którzy wygl?daj? przera?aj?co!!!! Co niektórzy ubrani s? w ciemne, szare i brudne szmaty , a pozostali s? nadzy.
Wszyscy chodz? przygarbieni , maj? d?ugie mokre w?osy, a ich twarze s? sine i ko?ciste. W ich oczach wida? smutek , gniew i dziko??. Zachowuj? si? jak zwierz?ta - rzucaj? si? na siebie , bija i drapi? ?ciany.Czuje zimno i strach , szukam drogi prowadz?cej na powierzchni? . Nagle unosz?si? do góry ku sufitowi. Dostrzegam wieko , którym przedostaj? si? na wy?szy poziom. Jest tam troch? ja?niej , ale pod nogami dalej widz? wod?. Ludzie s? na tym poziomie sa bardziej rozwini?ci. Potrafi? mówi? w swoim w?asnym j?zyku i próbuj?stworzy? jakie? prawa. Przygl?daj?c si? im dostrzegam w suficie nast?pny g?az, który nagle si? otworzy?. Powsta?o zamieszanie po?ród ludzi znajduj?cych si? ko?o mnie. Nagle mezczyzni sprowadzili ró?ne kobiety m?ode, stare , ale wszystkie by?y bardziej zadbane odka?dego kogo wcze?niej widzia?am. Kobiety te zacz??y si? unosi? do góry i wlecia?y przez otwarty luk. W nastepnej chwili z wy?szego poziomu pospada?y dziesi?tki poci?tych na kawa?ki ludzkich cia?. Toby?o jedzenie dla ludzi z ni?szego poziomu!!! Ludzie jak szaleni wyrywali sobie z r?k ludzkie kawa?ki. Nagle zamkn??am oczy i zapragn??am znale?? si? na najwy?szym poziomie. Kiedy otworzy?am oczy by?am ju? tam . Otoczenie wygl?da?o zupe?nie inaczej ni? te, ktore wcze?niej widzia?am . Ta cywilizacja by?a najbardziej rozwini?ta . Ludzie ubrani byli w bia?e szaty. Rozpiera?a ich rado??. Bawili si?, ucztowali, pili, kochali si? i rozmawiali. Wygl?dali na bogów tej ca?ej smutnej, a zarazem dziwnej cywilizacji. Po chwili zrozumia?am system jakim si? pos?uguj? . Aby utrzyma? ludzi przy ?yciu z ni?szych poziomów zsypywali im przez w?azy kawa?ki cia? ludzi, którzy wcze?niej zmarli, a w zamian brali sobie ich kobiety, które pó?niej wykorzystywali. Natomiast ludzie z srodkowego poziomu, zrzucali juz obgryzione ko?ci jeszcze ni?ej. Do tego momentu trwa? ten sen, a mo?e tylko tyle ja zapami?ta?am. Wiem ?e nie wró?y on nic dobrego, ale mo?e jest to ostrze?enie dla mnie i tylko musze je wlasciwie wykorzysta? ;-]Pozdrawiam wszystkich i zach?cam do opisywania swoich snów. Mo?e i Wasze sny s? ostatnio zastanawiaj?co ciekawe ? ;-]
Agnieszka
| |
| ||
|
Member Posts: 42 |
Ta kopula przypomina mi pewna piramide..... | |
| ||
|
Member Posts: 235 |
jaka piramide ? | |
| ||
|
Member Posts: 42 | ||
| ||
|
Member Posts: 11 |
Aga... Ciarki mi przechodzily po calym ciele gdy czytalam opis Twojego snu. To okropne, modle sie (!) o prawdziwosc starego powiedzenia, ktore mowie, ze sny tlumaczy sie na odwrot... | |
|
-- I don't need no arms around me. I don't need no drugs to calm me.
| ||
|
Member Posts: 3 |
Co do snów, to jest to tak, że wiekośc snów coś oznacza lecz nie zawsze wiemy co i najlepiej jest je interpretowac samemu, a nie poprzez jakies senniki. Najważniejsze jest poznanie przekazu danego snu. Nie zawsze coś, co wydaje się tragiczne, w rzeczywistosci bedzie przekazem jakiejs nadchodzacej tragedi, czy nieszczescia. Jak napisała Alex Bulsara - sny czesto snia sie na odwrót, ale dlaczego tak jest - taka własnie jest niewiadoma snów.... | |
| ||
|
To nie jest jeden z dziwnych snow. Jest ich wiecej !!! Uwierz lub nie, ale takie sny nie ozaczaja szczesliwej doliny !!! Ja osobiscie rzadko zapamietuje sny, ale ostatnio mam wiele dziwnych snow i nie tylko ja, ale wielu innych ludzi zaczyna snic o rzeczach niezrozumialych dla nich .... A ja nie posluguje sie sennikiem - to tak dla jasnosci ;-] | |
| ||
|
Member Posts: 7 | Na średnim poziomie ludzie żywiący się mięsem, niżej robactwo zjadające resztki. Ja uważam że sny tworzy mozg na podstawie naszych doświadczeń, myśli... Zauważyłem że gdy przez kilka dni o czymś rozmyślam to pó78;niej sny mam wygenerowane z tych myśli. Przeważnie mójednak zbiera wszystkie warstwy zapisane w pamięci i generuje na podstawie tego ró80;ne dziwne twory. | |
| ||
|
Member Posts: 138 |
Sny ... czasem az czlowiek nie chce sie budzic:) Ja z kolei mam tak ze w pewnych momentach zycia przypominam sobie ze przeciez to mi sie kiedys snilo! Ciekawe ciekawe... albo po bardzo dlugim czasie przypomina sie jakis sen. Kolezanka kiedys miala przy lozku notes i zapisywala jak najszybciej po przebudzeniu to co zdazyla zapamietac.
Pozdrowka z goracej Krety:) i milych snow zycze:) | |
| ||
|
Member Posts: 7 | Jak miałem kilka razy tak że przypomniało mi sie coś co było snem ale przypomniało mi sie to w taki sposóakby to było rzeczywistością... pó78;niej doszedłem do wniosku że to był sen któkiedyś tam miałem. Czyli w skró miliły mi sie wspomnienia senne z rzeczywistością. Macie tak czasem czy ze mną coś jest nie w porządku? | |
| ||
|
Sorki, ze tak nie na temat, ale mam pytanie do Oliwii. W okolo Krety jest teraz duzo trzesien ziemii. Czy daje sie to odczuwac ? Sam przezylem 4,3 i bylo to niesamowite przezycie... Milych wakacji Oliwia | |
| ||
|
Andrew, we Wloszech jest duzo trzesien ziemi. Raz sa bardziej odczuwalne, raz mniej. Czasem dowiaduje sie o trzesieniu ziemi z radia albo tv.Takich odczuwalnych jest mniej wiecej 5-7 na rok (w regionie gdzie mieszkam). Najbardziej odczuwalne byly te z 6/04 w Aquila, potem powtorzyly sie przez 6 dni z koleji z jedna przerwa dwudniowa. Mozna sie przyzwyczaic, budownictwo antysejsmiczne jest dosc wazne. Nie wiem co by sie stalo w Polsce , gdyby pojawilo sie trzesienie ziemi w skali np. 5 st. Mysle, ze pozostawiloby wiele zniszczen..... | |
--
| ||
|
Jesli kogos to interesuje, to podaje linka do strony gdzie sa pokazywane na biezaco wszystkie globalne zdarzenia, wraz z ich opisami. http://hisz.rsoe.hu/alertmap/?area=&lang=en ; i kliknijcie na GLOBAL | |
| ||
|
dobra strona warta zobaczenia. | |
--
| ||
|
Tak slyszalam ze sie pojawily ostatnio ale ja niczego nie czuje:) Ostatnio sa duze fale na morzu, wody duzo na plazy a w tym dziwne fiolki z czyms pomaranczowym w srodku... ciekawe co to...pracuje na plazy i duzo tego sie rano pojawia:/ | |
| ||
|
Wow - moglabys zrobic zdjecia tego czegos ?? | |
| ||
|
No ba! od razu zrobilam fotke... wysle Ci ja jutro na meila | |
| ||
|
No ba! od razu zrobilam fotke... wysle Ci ja jutro na meila | |
| ||
|
Member Posts: 7 |
Hmm...:/ brudna woda nie oznacza nic dobrego w snach. Pozostale rzeczy moga miec jednak sens odwrotny. | |
|
-- be good ^-^
| ||
|
sen pełen wrażeń,bardzo ciekawe jakie ma odzwirciedlenie w rzeczywistości .peace | |
| ||