| Forum Home > Polityka i NWO > Kto liczy glosy? | ||
|---|---|---|
|
Info ze strony monitorpolski-Nieważne, kto głosuje, ważne, kto liczy głosy. Z góry zaznaczam, że nie podejrzewam nikogo o fałszowanie głosów. Po prostu pewnych rzeczy nie rozumiem. Wczoraj, o godzinie 19:30 otrzymałem taką informację o sondażu ludzi z TVP: 32,7% PO 29,6% PiS 12,9% SLD 9,3% PSL 8,9% Palikot 3,0% PJN Sondaż odbywał się przed komisjami wyborczymi, zaraz po głosowaniu. Nie wiem jak duża i rozległa była próbka, choć można przypuścić, że sondaż odbył się głównie w dużych miastach, gdzie PO ma więcej zwolenników niż na prowincji. Skąd więc nagle taki skok w głosowaniu na PO do 40%?! Kolejny Cud nad Wisłą!
Przykłady fałszowania list wyborczych nie są fikcją! Jak się okazuje, listy wyborcze można też fałszować. Poniżej podaję kilka linków odnośnie fałszowania list wyborczych w przeszłości:
Kalisz – Fałszywe listy wyborcze? (SLD) Fałszywe listy poparcia oburzają kontrkandydatów Szełemeja (poparcie PO) Nowy Sącz: fałszywe podpisy na listach PO i Prawicy Bytów. Były wicestarosta fałszował listy wyborcze Fałszerstwa wyborczych list poparcia (niekoniecznie dotyczy samych wyborów) Uwaga na fałszowanie wyborów (Republika.pl) Prezes PiS: Fałszowanie wyborów, ważny problem Polski I to, najlepsze: „Policja znalazła w bagażniku byłego komendanta policji z warszawskiej Białołęki kilkaset wypełnionych kart do głosowania z zeszłorocznych wyborów na stanowisko prezydenta Warszawy. Komendant Mariusz W. jest podejrzany o zabójstwo biznesmena. Wypełniony pakiet kart do głosowania miał opis jakoby karty te były załącznikiem do protokołu wyborczego.” Oczywiście takim wpadkom ukręca się łeb - to jest kompromitacja systemu i dowód na to w jak łatwy sposób można sfałszować wyniki wyborów (GW-karty były policzone)
A co z sondażami? Przecież sondaż jest naciskiem medialnym na opinię społeczną! Kodeks Karny to reguluje: „Kto, przemocą, groźbą bezprawną lub przez nadużycie stosunku zależności, wywiera wpływ na sposób głosowania osoby uprawnionej albo zmusza ją do głosowania lub powstrzymuje od głosowania, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.” Znalazłem bardzo dobry artykuł na ten temat, w którym czytamy, m.in.: „Obecny obowiązujący system prawa wyborczego w Polsce jest wyjątkowo bardzo sprzyjający wszelkiego rodzaju fałszerstwom i oszustwom. Sprzyja: cwaniakom, hochsztaplerom, krętaczom, kuglarzom i oszustom. (…) Morze atramentu już wylano na temat obłędnych sondaży i szans poszczególnych kandydatów do najwyższego urzędu w Polsce, więc rozpisywanie się na ten temat nie ma sensu. Rozbieżności, pomiędzy szansami poszczególnych kandydatów, jak podała jedna z codziennych gazet w piątek, tuż przed wyborami doszły prawie do 20 % różnicy, pomiędzy Ob. B. Komorowski i Ob. J. Kaczyńskim. Jak podała Państwowa Komisja Wyborcza, po podliczeniu wszystkich głosów różnica ta wyniosła nieco ponad 5 %.” Zbigniew Grabowski: http://denuncjacje.blog.onet.pl – FAŁSZOWANIE WYBORÓW
Nieważne, kto głosuje, ważne, kto liczy głosy Josif Wissarionowicz Dżugaszwili (Józef Stalin)
A kto w Polsce liczy głosy, wiecie? Kim są ludzie z Państwowej Komisji Wyborczej? Dlaczego tak długo trwa liczenie głosów? Czy przyczyną są manipulacje i dopasowywanie wyników do oczekiwań? Niekoniecznie – jak się okazuje fałszowanie wyników nie jest konieczne. Można po prostu głosy kupić!
W jaki sposób można dokonać fałszowania wyborów?
Łażący Łazarz podaje kilka metod: „Fałszowanie mogłoby odbywać się na kilka sposobów. Pierwszy polega na drukowaniu nieważnych głosów poprzez dopisywanie przez członków komisji dodatkowych krzyżyków na kartach wyborczych. Wszystko może się odbywać niemal jawnie przy liczeniu głosów, jeśli brak jest w komisji przedstawiciela lub męża zaufania jednego z komitetów wyborczych.(…) Drugi sposób jest bardziej chamski ale równie skuteczny. Gdy brak w komisji wyborczej przedstawiciela jednego z komitetów pozostali dzielą się proporcjonalnie głosami na ten komitet, dołączając karty do głosowania do swoich kupek. Potem sporządzany jest stosowny protokół. Jeśli ilość oddanych głosów wynikająca z rejestru wyborców zgadza się z ilością głosów uwzględnionych na protokole de facto nikt nie dokonuje post weryfikacji prac komisji wyborczej. Trzeci sposób polega na kupowaniu głosów u wyborców i odbywa sie tak: 1 kupiony wyborca odhacza się w rejestrze komisji, pobiera kartę do głosowania i idzie do kabiny. Tam jednak nie głosuje tylko chowa za pazuchę (lub do teczki) czystą kartę a sam wrzuca do urny (dla niepoznaki) przyniesioną czystą kartkę papieru. Czystą kartę do głosowania wynosi na zewnątrz lokalu wyborczego do tzw. płatnika. Płatnik płaci za czystą kartę (którą zabiera) 50 lub 100 zł – stawki są różne i po temacie.” wiecej: Już nie trzeba fałszować wyborów
Obywatelskie Nieposłuszeństwo (OBNIE) podaje inne przykłady mechanizmu fałszowania wyborów. Okazuje się, że utrudnienia w głosowaniu Polonii też mogą mieć wpływ na wyniki wyborów. I faktycznie miały – frekwencja wyborcza w tym roku w konsulatach była wyjątkowo mała. A Polonia tradycyjnie głosuje na prawicę, którą dla niej jest głównie PiS. Zob: Mechanizm fałszowania wyborów – kilka prostych przykładów
W jaki sposób można by naprawić mechanizm wyborczy?
Ja już podałem swoją propozycję w jednym z komentarzy. Otóż każda karta do głosowania powinna być numerowana i mieć kopię dla głosującego. Później na podstawie numeru, głosujący mógłby sprawdzić w internecie czy faktycznie oddany przez niego głos jest prawidłowo zanotowany. Ten sposób nie uchroni jednak przed sprzedawaniem kart – komisje powinny sprawdzać dokładnie czy opuszczający lokal nie mają z sobą kart wyborczych.
Jak ich sprawdzić?
Choć to nic nie da, warto by sprawdzić statystycznie wyniki głosowania. Ustawić stoliki w głównych punktach miasta i wystawić listy z kandydatami do anonimowego skreślania. Aby zachęcić do wpisywania się można zafundować nagrody do losowania. Nie jest to wielki wydatek, przy okazji można zebrać pokaźną liczbę kontaktów do wysyłek mailowych. Losowanie na podstawie numeru, który każdy głosujący otrzymuje. Takie listy powinny być wystawiane przez neutralne stowarzyszenie, bądź fundacje. Dla mnie np. skandalem jest przegrana Zuzanny Kurtyki z Sepiołem. Jak o tym mówię znajomym, to każdy się pyta „A kto to jest Sepioł do cholery?”. Nie mam wątpliwości, że cała Nowa Huta głosowała na Kurtykę. | |
| ||
|
Fałszowano wybory, to są już fakty Mówienie o fałszowaniu wyborów to podobno kolejna teoria spiskowa. A jednak okazuje się, że nie, bo to są już fakty. Wybory na masową skalę były fałszowane? Świadczy o tym 700 tys nieważnych głosów? Policja zatrzymała sprawcę, to czubek góry lodowej?
PAP pisze – „To najpoważniejszy incydent wyborczy” – o tym co wyprawiano w Skarżysku Kamiennej. Okazuje się bowiem, że tamtejsza Policja zatrzymała szefa komisji wyborczej, który dopisywał krzyżyki do kart. W ten sposób głosy stawały się nieważne. Ale czy tak nie było w całym kraju? Czy to nie powinno napawać niepokojem? A może to dobitny dowód i przykład na to jak sfałszowano te wybory w całym kraju?
Wczoraj podczas wieczoru wyborczego Nowego Ekranu Alef Stern zaprezentował jak sfałszować wybory, a dzisiaj jest medialna informacja. Stern stwierdził w rozmowie z nami – „Wybory było bardzo łatwo sfałszować, bo karty drukowane były na sprzęcie jaki jest w posiadaniu wielu ludzi. Drukarka laserowa, papier to żaden problem, nawet zrobienie pieczątki komisji, szczególnie, że w tych wyborach głosowaliśmy przy użyciu pliku kartek spiętych zwykłym zszywaczem” – podkreśla były specjalista od marketingu politycznego.
Stern jednocześnie zauważa – „Karta do głosowania do Senatu to jeszcze mniejszy problem, jej podrobienie zajmuje 25 sekund. Tyle bowiem czasu zajmuje skanowanie i drukowanie karty, a żółty papier nie stanowi problemu” – że tak źle lub celowo fatalnie przygotowanego glosowania dawno nie widział. Na potwierdzenie tych słów Stern pokazuje nam kartę do glosowania wyniesioną przez niego z komisji obwodowej. W naszej obecności włącza skaner i drukarkę, a po chwili mamy kartę do głosowania.
Wtedy pisarz dodaje „w ferworze liczenia głosów członkowie komisji nie zauważą, czy pieczęć komisji jest autentyczna, czy wydrukowana najważniejsze to utrafić z odpowiedni odcieniem papieru”. Zaraz jednak dodaje, „ale w każdej hurtowni papierniczej nie będzie problemu odpowiedni znaleźć”. Jednocześnie przypomina, że „do tego do głosowania można było przygotować sie wcześniej zamawiając sobie „karty” do głosowania korespondencyjnego, bonie różniły sie one niczym od tych którymi głosowaliśmy wczoraj”.
Dlatego tak ważne jest by dziś pójść i udokumentować wyniki wyborów wywieszone w komisjach w których glosowaliśmy, a potem spokojnie czekać na publikacje danych cząstkowych przez PKW. Wtedy można je porównywać każda nieścisłość świadczyć będzie o fałszowaniu wyników. Pisarz apeluje „nie dajmy sobie wmówić, że jeden głos sfałszowany lub przerobiony na nie ważny to znikoma szkodliwość czynu. Prawo mówi wyraźnie, że wybory są równe. To znaczy, że każdy głos liczy się tak samo. A zatem jeśli jakiś głos pozbawiono siły wyborczej czyniąc go nieważnym, to złamano tym samym zasadę równości głosowania i to jest powód do unieważnienia wyborów” mówi Stern. Przypomina również, że „zasada równości została także złamana poprzez stworzenie zamiast karty do glosowania - jak to zawsze bywało książeczki, bo ta książeczka nie była już kartą do głosowania a plikiem kartek”.
Przez to poszczególne listy i nazwiska kandydatów nie były na jednej karcie do głosowania tylko na poszczególnych stronach, a sam mechanizm przekładania kartek zakłócał tajność głosowania, bo wskazywał, że wyborca nie głosuje na pierwszą stronę, albo właśnie na nią głosuje. Co więcej książeczka do głosowania świetnie ułatwiała zrobienie głosu nieważnego - i tu Stern demonstruje jak dostawić krzyżyk w kratce udając liczenie głosów, kartki książeczki do głosowania spełniają w tej sytuacji doskonale role parawanu zasłaniającego prace wprawnej ręki „pisarza” i długopisu.
W tej sytuacji staje się jasne, ze wybory zostały sfałszowane? Wszystko na to wskazuje, ale uczynni dziennikarze salonowi znowu nie widzą problemu, bo niby co sie takiego stało? Przecież „wygraliśmy z mgłą smoleńską” jak powiedział Donald Tusk.
Dlaczego wygrało PO?
Alef Stern to tłumaczy prosto – „Do wyborów poszło mniej niż 50 % uprawnionych zatem różnica 10% pomiędzy PiS-em i PO to raptem 1 milion uprawnionych do głosowania, gdy prawie 700 tysięcy oddało głosy nieważne lub takie te głosy z jakiegoś powodu nieważnymi sie stały. Wygrana PO to psychologiczny mechanizm wyparcia nadchodzącej rzeczywistości. To jak walka z rakiem wiesz, że nadejdzie śmierć ale i tak kupujesz leki dajesz łapówki lekarzowi i liczysz na cud. Polacy dalej czekają na cud i myślą magicznie, że kryzys nas ominie” – stwierdza dobitnie pisarz..
Podkreśla jednocześnie – „Polacy wybrali przyszłość. I rozwaloną Polską budowę. Mają nadzieję. Nie chcą uwierzyć w nadchodzący kryzys, dlatego głosują na PO. Magicznie daje im to wiarę w nierosnące raty kredytów i szanse na spłacenie mieszkanie i samochodu. Nawet i za 25 lat. Za podstawowe utrzymanie płacą coraz więcej, inflacja zjadła im 15% DOCHODÓW. Kolejne zmiany kursów Euro i spekulacje na złotówce zabiorą im do 30% oszczędności. Te akurat ma niewielu” – używając bardzo obrazowych argumentów. Podsumowuje – „Spada spożycie mięsa, ryb, mleka (już 2x mniej jak w PRL) BIEDĘ WIDAĆ Z KILOMETRA. A nawet z metrów stu” – kończy naszą rozmowę Alef Stern.
Fiatowiec info- http://fiatowiec.nowyekran.pl/post/29733,falszowano-wybory-to-sa-juz-fakty | |
| ||
|
Member Posts: 114 |
Podsumowuje – „Spada spożycie mięsa, ryb, mleka (już 2x mniej jak w PRL) BIEDĘ WIDAĆ Z KILOMETRA. A nawet z metrów stu” – kończy naszą rozmowę Alef Stern. - a gdzie on te biede widział ? chyba w swoim pustym łbie - no i kiedy ogłosi kolejny koniec świata , stan wojenny, zamachy i inne katastroficzne rewelacje ? dla mnie facet jest poprostu śmieszny - a jedyne co robi to sie promuje w necie za pomocą takich "mundrych" jak fiatowiec itp nieuleczalne przypadki
| |
| ||
|
Member Posts: 22 |
Biede widc nawet co dwa kroki nie trzeba 100 metrow wystarczy patrzec jak ludzie zyja z czym sie borykaja nie mam wyrobionego zdania o tym czlowieku ale co do biedy nie przesadza dziwne ze ty tego nie widzisz | |
| ||
|
Member Posts: 24 |
Jak dla mnie taki scenariusz jest bardzo mozliwy..Dzieki Aspartam za pokazanie w jaki sposob moglo do tego dojsc | |
| ||
|
info z monitorpolski-Konieczna jest weryfikacja wyników wyborów. Nie mam wątpliwości, że wybory można było w łatwy sposób sfałszować. Jeśli się mylę, to proszę o kontrargumenty. Uważam, że system został tak obmyślony, by móc w łatwy sposób dokonać fałszerstwa – i to na wielką skalę. Podrabianie kart, kupowanie ich, czy dopisywanie krzyżyków, to są procedery, które nie mogłyby posłużyć do wielkiego oszustwa wyborczego. Po prostu wymagałyby zbyt dużej ilości wtajemniczonych i sprawa na pewno by się rypła.
W USA wielkoskalowych oszustw wyborczych można łatwo dokonać, bowiem w większości stanów obowiązuje głosowanie komputerowe. Udowodniono już, że program, który oblicza głosy ma tzw. „back-door” czyli furtkę, dzięki której można sfałszować wyniki. Tak było np. na Florydzie, gdzie wyniki wyborów na kandydatów Busha i Gore’a odwrócono – Bush dostał te głosy co Gore, a Gore te co Bush. To zresztą niewiele zmieniło politykę USA, bowiem od czasów Kennedy’ego wszyscy prezydenci wykonują tylko rozkazy służb międzynarodowych.
W Polsce obowiązuje wydawałoby się, sprawiedliwy, system głosowania papierowego – wyborcy skreślają swoich kandydatów na kartach dostarczonych do punktów głosowania przed wyborami. Niestety, nie przyjrzałem się dobrze karcie, owszem, widziałem pieczątkę, ale czy karty są numerowane? Sprawiają one takie wrażenie, że można je wydrukować na zwykłej drukarce laserowej do formatu A3. Pieczątkę można łatwo zrobić, to nie jest żadne zabezpieczenie – zresztą w Polsce pieczątka nie wszędzie jest obowiązkowa, np. firmy nie muszą jej stosować na fakturach czy rachunkach. Ważny jest podpis. Czy papier posiadał jakieś znaki specjalne, jak znak wodny? Wyborca nawet nie otrzymał kopii do weryfikacji.
Jeśli tak jest jak piszę, to kto i dlaczego zaakceptował system bardzo łatwy do sfałszowania? Przecież można wszystkie nasze głosy wrzucić do kosza i zastąpić wcześniej przygotowanymi. Sądzę, że to częściowo nastąpiło. Zauważmy, że nawet bojkot nie ma sensu w przypadku gdy łatwo jest przygotować fałszywe karty do głosowania.
Można by to zweryfikować, badając dokładnie dużą próbkę kart, szczególnie w okręgach gdzie wygrana kandydatów pewnych partii była wątpliwa, a mimo to właśnie to oni wygrali. Proponowałbym okręgi gdzie na senatora kandydowała Zuzanna Kurtyka. Po prostu nie wierzę, że jakiś Sepioł czy Klich mogli dostać więcej głosów niż wdowa po ś.p. Januszu Kurtyce – Prezesie IPN. Należałoby więc stworzyć niezależny komitet weryfikacji wyborów i sprawdzić kilkadziesiąt tysięcy kart do głosowania w okręgach krakowskich – czy krzyżyki były stawiane przez różne osoby i jakie są rodzaje tuszu czy też atramentu, którymi stawiano krzyżyki. Można by to zrobić poprzez zeskanowanie tychże kart i porównanie krzyżyków odpowiednim programem komputerowym, który mógłby wykrywać różnice w charakterze pisma. Na pewno takie programy istnieją. Innym sposobem jest weryfikacja ilości głosów oddanych na wybranego kandydata. W przypadku Zuzanny Kurtyki, można by ustawić kilkadziesiąt punktów weryfikacyjnych na terenie Krakowa i Nowej Huty, i jej wyborcy mogliby umieszczać swoje podpisy na liście „głosowałem na Zuzannę Kurtykę w okręgu takim, a takim”. Jeśli tych głosów uzbierałoby się więcej niż podawałby dane oficjalne, to mielibyśmy twardy dowód na fałszowanie wyborów.
Weryfikacja wyborów jest owszem, kosztownym przedsięwzięciem, ale gra jest bardzo wysoka – chodzi o przyszłość całego naszego narodu. Jeśli bowiem wybory wygrała obca agentura, to możemy się pożegnać z jakąkolwiek przyszłością. Pamiętajmy, że z zimną krwią zamordowano nam Prezydenta RP wraz z 95 osobami.
P.S. Acha, wszelkie próby unieważniania wyborów bez żelaznych argumentów są dezinformacją i próbą skierowania nas na złą ścieżkę. Wybory się odbyły, wyborcy zaakceptowali formę głosowania, więc unieważnianie ich prowadzi prostą drogą do wojny domowej. Tylko twarde dowody w postaci podpisów głosujących lub analiza komputerowa krzyżyków, mogą doprowadzić do ponownych wyborów w trudniejszej do sfałszowania formie. | |
| ||
|
Opadają mi ręce powoli...Tych którzy mają świadomość co się dzieje jest za mało..nie jesteśmy w stanie nic zrobić bracia i siostry...na 100 osób może jedna jest dobrze poinformowana ;( Od 2-3 lat jestem świadomy i przez ten czas zdąrzyłem zobaczyć ile osób chociaż wie co oznacza pojęcie NWO czy NPŚ...o nie ty znowu o tym.. idz na prezydenta.. naprawde zaczynam myśleć o ludziach jako bydło... sad | |
| ||
|
a na jakich źródłach opierwsz tą swoją wiedzę ? skąd masz piewość ze to nie twoja "wiara" niz prawda ? | |
| ||
|
Widząc reakcje ludzi poprzez filmiki w internecie ale co najwazniejsze moi znajomi i znani mi ludzie | |
| ||
|
pytałem skąd pochodzi twoja "wiedza" - na podstawie której uważasz że ty wiesz lepiej a - reszta to banda głupków | |
| ||
|
cytat - "Od 2-3 lat jestem świadomy i przez ten czas zdąrzyłem zobaczyć ile osób chociaż wie co oznacza pojęcie NWO czy NPŚ..." czytanie ze zrozumieniem się kłania.. po za tym to ty napisałeś banda głupków..i najważniejsze nie napisałem że ja wiem lepiej.. napisałem poprostu czego doświadczyłem... Nie mam zamiaru i chęci się z tobą kłócić kto ma racje..bo ja nie uważam że ją mam... | |
| ||
|
czytam że zrozumieniem - i nadal nie wiem skąd czerpiesz swoją wiedzę - z takich strona jak ta ? - a gdzie weryfikujesz to co tu przeczytasz ? skąd ma sz pewnosc że to nie bzdury i urojenia paranoików ? jesteś świadomy - czego ? że obejrzałeś pare filmików na YT i i uwierzyłeś że to prawda objawiona ? NWO itp - o tym to już Jezus mówił nie łykaj wszystkiego jak pelikan a jak ci napisze że w tej sytuacji najlepsze wyście to palnąć sobie w łeb - to tez uwierzysz ? moja rada - nie wierz nikomu - nawet czasami sobie | |
| ||
|
Nawet nie będe próbował Ci choć trochę przybliżyć ile różnych opini da sie przeczytać w okresie 2-3 lat zwłaszcza jeżeli jesteś tematem bardzo zainteresowany... cytat - "moja rada - nie wierz nikomu - nawet czasami sobie - bo nasz mózg też płata nam figle" nie zaprzeczam temu, bo często może to sie okazać prawdą, ale cytat "i najważniejsze nie napisałem że ja wiem lepiej.. napisałem poprostu czego doświadczyłem... Nie mam zamiaru i chęci się z tobą kłócić kto ma racje..bo ja nie uważam że ją mam..." | |
| ||
|
a co to jest 2 - 3 lata | |
| ||
|
Nie rozumiem do czego zmierzasz... w takim razie nakreśl mi choć trochę co ty o tym wszystkim sądzisz ..podziel się ze mną swoją opinią a nie wciąż próbujesz mi wybić moje myślenie nie przedstawiając swojego | |
| ||
|
powiem tak - od dzieciństwa fascynowały mnie rzeczy powiedzmy dziwne inne nadprzyrodzone itp - pewnie dlatego przeczytłem wzystkie książki lema | |
| ||
|
Doskonale Cię rozumiem, ale napisz mi jeszcze prosze pomijając końce świata w które sam nie wierze coś o NWO.. Czy wg. Ciebie to tez wymysły chorych umysłów? | |
| ||
|
ale co to tak naprawdę jest NWO ? nowy porządek świata jest wprowadzany od kiedy powstała nasza cywilizacja - bo wszystko sie ciagle zmienia - jak swiat światem zawsze ktoś chce rządzić - były potęgi i bedą - a rząd światowy - cóż czy byłby lepszy czy gorszy - nie wiem ale myśle że tak - tylko dla kogo ? dla biednych lepiej ale my do tego dołożymy a może nas zachipują - no i co z tego ? - dziś każdy ma komórke którą i tak zawsze nosi przy dupi.. - wiec już jesteśmy zachipowani, chipa pod skórą nikt przynajmniej ci nie ukradnie. casłe to NWO - to temat rzeka do którego podłaczyło sie mase cwaniaczków - którzy straszą ludzi niewiadomo czym - a cel mają jeden - sprzedać książki które piszą - zwróć uwagę że wiekszośc tch co niby wiedzą co jest grane - oprócz tego że coś tam w interku puszczą to do tego każą przeczytać swoje książki bo tam to dopiero jest "wiedza" - i tu jest haczyk - bo skoro tak stają w obronie ludzkości i ludzi - to dlaczego nie dają całego materiału za friko w interku ? bo trzeba na ludzkiej naiwności zarobić - oceniam ze conajmniej 90 % tych "znafcuf" dział wyłacznie w tym celu - sam sie dałem nabrać na kilka takich książek. Na koniec - świat wokół nas jest niestety strasznie zakłamany - przykre to ale prawdziwe niestety. Najlepiej wiec zająć sie samym soba pozdrawiam | |
| ||
|
Naprawdę godzisz się by ktoś zawsze i wszędzie widział twoją lokalizacje ? Mi by to nie przeszkadzało gdyby i sami założyciele mieli takie chipy żebym ja sam mógł wiedzieć gdzie się znajdują..ale jestem pewien że tak nigdy nie będzie tylko te pier..o.o.e 100-200-300 osób będzie miało to tego dostęp a dla nich będziesz jak owieczka...nie myśl ze nie widze w tym dobrej strony, ale czuje się zbyt inteligenty i przeraża mnie fakt, że komuś musze byc podporządkowany tylko dlatego że przez przeszłość ten ktoś jest na samej górze a nie koniecznie jest bardziej inteligentny i l"miłosierny"... Wierze że gdyby ja i ty i wszyscy inni ludzie razem byśmy mogli dyskutować jak wykorzystać nową technologie itd świat byłby o wiele lepszy... Ja nie chcę być czyjąś marionetką...nie czuję sie barankiem co wysłucha pasterza i pójdzie za jego głosem | |
| ||
|
A może wezmą mnie do grona gdzie będe mógł się wykazać nie przeciętnoscią co o tym myślisz? | |
| ||