globalnaswiadomosc.com

artykuły polityka NWO wydarzenia Świat i Polska klimat zdrowie przebudzenie świadomość transformacja forum wideo

Podyskutujmy (FORUM)

Post Reply
Forum Home > Medytacja i swiadomosc > Falun Gong

Marek S
Moderator

Obejrzałem ten film i serce mnie boli, że my ludzie nie potrafimy być tolerancyjni. Andrzej w artykule napisał coś co jest dla mnie bardzo żywe ostatnimi czasy: rzeczywiście wystarczy być obojetnym i ignorować fakty a można wyżądzić wiele cierpienia naszej rodzinie jaką jest ludzkość. Przypomniały mi się dwie sytuacje z taką nietoleracją związane: 1. zakaz sprzedawania witamin i suplementów żywnościowych - żebyśmy nie byli czasem za mądrzy i za zdrowi; 2. oraz komentarz mojego przyjaciela, który po obejrzeniu jakiegoś materiału o Afryce na Discovery powiedział, że Afrykańczycy to popaprańcy i dzikusy i że AIDS to właśnie od nich przyszło do świata.

To ciągle mój przyjaciel i zawsze nim będzie i nie ważne jakie filmu oglądał, ale myślę ze istotne jest to dlaczego dowolnie manewrujemy faktami i akceptujemy tylko te które nam pasują? T dowodzi że problem jest w nas, to w naszych przekonaniach rodzi sie ocena co do faktów. Nie rozumiemy czegoś, więc to odrzucamy a jak nam wygodnie to nawet tempimy. Myślę, że to po części ze strachu a po części z lenistwa. Z mojego doświadczenia wiem jak na codzień,  nawet w tych najmniejszych błachych sprawach selekcjonujemy informację która do nas dociera bo nie mamy czasu albo ochoty przyjrzeć sie jej obiektywnie. Potem sie dziwimy że coś nam umknęło, czegoś nie wiedzieliśmy, albo nam coś nie wyszło, itp. Złościmy się i obwiniamy za to cały świat - tylko nie siebie ... Jeżeli w ten sam sposób reaguje człowiek w grupie, mając władzę i broń do użycia, to prosze bardzo - mamy tragedię jak ta w Chinach. Czy ktoś ma podobne spostrzeżenia i odczucia? Jak sobie z tym radzić? jak znaleźw sobie bliskość z ludźmi? Jak powrócić do korzeni? Cóż ja widzę tylko jedno wyjście ... :)

March 15, 2009 at 4:11 PM Flag Quote & Reply

Ania
Administrator

Ten film byl pierwsza wiescia o istnieniu Flung Gong. Nigdy wczesniej nie slyszalam o tych praktykach, tym bardziej zrocilam na nia uwage.

Dowiedzialam sie miedzy innymi ze jest uprawiana na calym swiecie, Twierdzi sie ze pochodzi z czasow prechistorycznych, jest proste a zarazem trudne. Ci ktorzy pomagaja - ucza Falung Gong obia to nieodplatnie wszystkie materialy do nauki rowniez sa bezplatne. Jesli  ktps chce blizej poznac Falung gong polecam polska strone http://www.falundafa.pl/howtolearn.html. Oprocz ogolnych informacji znajdziecia tam rowniez miejsca gdzie ppotykaja sie ludzie i cwicza Falung Gong w Polsce, znajdziecie tam rowniez ksiazki do pobrania i inne materialy. ..

March 20, 2009 at 5:31 PM Flag Quote & Reply

Ania
Administrator

Dla tych ktorzy mieszkaja w Holandi strona gdzie mozna cwiczyc:

http://www.falundafa.org/Dutch/lokaal.htm#Nederland

A to strona gdzie mozecie znalesc miejsca na calym swiecie grup ktore cwicza Falung Gong http://www.falundafa.org/eng/contacts/area/index.html#3

March 20, 2009 at 5:37 PM Flag Quote & Reply

£4zik
Member

Miałem okazję trochę poćwiczyć.Przyznam że nie dziwie się dlaczego tak ich nie lubi władza.To bardzo budzi człowieka.Jednym słowem Polecam :)

--

Si vis pacem para bellum

September 15, 2009 at 7:06 AM Flag Quote & Reply

You must login to post.

Wsparcie dla Portalu

Nowe Video

110 views - 0 comments
242 views - 0 comments

Wyszukiwarka GS

Loading

Translate page

Dodaj do Facebook

Goraco Polecamy ! :)

Reklama

Pogoda dla Polski

Polecamy

David Icke

Warto zobaczyc

Wolne Media - Toplista

Sentencja Roku

"Jest ludzkim kochanie aby byc kochanym, lecz kochac dla samej milosci jest anielskie."

Alfonse De Lamartine

Rada od serca

Zastanówcie się tylko.

W jednej chwili możeciepomyśleć o szczęściu i całe Wasze ciało wypełni się radością.

W jednej chwili możeciewyobrazić sobie siebie w roli żałosnej istoty, której nikt nie kocha i ogarnieWas smutek oraz współczucie dla samych siebie.

Potrzebny jest tylkomoment aby to nastąpiło.

I tak samo w jednejchwili możecie przestać szlochać i wybuchnąć radosnym śmiechem.

W jednej chwili możeciepołożyć kres krytykom i zobaczyć piękno wszystkiego co Was otacza.

Kto to robi ? Wy !

W momencie kiedymieliście kaprys, aby stworzyć uczucia, w głębi Waszej istoty, czy cokolwiekwokół Was się zmieniło ? Nie.

Tylko wszystko, kimbyliście uległo zmianie.

Jesteście dokładnie tym, o czym myślicie.

Ramtha/ J.Z.Knight

Contact

Jesli chcesz sie z nami skontaktowac to napisz do nas na: redakcja@globalnaswiadomosc.com 

www.globalnaswiadomosc.com

Follow me on Twitter

Webs Counter

GS na swiecie

Facebook Fanpage Box

Goraco Polecamy