globalnaswiadomosc.com

artykuły polityka NWO wydarzenia Świat i Polska klimat zdrowie przebudzenie świadomość transformacja forum wideo

Podyskutujmy (FORUM)

Post Reply
Forum Home > Polityka i NWO > Adwokaci ujawniaja !

Andrew 2
Member

Adwokaci firmy LeX Nostrum w swoim liscie otwartym pisza o machlojkach prokuratorskich w Polsce. prosza o naglosnienie tematu. Ile jest w tym prawdy ? Nikt nie wie, ale warto takie sprawy naglasniac, aby ci co matacza nie mieli szans ukrywac swoje matactwa.

List otwarty do prokuratora Prokuratury Apelacyjnej w Białymstoku - Sławomira Luksa‏ 8-3-2011
Maciej Lisowski - LEX NOSTRAmedia@lexnostra.pl

Szanowni Państwo

Dziś Sąd Rejonowy dla Warszawy Pragi Północ ( sygn. akt III Kp 145/11 ) odrzucił zażalenie prokuratora Prokuratury Apelacyjnej w Białymstoku -Sławomira Luksa na postanowienie Prokuratury Okręgowej w Zamościu ( sygn. V Ds.9/10 ) o umorzeniu śledztwa z zawiadomienia Prokuratury Apelacyjnej wBiałymstoku - Sławomira Luksa o popełnieniuprzeze mnie przestępstwa w postaci szukania dowodów łamania prawa przez Luksa.

Proszę o pomoc w upowszechnianiu mojego  listu otwartego do prok.Sławomira Luksa, w którym wytykam jego niegodziwości i przestępstwa.

Treść listu i skany dokumentów znajdują się na naszych stronachinternetowych:

http://www.fundacja.lexnostra.pl/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=19&Itemid=5

http://www.lexnostrum.pl/List-otwarty---Ujawniamy-!.php

Najwyższy czas na rozliczenie czynów usłużnych prokuratorów !!!

Dziękuję !

Maciej Lisowski

www.fundacja.lexnostra.pl

www.lexnostrum.pl

Maciej Lisowski

8.03.2011 r.

adres do doręczeń:

Fundacja LEX NOSTRA

ul. Dymińska 9 lok. 16

01-519 Warszawa

List otwarty do prokuratora Prokuratury Apelacyjnej w Białymstoku

Sławomira Luksa

Szanowny panie

Znamy się od dawna, ale ostatnio stopień pana cynizmu i nikczemności przerósł moje wyobrażenia, co wydawało mi się niemożliwe.

Przywykłem do prób aresztowania mnie przez skundlonych z panem, pana najemników-prokuratorów, ale użycie do tego celu kryminalisty Andrzeja K., skazanego za rozbój i zabójstwo z bronią w ręku, przekroczyło nawet moją wyobraźnię.

Rozum pana opuścił, czy koledzy się od pana odwrócili ?

Wiele lat temu doprowadził pan – jako Prokurator Okręgowy w Białymstoku – do przejęcia mojej firmy przez te same persony, które maczały łapy w stalowym wątku sprawy Krzysztofa Olewnika. Na mnie „zarobili” ok. 3 milionów złotych. Abym nie bronił swojej własności pan, a później pana protegowany „załatwiliście” mi kilkudziesięciomiesięczny „areszt wydobywczy”. Czy teraz naciska pan na prokuraturę, która odmawia przesłuchania mnie jako świadka zgłoszonego przez p. Włodzimierza Olewnika ?

Czy uważał pan, że zniszczy mnie pan, tak jak śp. Marka Karpia ?

Nie dość, że się nie udało, to jeszcze przed rokiem ujawniłem jak pana podwładni wyprowadzili z prokuratury 300 tysięcy złotych za rzekome tłumaczenia z języka białoruskiego.

Ma pan bogata kolekcję wyczynów, ale czy naprawdę tak mocno się pan mnie boi, że nakłonił pan swojego – jak sam pan przyznał – znajomego Andrzeja K. do złożenia zeznań, iż rzekomo namawiałem Andrzeja K. do ujawnienia dowodów pana przestępstw ?

Pan mnie przecenia, panie prokuratorze.

To Andrzej K. sam się do mnie zgłosił, bo chciał „przehandlować pana” ujawniając informacje o pana rzekomym udziale w przemycie złota ( akta Prokuratury Apelacyjnej w Szczecinie ), oraz rzekomym zatrzymaniu pana na terenie Białorusi przez funkcjonariuszy KGB ( akta w KWP w Białymstoku ). Andrzej K. w zamian za to chciał uzyskać warunkowe przedterminowe zwolnienie z odbywania pozostałych 13 lat pozbawienia wolności.

Ale ja nie taplam się w waszym błocie.

O „rewelacjach” Andrzeja K. drogą oficjalną zawiadomiłem odpowiednie służby, a także asystenta wpływowego posła PiS-u.

Wkrótce po tym Andrzej K. przysłał do mnie list z żądaniem zapłaty 2 milionów złotych, powołując się na pana, jako osobę, która mnie zniszczy jeśli nie zapłacę. Wspomniał także o Januszu K. i „grupie J3”.( nazwa od imion trzech Januszów ), kryjącej się za sprawą zabójstwa gen. Marka Papały i Krzysztofa Olewnika.

Traktowałbym to jako zwidy nawiedzonego kryminalisty, gdyby nie fakt, iż oficer, który pojechał spotkać się z Andrzejem K. został – wkrótce po tym – zwolniony ze służby, a asystent posła – zmarł.

Co więcej, wkrótce po tym zdarzeniu funkcjonariusze Komendy Rejonowej Policji Warszawa Wola bez nakazu prokuratury lub sądu, wywieźli niemal wszystkie dokumenty z Fundacji, w tym także związane z panem, Andrzejem K., jak też - związanego z panem - Januszem K., na którego prywatne, fałszywe zawiadomienie policja, w ciągu kilku godzin, dokonała przeszukania.

Sąd Rejonowy dla Warszawy Woli prawomocnym orzeczeniem z dnia 25.05.2010 r. uznał działania policji za bezprawne i nakazał natychmiastowy zwrot wywiezionych dokumentów.

Dotychczas ich nie zwrócono.

Aby w końcu doprowadzić do aresztowania mnie był pan uprzejmy złożyć zawiadomienie o popełnieniu przeze mnie przestępstwa, bazując wyłącznie na podstawie zeznań Andrzeja K., któremu ponoć - podczas odwiedzin w A.Ś. Katowice – sporo pan obiecał…

Prokuratura Okręgowa w Zamościu, która badała sprawę, umorzyła postępowanie wobec nie stwierdzenia przeze mnie popełnienia przestępstwa.

Stanowisko prokuratury, zaskarżył pan do Sądu Rejonowego Warszawa Praga Północ ( sygn. III Kp 145/11).

Sąd Rejonowy Warszawa Praga Północ prawomocnym orzeczeniem z dnia 8.03.2011 r. oddalił pana skargę i podtrzymał decyzję prokuratury.

Panie Luks, apeluję do pana - nie zniżaj się pan do wyręczania kryminalistami !

To nie przystoi prokuratorowi Prokuratury Apelacyjnej, ale co najwyżej siepaczowi.

A przy okazji, pytam się pana, czy jest pan także "autorem" kolejnej próby postawienia mi absurdalnych zarzutów, tym razem przez prokuratora Prokuratury Rejonowej Warszawa Śródmieście Bartosza Tomczaka ?

Tym razem postawą do oskarżenia mnie przez prokuratora Tomczaka, przeciwko któremu skierowałem - jako pokrzywdzony w sprawie przez niego umorzonej - zawiadomienie o przekroczeniu uprawnień, jest zawiadomienie Jana Mariana Fijora, kolegi Edwarda Mazura, TW SB o pseudonimie "Bereta", "milionera", który to "dorobił się majątku" w ten sposób, iż okradł staruszkę z jej całego dorobku życia.

Dokumenty są dostępne na naszych stronach internetowych:

LEX NOSTRUM - dokumenty

Fundacja LEX NOSTRA - dokumenty

Zapraszam pana do lektury, oraz wszystkich, którzy są zainteresowanie jakiego pokroju ludźmi pan się wysługuje.

Maciej Lisowski

Dla zainteresowanych - o Janie Marianie Fijorze

http://www.rp.pl/artykul/576596.html

March 9, 2011 at 10:48 AM Flag Quote & Reply

GlobalnaSwiadomosc
Site Owner

Pozew wobec prokuratury. "To absurdalne"
Leszek Szymowski / Onet.pl

50 tysięcy złotych odszkodowania będzie się domagał warszawski biznesmen Maciej Lisowski od jednego z prokuratorów białostockiej Prokuratury Apelacyjnej – dowiedział się portal Onet.pl. Pozew w tej sprawie trafi do sądu w przyszłym tygodniu.

To efekt prawomocnego orzeczenia Sądu Rejonowego dla Warszawy–Pragi Północ. W poniedziałek zdecydował się on podtrzymać decyzję o umorzeniu śledztwa w sprawie Lisowskiego. Śledztwo prowadziła Prokuratura Okręgowa w Zamościu po prywatnym doniesieniu śledczego z Białegostoku. Według niego, Lisowski szukał dowodów popełniania przez prokuratora przestępstw. Według sądu, czyn ten nie stanowi przestępstwa, więc nie może być ścigany. Tego samego zdania byli wcześniej śledczy z Zamościa.

- Ta sytuacja jest o tyle absurdalna, że doniósł na mnie prokurator, który z racji sprawowanego urzędu powinien wiedzieć co przestępstwem jest, a co nie jest – mówi Lisowski.

- Ten prokurator miał prawo zawiadomić organy ścigania, jeśli uznał, że zachodzi nawet możliwość popełnienia przestępstwa – uważa adwokat Waldemar P. Puławski. – Nie widzę tu żadnego naruszenia prawa. Dlatego nie spodziewam się, aby pan przedsiębiorca wygrał w sądzie jakieś odszkodowanie - dodaje.

Prokurator z Białegostoku nie odpowiedział na skierowane do niego pytania w tej sprawie.

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/pozew-wobec-prokuratury-to-absurdalne,1,4207961,wiadomosc.html

March 13, 2011 at 1:31 AM Flag Quote & Reply

You must login to post.

Translate page

Nowe Video

255 views - 0 comments

Wyszukiwarka GS

Loading

Dodaj do Facebook

Goraco Polecamy ! :)

Reklama

Pogoda dla Polski

Polecamy

David Icke

Warto zobaczyc

Wolne Media - Toplista

Sentencja Roku

"Jest ludzkim kochanie aby byc kochanym, lecz kochac dla samej milosci jest anielskie."

Alfonse De Lamartine

Rada od serca

Zastanówcie się tylko.

W jednej chwili możeciepomyśleć o szczęściu i całe Wasze ciało wypełni się radością.

W jednej chwili możeciewyobrazić sobie siebie w roli żałosnej istoty, której nikt nie kocha i ogarnieWas smutek oraz współczucie dla samych siebie.

Potrzebny jest tylkomoment aby to nastąpiło.

I tak samo w jednejchwili możecie przestać szlochać i wybuchnąć radosnym śmiechem.

W jednej chwili możeciepołożyć kres krytykom i zobaczyć piękno wszystkiego co Was otacza.

Kto to robi ? Wy !

W momencie kiedymieliście kaprys, aby stworzyć uczucia, w głębi Waszej istoty, czy cokolwiekwokół Was się zmieniło ? Nie.

Tylko wszystko, kimbyliście uległo zmianie.

Jesteście dokładnie tym, o czym myślicie.

Ramtha/ J.Z.Knight

Contact

Jesli chcesz sie z nami skontaktowac to napisz do nas na: redakcja@globalnaswiadomosc.com 

www.globalnaswiadomosc.com

Follow me on Twitter

Webs Counter

GS na swiecie

Facebook Fanpage Box

Solar X-rays:

Geomagnetic Field:
Status
Status

From n3kl.org