| Forum Home > Wiara i Religie > Medytacja czy R?żaniec ,a może i... | ||
|---|---|---|
|
Member Posts: 73 |
Mam taką kwestie rok temu ,a wzasadzie jeszcze w styczniu 2010 roku byłem po 10 letniej walce z chorobą wzasadzie umierający i bez chęci do dalszego życia .Wtedy przeczytałem sekret ,byłem już wtedy zupełnie sam było coraz gorzej mój organizm przestawał funkcjonować . Sekret był punktem zwrotnym jednak to wiedza i medytacja "Proś a będzie Ci dane",Potęga podświadomości, Więcej niż sekret , ,Klucz mistrza 6 miesiecy wnikliwego studiowa i wiele innych mniej czy bardziej ambitnych pozycji.Czytam ciągle czytam głód wiedzy jest ogromny myśle analizuje wybieram kontruktywne i dobre myśli wszystko w strone dobra. Mój umysł do takiego stopnia się wyostrzył ze bedąc na badaniach psychologicznych i psychiatrycznych osiągnąlem wyniki celujące wzbudzając zdziwienie tamtejszych lekarzy itd.( wcześniej osiągałem najniższe wyniki)Nie bede sie rozpisywał bo jest To tylko jeeden z aspektów bo moje życie naprawde jest teraz inne i coraz piękniejsze,a no i jestem zdrów jak ryba pracuje fizycznie jest moc . . DZiś mamy wizje wielkich "batów" z Nieba Kiedyś się modliłem dziś medytuje ,czy to jest modlitwa? czy różaniec można określić również rodzajem transu mantry Bogów . Przepowiednie Maryjne które nawet dziś czytałem na forum bardzo wskazują na różaniec . Jakie jest Wasze zdanie ja i tak dołącze go by choć raz dziennie go odmówić jednak co myślicie? | |
--
| ||
|
Member Posts: 125 |
rużaniec to terz medytacja podczas medytacji buddyjskiej czy odmawiania ruzańca uaktywniaja sie te same czesc mózgu czytałem o tym kiedys w gazecie | |
|
-- [URL=http://chomikuj.pl/?page=307324][IMG]http://images.chomikuj.pl/button/antubis12.gif[/IMG][/URL]
| ||
|
Member Posts: 20 |
RÓŻANIEC to EGZORCYZM dostępny także i dla osób świeckich | |
| ||
|
Różaniec to nie tylko medytacja to egzorcyzm przeciwko wszelkim złym duchom dostępny także dla osób świeckich. Aby różaniec w pełni był egzorcyzmem, powinno wypełnić się przynajmniej trzy warunki: zaangażować swój rozum, i swoją wolę, jak mieć też mocne przekonanie, że ta broń jest zawsze skuteczna. Inaczej mówiąc: mamy mieć świadomość walki, oraz mocną wolę pokonania Przeciwnika ( szatana), jak też wielką ufność w moc Boga i w Jego zwycięstwo. choć owoce tego zwycięstwa miały pozostać dla nas na razie tajemnicą. | |
| ||
|
Member Posts: 33 |
To wiara czyni cuda! U mnie sprawdza sie to znakomicie (naleze do kategorii wierzaca niepraktykujaca).W tych trudnych momentach zycia gdy nic niepomaga,pomaga wlasnie modlitwa .Nieodmawiam rozanca ale mam go zawsze przy sobie w torebce ,ktory chroni niczym talizman.
| |
| ||
|
Może coś takiego "O cokolwiek prosisz kiedy się modlisz uwierz że to dostaniesz , a będziesz to miał" Chyba sposób nie jest istotny jedynie intencja i wiara. | |
--
| ||
|
Melasiu. Tak, można różaniec nazwać talizmanem. Bo talizman chroni przed złem. Ale postaraj się wziąć Go do ręki przesuwać paciorek po paciorku i modląc się wzywając imienia Marii, Tej która miażdży głowę szatana. Zobaczysz, że wszystko co spotka Cię będzie na chwałę Boga i pożytek Jego ludu | |
| ||
|
Member Posts: 70 |
Witajcie :D..bardzo ciekawy temat i jak widze, kazdy z nas widzi medytacje inaczej. W Biblii napisano: wy jestescie swiatynia Boga...a wiec Bog mieszka w nas a wiec Bog jest miloscia...a wiec mozna medytowac na zasadzie milosci: milosc, radosc ,swiatlo i pokoj, lub jak w hawajskiej medytacji:kocham cie, wybacz mi ,przepraszam, dziekuje. Dla mnie medytacja to uspokojenie umyslu, ktory lata tam i z powrotem, to sciagniecie energii do "trzeciego oka". Nie mam w tym zbyt duzego doswiadczenia, ale barzdo sie staram, chociaz nie zawsze mi wychodzi. Wiec jesli ktos powie mi, ze medytacja jest latwa, to nie uwierze, ale za to wierze, ze dzieki medytacji mozna wyjsc z najgorszej choroby. Przesylam Wam wszystkim slowa:kocham cie | |
|
-- Oddajcie Ziemie Ziemianom
| ||
|
Member Posts: 70 |
A tak na marginesie; milosc nie odbiera zycia | |
|
-- Oddajcie Ziemie Ziemianom
| ||
|
Alaksandro medytacja nie jest trudna ,kwestia wybrania odpowiedniego momentu i miejsca w ciągu dnia czy nocy . Jeśli bardzo tego pragniesz to powoli wszystko sie uklada wszystko daje znaki. Ale łatwa nie jest (: | |
--
| ||