| Forum Home > Rozmowy przy wirtualnej herbatce > Data 10-10-10 | ||
|---|---|---|
|
Site Owner Posts: 164 |
Przeczytalem troche artykulow na temat daty 10-10-10, ktora juz niedlugo nadejdzie | |
| ||
|
| |
| ||
|
Niektorzy twierdza, ze w zapisie binarnym data ta jest = liczbie 42 w Bilblii znaczaca drugie nadejscie Chrystusa. Wiele malzenstw pragnie wziasc w tym dniu slub i to najlepiej o godz.10.10 | |
| ||
|
mamy system dziesietny, 10 palcow u nog i rak, 10 przykazan, 10 plag, itd. | |
| ||
|
Member Posts: 15 |
Nic nie czytałem o tej dacie, moglbym prosić o jakieś artykuły bo nie moge zbytnio nic ciekawego znalesc | |
| ||
|
Dawid: Artykuly ktore ja znalzlem sa po holendersku, wiec chyba malo Ci dadza :), ale poszukam dalej. | |
| ||
|
Member Posts: 125 |
o ta date trzeba sie spytac swiatków jehow oni sa specjalistami od przepowiadania przyjscia jezusa | |
| ||
|
Cyfry zdaja sie odgrywac role w Biblii, w astrologii i w nauce. Nie tylko u Swiadkow Jehowy Panie Krzysztofie. Mamy daty, mamy systemy obliczeniowe i coraz bardziej odkrywamy ich znaczenie. Poza tym to moze byc po prostu ciekawy temat. Mam wrazenie, ze to byl maly sarkazm - niepotrzebnie. | |
| ||
|
link do artykylu na ten temat dla angielskojezycznych: http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.printable&pageId=201181 | |
| ||
|
Member Posts: 33 |
W poszukiwaniu znaczenia daty 10.10.2010 znalazlam jedynie informacje ze tego dnia bedzie masa slubow . Oryginalna niezwykla liczba przyciaga nowozencow:) | |
| ||
|
Member Posts: 42 |
Moim zdaniem o wiele bardziej interesującą datą (również z uwagi na śluby) jest 20-10-2010. Składa się bowiem z dwóch liczb 2010. O wiele ładniej to wygląda. Jeżeli już, to pod tą datą powinno się szukać jakichś analogii. Nie powinno się rozpatrywać sekwencji 10-10-10, ponieważ to nie jest cała data. To tylko skrót. Poza tym pamiętajmy, że jest to data w naszym kalendarzu. Chociażby Chińczycy używają innego i u nich jest rok cztery tysiące któryś (niestety nie pamiętam który ;P) | |
|
-- Zapraszam na stronę internetową: Zajrzyj w głąb siebie
| ||
|
Member Posts: 42 |
Zajrzałem do artykułu, do którego widnieje link powyżej. Rzeczywiście ludzie nieźle się nakręcają tą datą. Ech, ja chyba się starzeję ;P Data byłaby świetna... dwa tysiące lat temu, czyli 10 października 10 roku. Ale teraz? Ja bym się nie podniecał za bardzo. Dzień jak codzień. | |
|
-- Zapraszam na stronę internetową: Zajrzyj w głąb siebie
| ||