| Forum Home > Nasze sny i ich znaczenie > Snty piętrowe | ||
|---|---|---|
|
Member Posts: 50 |
Czy ktoś z was miał sny pietrowe? Budzicie się i okazuje sie potem, że to przebudzenie było tylko snem i tak kilka razy pod rząd. Sam często tego doświadczam i zastanawiam się, co to może dla mnie oznaczać? Co te sny piętrowe mówią o mojej jaźni? Może to np. ,że pragnę odkryć głębsze poziomy rzeczywistości?
Najciekawsze jest to, że po takim fałszywym przebudzeniu o wiele łatwiej jest śnić świadomie. Napiszcie o waszych doświadczeniach w tym temacie. | |
| ||
|
Member Posts: 125 |
nie spotkalem sie jedynie to w filmie | |
| ||
|
Member Posts: 15 |
Pewnie ogladales incepcje i dlatego napisales ten temat Tak w snach są fałszywe przebudzenia, jest to częste zjawisko ale jesteśmy dostrojeni tak samo na wszystkich poziomach. Sny można podzielić na 2 grupy, pierwsza z nich to tylko projekcja naszej wyobraźni, nastomiast druga to sny prorocze. W snach proroczych dostajemy informacji o tym co może stać się w naszym życiu, są czasami ostrzeżeniem przez pewnymi decyzjami czy osobami. Sny prorocze to przede wszystkim źródło informacji. Informacje te nie pochodzą od Twojej podświadomości, jak to dzieje się w snach czy w świadomych snach. Są to informacje przekazywane od istot astralnych, ale także od zmarłych osób lub osób które mają umrzeć przeciągu kilku chwil, godzin. Słowo sen chodź przyjęło się za coś nierealnego to sny prorocze są jak najbardziej prawdziwymi informacjami, przekazują zdarzenia które się wydarzą, nad którymi mimo woli nie możesz zapanować, więc dlaczego je dostajemy? Po to żebyś się przygotował, abyś wiedział, że coś negatywnego, bądź pozytywnego z przewagą na to pierwsze wydarzy się w Twoim życiu. Inaczej mógłbyś przeżyć zbyt duży szok. Dlatego często słyszy się, że śniła mi się Babcia i ona odchodziła lub umierała w moim śnie, a jeszcze tego samego dnia po obudzenia się dostawałeś telefon ze szpitala o jej śmierci. Większość z tych snów sprawdza się, a można je w prosty sposób rozpoznać. Po obudzeniu się rano, proroczy sen znacznie bardziej zapamiętujemy od zwykłego snu i już na samym początku masz wrażenie, że niesie on dla Ciebie jakąś ważną informację. Takie sny pamięta się wiele miesięcy odkąd nam się śniły, nawet nie zapisując ich nigdzie.
Co do świadomego śnienia, to już całkiem nieźle mi wychodzi i nie ma tygodnia w którym chociaż jeden by nie wystąpił. Służą mi do zaspokajania moich marzeń. Np jeżdze w tych snach samochodami na ktore chyba nigdy nie bedzie mnie stać, mieszkam w najlepszych willach, latam sobie w chmurach, Jessica Alba jest moja kochanka Jeśli chcesz się zagłębić w tematyke snów to polecam http://www.druga-strona.pl/. Poza snami jest głębsza faza. Nazywa się OOBE, doświadczenie poza ciałem. 6 razy udało mi się wyjść z ciała, bardzo ciekawa sprawa, po takim doświadczeniu zupełnie inaczej patrzysz na świat, praktycznie nie boisz sie smierci bo wiesz że istnieje coś ponad nami | |
| ||
|
Dzięki za odpowiedź. Po pierwsze: nie oglądałem filmu INCEPCJA, temat napisałem po lekturze forum, ponieważ trafiałem na wiele postów o snach świadomych itp. A o piętrowych, które często mi się przydarzają nie znalazłem nic. Po drugie: ja miałem jedno doświadczenie z wychodzeniem z ciała, trwało raczej krótko, około minuty i juz sie nie powtórzyło. Zreszta nie wiem, może to był tylko sen? Po trzecie: sny prorocze to rzeczywiście godny uwagi wątek. Chyba każdy takie miał, ale ich interpretacja to nie lada wyzwanie. Tylko trzeba dodac, że te "proroctwa" w snach często dotyczą mało istotnych szczegółów, np. że kogoś spotkam w przelocie czy coś w tym stylu. A nieraz są przecież przyszłe wydarzenia ukazane w krzywym zwierciadle i kiedy to się spełnia, nawet niedokładnie, to wiesz, że miałes sen proroczy. Wracając do snów piętrowych, chciałbym znać twoją opinię nad ich znaczeniem. Chyba że nie maja żadnego | |
| ||
|
Member Posts: 15 |
Według mnie nie mają żadnego znaczenia. Ostatnio jak kładłem się spać to mialem na uszach słuchawki i snilo mi sie ze je zdiąłem, odłozyłem na segment i poszedłem dalej spać, potem zaczeło mi się coś dalej śnić. Rano wstaje i ze patrze słuchawki dalej mam na uszach. Często są to takie nic nie znaczące rzeczy. Fałszywe przebudzenia możesz wykorzystać do odzyskania swiadomosci we snie. Zresztą sny i podroze poza ciało to wspaniała sprawa, szkoda że ludzie wogole nie interesują sie tym. No coż nie wiedzą co tracą. | |
| ||
|
Member Posts: 42 |
Ze snami piętrowymi się jeszcze nie spotkałem. To byłoby ciekawe, pod warunkiem, że byłyby bardzo realistyczne. Zwykle jednak nie mam problemu z odróżnianiem snu od jawy (nawet podczas snu), więc nie byłoby to dla mnie zabawne. Niemniej w filmach ten pomysł wydaje się być interesujący | |
|
-- Zapraszam na stronę internetową: Zajrzyj w głąb siebie
| ||
|
Moje doświadczenia ze snami piętrowymi polegały na tym, że były nie do odróżnienia od jawy, tzn. podczas tych fałszywych przebudzeń, jak zwykle w snach, nie wiedziałem, co jest snem, a co rzeczywistością, czasami dopiero za którymś razem i wtedy najcześciej sen przeradzał się w świadomy. Ostatnio nastąpiła jakby przerwa, ale może wiąże się to z tym, iż wgłębiam się w temat świętej geometrii? A jako temat filmów? Może lepiej książek? | |
| ||
|
Member Posts: 30 |
Wg wiedzy przekazywanej w księgach buddyjskich i hinduskich istnieje pięć rodzajów snów 1. Sny związane z przeszłymi wydarzeniami, w trakcie których uwalniają się napięcia z tych wydarzeń. Mogą być zarówno negatywne jak i pozytywne. 2. Sny związane z naszymi pragnieniami lub lękami. Do tej kategorii należą zarowno tak prozaiczne jak np. marzą mi się wieczorem pyszne lody i w nocy śnią mi się te lody, jak i większość koszmarów. 3. Sny związane z miejscem, w któym przebywamy. Ma na nie wpływ energia i klimat tych miejsc. Np. wylatujesz na wakacje do Egiptu, robi na tobie wrażenie tamtejsza kultura, ludzie, sytuacje, itd. i podobne rzeczy pojawiają się we śnie, łącznie np. z rozmowami ludzi w innych językach, których kompletnie nie rozumiesz. 4. Sny związane z intuicją - sny prorocze. Sny, które są projekcją intuicji, często przepowiadające przyszłość lub pokazujące ważne rzeczy, które wydarzają się gdzieś, np. związane ze śmiercią bliskich osób. 5. Sny, które są mieszanką wszystkich lub niektórych z powyższych rodzajów snów. Jakąkolwiek wartość mógłby mieć pierwszy i czwarty rodzaj. Pierwszy mógłby pomagać interpretować i poznawać naszą podświadomość, czwarty wiadomo - ostrzegać, zwracać uwagę na ważne rzeczy itd. Problem polega na tym, że nie istnieje sposób na odróżnienie poszczególnych rodzajów snów, a ponadto najczęściej mamy do czynienia z piątym rodzajem, w którym poszczególne typy snów bardzo płynnie przeplatają się między sobą. W związku z tym nie ma żadnego sensu zajmować się snami, bo i tak nie wiadomo czym dany konktetny sen jest i nie da się tego stwierdzić. To po prostu strata czasu. Jeżeli poprosisz jakiegokolwiek oświeconego aby pomógł ci zinterpretować twój sen, uśmiechnie się tylko i powie, żebyś nie zawracał sobie nim głowy. W końcu to tylko sen Dzieci do czwartego roku życia nie potrafią odróżnić snu od jawy. Oba te stany traktują jak rzeczywistość. Podobnie prymitywne plemiona o niskim poziomie świadomości. Dla osób oświeconych sen to tylko iluzja. Trochę inny rodzaj iluzji niż jawa, która w gruncie rzeczy także jest iluzją... Tak więc nie przykładajmy zbyt dużej wagi do snów... To tylko pewien rodzaj iluzji jaki co noc nam się przytrafia... | |
| ||
|
Member Posts: 138 |
Bardzo intresujacy temat. Nie zdarzylo mi sie co koledze, bynajmniej jeszcze nie. Czesto mam za to uczucie ze spadam co delikatnie mowiac jest irytujace. Slyszalam o przypadkach kiedy ludzie zasypiajac widza dziwne robactwa, i tak naprawde nie wiedza czy to sen czy jawa, to jak by bylo miedzy jednym a drugim. Podnosza sie przerazeni, zapalaja swiatlo i okazuje sie ze nic tam nie ma. Ponoc jest to objaw depresji badz nerwicy. Na szczescie to takze nie bylo mi dane przezyc. Mialam za to sny prorocze, ale tak jak ktos napisal powyzej dotyczyly rzeczy malo istotnych jak spotkania z dana osoba, badz przebywania w danym miejscu. Dziwi mnie jednak jak ktos twierdzi ze nic mu sie nie sni. Moze rzeczywiscie zasypia, rano wstaje i tyle, ale od czego to zalezy. Pamietam moj afascynacje serialem Z archiwum X, wszyscy pamietamy ten serial na pewno. glowny bohater raz rzekl 'sny sa odpowiedzia na pytania ktorych nie potrafimy zadac' | |
| ||
|
Wiesz co Oliwia? Zgadzasm swię z toba wpełnej rozciągłosci. | |
| ||
|
A Archiwum X znam od podzszewki, tylko teraz nie bardzo wiezrze wt te teporie. | |
| ||