| Forum Home > Wiara i Religie > Czy zyjemy w" dniach ostatnich"? | ||
|---|---|---|
|
Member Posts: 442 |
Jakie wydarzenia Biblia zapowiedziala na "dni ostatnie"? Jacy ludzie mieli zyc w tym okresie? Co dobrego mialo sie wtedy dziac? Obiecalam Dominikowi , ze zaczne pisac o paruzji wlasnie w tym watki.Tak ze dotrzymuje slowa i zaczynam .Zobaczymy czy z tego wyniknie goraca dyskusja. Chyba zgodzicie sie ze mna , ze jak ogladacie wiadomosc w telewizji czy czytacie w internecie , czasami zadajcie sobie pytanie:"Dokad ten swiat zmierza? Ostatnie anomalia pogodowe sa naprawde przerazajace.Tyle jest naglych i nieoczekiwanych tragedii, ze zaden czlowiek nie potrafi przewidziec , co przyniesie jutro.Ale Bog to potrafi.Pisze o tym w Izajasza 46:10 "Tym, ktory od poczatku oznajmia zakonczenie i od dawna-to,czego jeszcze nie uczyniono ;Tym ,ktory mowi:Moj zamiar sie ostoi i uczynie wszystko , w czym mam upodobanie" Dawno temu w swoim Slowie,Biblii , zapowiedzial nie tylko obecne trudne czasy ,lecz takze bliska juz wspaniala przyszlosc. Jezus Chrystus glosil o Krolestwie Bozym ,ktore polozy kres zlu i przeksztalci ziemie w raj. Jego sluchacze chcieli sie dowiedziec ,kiedy przyjdzie to Krolestwo.Kilku uczniow spytalo go wrecz :"Co bedzie znakie twojej obecnosci( czyli paruzji) oraz zakonczenia systemu rzeczy?"Mateusza 24:3 Jezus wyjasnil , ze tylko Bog dokladnie wie ,kiedy nadejdzie koniec dzisiejszego zlego swiata i kiedy Krolestwo zapewni ludzkosci prawdziwy pokoj i bezpieczenstwo.Pisze o tym w Mateusza 24:36 "O dniu owym i godzinie nie wie nikt -ani aniolowie niebios, ani Syn , tylko sam Ojciec." Wyjawil jednak ,ze tuz przedtem bede rozgrywac sie na ziemi szczegolne wydarzenia .To o czym mowil ,dzieje sie wlasnie w naszych czasach! Zanim przedstawie dowody , ze zyjemy w okresie "zakonczenia systemu rzeczy"opisze fakty zwiazane z pewna wojna ,ktorej nie mogl zobaczyc zaden czlowiek.Chociaz toczyla sie w niebie , wszyscy odczuwamy jej skutki. W ksiedze Objawienia 12:7,9,12 tak ja opisano:Wybuchla wojna w niebie :Michal [ inne imie Jezusa] i jego aniolowie toczyli bitwe ze smokiem [ Szatanem Diablem] i toczyl bitwe smok i jego aniolowie "Szatan ze swymi niegodziwymi aniolami, to znaczy demonami , przegral te walke i zostal zrzucony z nieba na ziemie -"zrzucony wiec zostal wielki smok , pradawny waz, zwany Diablem i Szatanem ,ktory wprowadza w blad cala zamieszkala ziemie , a z nim zostali zrzuceni jego aniolowie" Wierni synowie Bozy w niebie bardzo sie z tego cieszyli .Ale ludzie nie mieli powodow do radosci .Bo dalej jest powiedziane:"Dlatego weselcie sie niebiosa i wy , ktorzy w nich przebywacie!Biada ziemi i morzu ,poniewaz zstapil do was Diabel ,palajac wielkim gniewem,bo wie,ze malo ma czasu" Dalszy ciag tego tematu rozwine nastepnym razem. | |
|
-- Zle czynisz jesli chwalisz , gorzej ,jesli ganisz rzecz,ktorej dobrze nie znasz "
Leonardo Da Vinci
| ||
|
Member Posts: 7 |
Polecam kazdemu przeczytac sobie "Prawdziwe życie w Bogu" V. Ryden i wszystko będzie wiadomo bez domyslow i spekulacji. Jest to ostatnie oredzie Chrystusa adresowane do naszej epoki /pokolenia/. Jasno i wyraznie Chrystus podaje, ze zyjemy w czasach ostatecznych i ze bardzo bliskie jest jego powtorne przyjscie /paruzja/. Znaki powtornego przyjscia ktore się nasilaja sa dawane nam przez niebo juz od dluzszego czasu. Ale niebawem nastapia jeszcze bardziej znaczace, po ktorych juz nikt nie bedzie mial watpliwosci ze Bog istnieje i ze to pochodzi tylko i wylacznie od niego; mianowicie otrzymamy ostrzezenie a potem cud, ktory bedzie w Garabandal. Jezeli ludzkosc zignoruje te znaki i nie nawroci sie to ludzkosc doswiadczy siedmiu pieczeci, trab i czasz, czyli nastapi koniec naszych czasow. | |
| ||
|
Member Posts: 34 |
Cześć!
Wydaje mi się, że niezbędnymi informacjami, które uzupełniają tematykę czasów ostatecznych oraz paruzji są prace profesora Jana Pająka.... Z pewnością są osoby, które nic do tej pory o tym badaczu nie słyszały - pokrótce przedstawię jego odkrycia; dziełem jego życia jest opracowanie planów oraz systemu napędowego statku gwiezdnego zwanego magnocraftem. Głównym pędnikiem tego pojazdu jest również jego wynalazek, zwany komorą oscylacyjną - to niezwykle silny generator pulsującego pola magnetycznego, który czyni magnokraft wręcz niezniszczalnym... Kiedy profesor opisał swój projekt w prasie naukowej, z całego świata zaczęli pisać do niego czytelnicy twierdząc, że "widzieliśmy już Pańskie magnocrafty w działaniu - one nazywają się ufo" Od tego momentu profesor zajął się badaniami UFO (mimo, że jako naukowiec z podobnych doniesień zwyczajnie się do tamtej pory śmiał) i - jako jedyna osoba na naszej planecie - rozpracował to zjawisko praktycznie całkowicie!
Co stwierdził: - ludzkość jest hodowana (okupowana) przez upadłe moralnie a niezwykle zaawansowane technicznie istoty zwane UFOnautami - każdy żywy człowiek jest uprowadzany do UFO systematycznie, co 3 miesiące o tej samej porze w nocy. Często uprowadzenie odbywa się około 2 – 3 i trwa godzinę, bardzo często ufonauci używają maszyn czasu, więc odstawiają delikwenta do łóżka w tej samej godzinie, o której zaczęło się „wzięcie” – następnie wymazują pamięć oraz hipnotycznie wywołują płytki sen, który natychmiast zostaje przerwany w momencie zakończenia porwania (stąd biorą się tak zwane wybudzenia, które niektórzy z Państwa opisują w innym wątku na forum). - przeciętna molarność ufonauty odpowiada naszym zboczonym bandytom, ich cywilizacja poszłą w kierunku kultywowania zła – nie potrafimy sobie wyobrazić jak cwane i przewrotne są te istoty - ufonauci wyglądają jak ludzie – często udają członków naszego społeczeństwa, również przywódców - te chore istoty religie nazywają właśnie diabłami lub szatanem, faktycznie manipulują one całym naszym światem - Tobin poruszyła temat pogody – otóż jest ona sterowana w taki sposób, aby wyrządzić ludzkości jak najwięcej szkód (takie zjawiska jak tornada, huragany czy trzęsienia ziemi są dość rzadkie naturalnie – ich narastająca liczebność jest celowym działaniem) - te istoty zamierzają zniszczyć cywilizację techniczną na Ziemi, nasz rozwój techniki prowadzi do momentu w którym dalsza hodowla nie będzie już możliwa – stąd te łotry zamierzają cofnąć nas w rozwoju aby hodować nas kolejne tysiące lat (pogoda jest tylko jednym z elementów tej strategii) - te zwierzęta o inteligencji przewyższającej ludzką (tak pisze o nich Biblia) mają niezwykle zaawansowaną technologię: maszyny czasu, teleportacja, telepatia, telekineza, wskrzeszanie zmarłych, przechodzenie przez przedmioty stałe, latanie, na życzenie mogą stawać się niematerialne – cała ta wiedza wykorzystywana jest po to, aby ludzkości skrycie szkodzić
Każde z tych twierdzeń jestem w stanie obronić, prace Jana Pajaka są tak obszerne, że to zaledwie ich malutki wycinek, jaki to ma związek z czasami ostatecznymi? 1. To ufonauci są owymi diabłami lub szatanem i od nich faktycznie pochodzi każde zło naszego świata – mało tego – nasza cywilizacja znajduje się całkiem w ich władaniu 2. Dawno temu faktycznie miała miejsce wojna kosmiczna (o czym pisze Tobin), w jej wyniku frakcja upadłych objęła Ziemię we władanie (i przy okazji zablokowała nasz system przy użyciu swojej floty wojennej aby nikt z przeciwnej frakcji do Ziemian nie miał dostępu) 3. Chrystus o tym wiedział; jeśli przeszukacie stare malowidła w momencie jego ukrzyżowania na niebie obecne były magnokrafty (UFO) 4. To jest mój subiektywny wniosek: to właśnie prace Jana Pajaka sa „ewangelią czasów ostatecznych” – czyli jednym z znaków nadchodzącej paruzji (tutaj mogę się mylić) 5. Każdy z symboli końca czasów – czyli trzęsienia Ziemi, choroby, głód i wojny są wywoływane właśnie przez ufonautów Na koniec chciałbym dodać, że Profesor na bazie swoich odkryć stworzył filozofię zwaną „totalizm”, która opiera się na przestrzeganiu praw ustanowionych przez Boga , zaskakujące jest to, że wszystkie jego odkrycia oraz nakazy tej filozofii sa jak najbardziej zgodne z Biblią – więc jedno drugiego wcale nie neguje….
| |
| ||
|
Zwrocmy uwage,jakie skutki miala pociagnac za soba wojna w niebie.Nalezalo liczyc sie z tym , ze rozwscieczony Szatan sprowadzi na mieszkancow ziemi nieszczescia..Wlasnie przezywamy takie trudnosci.Ale potrwa to stosunkowo krotko , gdyz szatan "malo ma czasu"-o czym zreszta dobrze wie.Biblia nazywa ten okres "dniami ostatnimi "( 2 Tymoteusza 3:1-A to wiedz , iz w dniach ostatnich nastana krytyczne czasy trudne do zniesienia) Naprawde mozna sie cieszyc , ze Bog juz niedlugo uwolni ziemie od wplywu Diabla! Teraz chcialabym przeanalizowac czesc zapowiedzianych wydarzen ,ktore potwierdzaja , iz istotnie zyjemy w "dniach ostatnich" i ze Krolestwo Boze niebawem zapewni ludziom milujacym Stworce bezkresne blogoslawienstwa. Zaczne od czterech elementow podanego przez Jezusa znaku naszych czasow. Jezus w Ew.Mateusza 24:6,7 zapowiedzial takie wydarzenia: "Bedziecie slyszec o wojnach , a takze wiesci wojenne ,baczcie abyscie sie nie przerazili .Bo to musi nastapic ale to jeszcze nie koniec. Powstanie bowiem narod przeciwko narodowi i krolestwo przeciwko krolestwu(...) Podczas wojen toczonych w ubieglym stuleciu zginelo miliony ludzi.Pewien brytyjski historyk zauwazyl:"Wiek XX to najkrwawszy wiek w calej spisanej historii(...)To wiek nieustajacych wojen .Okresy, w ktorych nie prowadzono nigdzie regularnych dzialan wojennych,byly nieliczne i krotkie"A w raporcie pewnej organizacji badajacej wydarzenia swiatowe podano:"Wojny w (...) [XX ] wieku pociagnely za soba trzy razy wiecej ofiar niz wszystkie inne konflikty razem wziete od poczatku naszej ery po rok 1899" Od roku 1914 w wyniku wojen ponioslo smierc przeszlo 100 milionow ludzi. beda niedobory zywnosci(mateusza 24:7) Naukowcy oceniaja , ze w ostatnim trzydziestoleciu produkcja zywnosci znacznie wzrosla.Mimo to mnostwo ludzi gloduje ,bo nie ma pieniedzy na jedzienie albo na ziemie pod uprawe.W krajach rozwijajacych sie ponad miliard mieszkancow zyje najwyzej za dolara dziennie.Wiekszosc tych osob stale cierpi glod.Jak szacuje WHO niedozywienie nalezy do glownych przyczyn smierci przeszlo pieciu milionow dzieci rocznie. Sami widzimy co sie dzieje w tym roku z pogoda, musi to przyniesc ogromne straty w uprawach , tak ze glodujacych i niedozywionych bedzie jeszcze wieksza rzesza. "beda wielkie trzesienia ziemi w jednym miejscu po drugim"(Mateusza 24:7) Wedlug danych Amerykanskiej sluzby Geologicznej od poczatku lat dziewiedziesiatych XX w. co roku dochodzi srednio do 17 silniejszych trzesien ziemi ,powodujacych uszkodzenia domow i pekniecia gruntu. poza tym rokrocznie zdarzaja sie bardzo silne trzesienia,pociagajace za soba calkowite zniszczenie budynkow.W innej publikacji pisze ze " w ciagu minionych 100 lat trzesienia ziemi pochlonely setki tysiecy ofiar , a rozwoj techniki tylko nieznacznie zmniejszyl zniwo smierci' Obecny rok mowi sam za siebie w tym temacie, i art. na globalnej o kataklizmach pokazuje wyraznie co sie dzieje . "beda zarazy"(Mateusza 24:11) Mimo postepu medycyny ludzkosc wciaz nekaja stare i nowe choroby.Ostatnie dziesieciolecia przyniosly nasilenie 20 powszechnie znanych chorob ,takich jak gruzlica ,malaria lub cholera-przy czym czesc z nich coraz trudniej wyleczyc dostepnymi lekami.Co wiecej ,pojawilo sie przynajmniej 30 nowych chorob.Niektore sa smiertelne , bo jak dotad nie udalo sie znalezc na nie lekarstwa. Po wymienieniu tych znakow Jezus powiedzial :"Wszystko to jest dopiero poczatkiem dreczacych bolesci"(Mateusza 24: 8 ) O tym jacy ludzie mieli byc w dniach ostatnich napisze nastepnym razem | |
|
-- Zle czynisz jesli chwalisz , gorzej ,jesli ganisz rzecz,ktorej dobrze nie znasz "
Leonardo Da Vinci
| ||
|
Ostatnio nie napisalam o jeszcze jednym bardzo waznym znaku jaki mial sie spelnic w dniach ostatnich niszczenie ziemi- bo w ksiedzie Objawienia 11 : 18 pisze ze Bog 'doprowadzi do ruiny tych , ktorzy niszcza ziemie' 2 tys. lat temu Bog przewidzial , ze ludzie w koncu beda tak niszczyc ziemie ze doprowadza ja na skraj zamozaglady . Ostatnie wydarzenie w Zatoce Meksykanskiej jeszcze raz nam uswiadomily jak daleko jest to posuniete.Ale to niszczenie zaczelo sie juz wiele lat temu , tylko ze teraz coraz bardziej odczuwamy jego nastepsta. Ludzkosc podcina galaz na ktorej siedzi i nie chce dac sobie powiedziec , ze ona w koncu sie zlamie . Cale szczescie Bog w odpowiednim momencie zainterweniuje. Wiecej na ten temat bede omawiac przy analizowaniu ksiegi Objawienia. Jednym z ostatnich znakow , ktore maja sie spelnic i ktory jest ciagle przed nami to zapisany w liscie do 1 do Tesaloniczan 5:2,3 "sami przeciez bardzo dobrze wiecie , iz dzien Jehowy nadchodzi jak zlodzien w nocy . kiedy tylko beda mowic ; Pokoj i bezpieczestwo ! wtedy natychmiast przyjdzie na nich nagla zaglada , tak jak dreczace bolesci na niewiaste brzemienna i na pewno nie ujda." To ogloszenie pokoju i bezpieczestwa bedzie musialo byc globalne i spektakularne , nie porownywalne z niczym innym do tej pory .Wazne, ze nie bedzie prawdziwego pokoju , tylko swiatowi politycy go oglosza , ze sie im udalo . Jak to sie stanie na pewno bedziemy wiedziec , ze to jest wlasnie ta chwila. Biblia zapowiedziala na "dni ostatnie" nie tylko pewne charakterystyczne wydarzenia na swiecie , ale tez zmiane w zachowaniu ogolu ludzi. Opisal to apostol Pawel w 2 liscie do Tymoteusza 3:1-5 Wyjasnil najpierw :" w dniach ostatnich nastana krytyczne czasy , trudne do zniesienia ". Nastepnie wspomnial , ze ludzie beda miedzy innymi: - rozmilowani w samych sobie -rozmilowani w pieniadzach - nieposluszni rodzicom -nielojalni -wyzuci z naturalnych uczuc -zarozumiali -niesklonni do jakiejkolwiek ugody -nie panujacy nad soba -zajadli -nadeci pycha -milujacy bardziej rozkosze niz milujacy Boga -zachowujacy forme zboznego oddania ,ale sprzeniewierzajacy sie jego mocy Jezus zapowidzial w Ew.Mateusza 24:12 "a z powodu wzrostu bezprawia ,milosc wiekszosci oziebnie " Czy dostrzegacie takich ludzi i takie zachowania? Jezeli tak , to znaczy ze juz wkrotce Bog przystapi do dzialania ,poniewaz Biblia mowi:"Gdy niegodziwcy wyrastaja jak roslinnosc i rozkwitaja wszyscy krzywdziciele, dzieje sie tak po to , by zostali unicestwieni na zawsze"(Psalm 92:7) Apostol Piotr natomiast zapowiedzial jeszcze jedna sytuacje , ktora miala byc widoczna: "Albowiem to przede wszystkim wiecie , ze w dniach ostatnich przyjda szydercy ze swym szyderstwem ,postepujacy wedlug wlasnych pragnien i mowiacy:"Gdzie jest ta jego obiecana obecnosc?Przeciez od dnia , gdy nasi praojcowie zapadli w sen smierci , wszystko trwa dokladnie tak , jak od poczatku stworzenia"(2 Piotra 3:3,4) Dni ostatnie sa rzeczywiscie bardzo trudne , tak jak zapowiedziano w Biblii .Ale w tym niespokojnym swiecie dzieje sie tez cos dobrego. Ale o tym nastepnym razem. | |
|
Leonardo Da Vinci
| ||
|
Member Posts: 50 |
Taaaaa.....Ludzie, co to za bzdury. Przeczytałem troche "prac naukowych" tego Pajaka. To jakiś bełkot psychicznie chorego faceta, udający przełomowe odkrycia. Po konstrukcji jego twierdzeń i samych stron www widać, że gość ma nieźle nawalone pod kopułą. Co to za totalizm? I UFOnauci? Ile bzdur wyczytałem, miałem niezły ubaw. Cały system poczwórnego menu, jakieś monografie, bełkot, autoryzowanie Biblii przez Boga.....Większych bzdur nie czytałem. Po co gacet sto razy się powtarza w swoich tekstach, komplikuje proste sprawy, pod maska wyszukanych słów znajduje się zwykłe pustosłowie i kluczenie wokół sedna sprawy, w praktyce nawet nie osiągnięte. Daliście się nabrac na pozorną naukowość jego "dzieł"? To juz lepiej poczytac ksiązki sf, tam przynajmniej nikt nie sili się na przekonywanie, że to coś więcej, niż fikcja. Gośc ma nieźle poryte w głowie. Ale jak kto uważa, chcecie to czytajcie jego prace. Ale logiki w tym za grosz. Może raz na 100000 słów znajdzie się jakaś tam logika, ale reszta to strata czasu. BYli bardziej od niego oryginalni twórcy rzekomo przełomowych koncepcji. A ten cały jego totalizm to kupa bredni i pomieszanie z poplątaniem. O co tu włąściwie chodzi? | |
--
| ||
|
Nie zamierzam nikogo przekonywać do prac Profesora - jego opracowania należy czytać samodzielnie (bez "dobrych rad sceptyków") oraz kompletnie i ze zrozumieniem.... Kilkakrotnie zdarzyło mi się prowadzić "dyskusje" z osobami, które twierdziły iż "czytały" te prace, tymczasem ograniczyły się wyłącznie do pobieżnego przejrzenia spisu treści... Ocena i końcowe wnioski były bardzo podobne do wywodów autora powyższego posta... Potencjalnych czytelników prac Jana Pająka mogę zapewnić, że są one bardzo spójne i logiczne oraz tłumaczą wszelkie zawiłości naszego świata. Aby to odkryć należy spełnić wyżej wymienione warunki. Mojemu adwersarzowi napiszę tylko tyle: przeczytaj KosaX to, co Tobin ma w stopce ... (w miarę możliwości również spełniając powyższe warunki). Pozdrawiam. | |
| ||
|
Member Posts: 35 |
Kiedys kiedys czytalem to co pisze p.Pajak. Duzo roznych dziwnych rzeczy Sejsmografu Zhang Henga który umożliwia przewidzenie i zdalne wykrycie właśnie nadchodzącego trzęsienia Ziemi. http://www.totalizm.pl/seismograph/quake2.jpg | |
| ||
|
Nie wiem, czy prowadziłeś te dyskusje na tym portalu czy gdzieś indziej, ale mniejsza o to. Widzę, że jesteś całkowicie przekonany do "filozofii" Pająka. Twoja wola i twój wybór. Staram się szanować opinie innych, nawet jeżeli się z nimi nie zgadzam, lecz w tym wypadku trudno mi polemizować, pewnie i tak ciebie akurat nie przekonam. Ale jeśli zajrzysz pod ten link: http://karawaka.republika.pl/warunki.htm Ale wiesz co, jeszcze raz wejdę na stronki Pajaka i spróbuję znależć jakikolwiek sens w jego twierdzeniach. Tyle, że od razu nadmienię, że w kosmitów nie bardzo mogę uwierzyć, nie te lata życia, w takie bajki wierzyłem 15 lat temu. Aha, jeszcze a propos linku, który podałem nieco wyżej. Jeśli przeczytasz tę stronkę, wejdź jeszcze w menu i poszukaj innych tekstów z tej stronki. Naprawdę polecam. Odkryłem sajta wczoraj, a wszystko przeczytałem i naprawdę jestem zafascynowany. To najlepsza werbalizacja moich niewyrażonych poglądów na rzeczywistość. A jeśli chcesz znać moje poglądy na ewolucję, Boga i inne sprawy, to przeczytaj moje opowiadanie. Tylko weź poprawkę na to, że to jednak tylko fabuła i nie wszystko przedstawiłem tam tak, jak sam uważałem. Ale ogólny zarys na pewno będzie po jego przeczytaniu widoczny, chodzi mi o szczebelki wspinania się na wyższe poziomy bytu, a my w tym wszystkim jesteśmy, powiedzmy pośrodku. Oto link do opowiadania: http://www.e-pisarz.org/index.php/publikacje/35-opowiadania/500-cel-ostateczny.html Wkrótce wypunktuję szczegółowo, co jest wg mnie śmieszne w wywodach Pająka, bo teraz mam w głowie tylko ogólny zarys, ale zrobię to, specjalnie dla ciebie. | |
| ||
|
Aha, na marginesie, dawno nie wymieniłem poglądów z kimś, kto się ze mnną nie zgadza, a mimo to zachowuje kulturę. Oby więcej takich ludzi. Pozdrawiam. | |
| ||
|
Cześć, niestety - moje subiektywne odczucie było takie, iż Twój post przepełniony był agresją i chamstwem (vide: epitety pod adresem Pająka) .... Jeśli chcesz faktycznie poznać jego prace to zacznij od monografii 1/5 - zaawansowane urządzenia magnetyczne... Jako, że tekst ma kilka tysięcy stron, jego analiza zajmie Ci nawet około roku (w zależności od wolnego czasu) . Jeżeli spis treści Cie nie odrzuci (choć widzę, że to się już stało) to po lekturze istnieje duże prawdopodobieństwo, że zgodzisz się z autorem (!) . Zaryzykuję stwierdzenie, że te prace są dla wybranych - wszak mało komu chce się czytać te opracowania (tym bardziej, że osoby, które czytały spis treści oceniają to jako banialuki i odradzają czytanie tego "wariata") . Warto zacząć czytać od początku - czyli od tej właśnie monografii a ściślej od tabeli cykliczności napędów (już to odkrycie jest niesamowite a to zaledwie wstęp) .... Ale nie chcę streszczać autora - uwierz mi - jeśli zaczniesz to czytać i wywalisz ze słownika słowo "niemożliwe" - to te prace obronią się same.... Odradzam natomiast czytanie monografii o totalizmie, ponieważ najnowsze wnioski autora są autentycznie szokujące i z miejsca odrzucą każdego chętnego czytelnika, który sięga po te opracowanie nią mając pojęcia o dorobku Profesora. Dlatego zacznij od 1/5. Strony internetowe przedstawiają wyrywki odkryć autora i faktycznie; nie znając całości (i tego "o co w tym chodzi") można się z autorem nie zgodzić... Jeśli jesteś niecierpliwy to wbij w youtube hasło "oscilatory chamber" - zobaczysz filmiki z funkcjonowania prototypu niezwykle zaawansowanego pędnika magnetycznego, który jest wynalazkiem profa i powinien powstać około 2036 roku (zgodnie z tabelą cykliczności napędów). Pod niektórymi filmikami, poza jak zwykle obecnymi szyderstwami (po przeczytaniu 1/5 dowiesz się, skąd się tyle bierze takich postów i kto może je pisać) poczytaj komentarze zaszokowanych fizyków Z Twoją twórczością chętnie się zapoznam - jak tylko znajdę czas.... Generalnie można na takie tematy pisać w nieskończoność, element zaskoczenia jednak pozostawię Pająkowi - czyli zapraszam do lektury monografii 1/5. Pozdrawiam D | |
| ||
|
Do Dominika: wejdź na ten link, to ciąg dalszy naszej polemiki, wszystko, co chcesz napisac o Pająku, wpisuj w tamtym temacie. Może być ciekawie. | |
| ||
|
Zapomniałem o linku: | |
| ||