globalnaswiadomosc.com

artykuły polityka NWO wydarzenia Świat i Polska klimat zdrowie przebudzenie świadomość transformacja forum wideo

Podyskutujmy (FORUM)

Post Reply
Forum Home > Polityka i NWO > Medialne prostytutki czyli sikanie na grob

spiskowiec
Member

Wczoraj tj 6 czerwca miałem wątpliwą przyjemność oglądać dwa programy.
Pierwszy to "Tomasz Lis na żywo". Naciąganie jednych faktow a całkowite ignorowanie innych + specyficzny sposob prowadzenia rozmowy + wyjątkowa perfidia w dążeniu do celu sprawiają iż prosto w oczy mowię iż mamy do czynienia z medialną prostytutką.
Stawianie pytań takich jak : czy generał Błasik mogł usiąść za sterami , ja nie wiem ja tylko pytam...
Ja nie wiem, ja tylko pytam kto im kazał lądować...
Ja nie wiem, ja tylko pytam, czy były naciski... itd itd itd były pokazem niewidzianego nigdy w historii polskich mediow kurestwa.
Sposob stawiania pytań po pierwsze sugeruje odpowiedź, po drugie jest przemyślany i nosi znamiona pułapki na rozmówców ,więc nie mamy do czynienia ze spontaniczną, chwilową reakcją tylko z grą, po trzecie jest wielokrotnie powtarzany co też świadczy o pewnej grze.

Przyjmując ten sam sposob gry mogę zapytać Pana Lisa kto jest ojcem jego dzieci (ja nie wiem, ja tylko pytam...) Miałem napisać też coś o jego żonie albo mamie ale sobie daruję.
Sugerowanie że generał Błasik, ktory nigdy nie latał na tym typie samolotu usiadł za stery, lub brał decydujacy udział w ostatniej fazie tragicznego lotu to jakiś absurd. Jednak gwieździe polskiego dziennikarstwa to nie przeszkadza. Tak samo jak nie przeszkadzają wątpliwości co do ciśnienia jakie dostali piloci od wieży, podstawy chmur, naprowadzania podczas zbliżania się do lotniska, dziwnie wyciszonych fragmentow rozmow w najważniejszych momentach, braku reakcji na stery po decyzji odejścia itd itd.
Szkoda tylko gości w studio, koledzy lotnicy za udział w tym cyrku powinni spuścić im niezły łomot.Zamiast uwierzytelniać swoją osobą ten cyrk, warto by ktoś w końcu podał w całości procedurę podejścia na to lotnisko.

Wszystko to dzieje się w dniu w ktorym wychodzi na jaw, że z karty kredytowej szlachetnego człowieka ktory zginął w katastrofie ukradziono pieniądze. 5 tygodni temu turyści sfotografowali puste portmonetki, ze strony rządu doszedł jednak sygnał że nie powinniśmy się martwić bo śledztwo prowadzą Rosjanie, co jak wiadomo jest gwarantem niespotykanej uczciwości.
Dzień wcześniej głowny kandydat do fotela prezydenta uznał że gaz łupkowy jest fe, bo zepsuje polski krajobraz, więc czymś co jest warte 1 000 000 000 000 pln (czy tak wygląda bilion ?) nie powinniśmy się przejmować.
Drugi program to "Teraz My", styl prowadzenia rozmow + dobor gości ten sam.
Wybor eksperta czyli postawienie na Leszka Millera to ponury żart. (człowiek wyjątkowo małostkowy, cyniczny, mściwy, wyjątkowo nieznoszący prezydenta Kaczyńskiego).
Warto postawić kilka pytań panu Millerowi o jego rolę w tzw "pierwszej upadłości " stoczni szczecińskiej. Pan Miller i owczesny minister gospodarki Jacek Piechota ( TW Robert) do dzisiaj nie martwią się o niewygodne pytania, np czy upadek stoczniowego holdingu był zemstą za wejście holdingu na rynek handlu paliwami ?
Kto kupił bazę paliwową stoczni po jej upadku ?
Ile miliardow $ straciła Polska na offsecie ?
Politycy w Polsce nie muszą bać się niewygodnych pytań bo zawsze znajdą się medialne prostytutki tuszujące rożne najgorsze nawet gafy.
Wysokie zarobki miały być gwarantem obiektywizmu i niezależności. Dziś można śmiało powiedzieć, że jest dokładnie odwrotnie. 60 000 pln za jeden wieczor to gwarancja na to że społeczeństwo będzie karmione medialną papką, a niewygodne tematy nigdy tam się nie pojawią.

Stworzenie mało udanej kopii programow Larrego Kinga sprzed 20 lat to dla niektorych wyczyn. Dla mnie nie, wolę nasz portal. Wrzucajcie ciekawe teksty. Proszę o większe (jakiekolwiek ?!) zaangażowanie w pakiet ratunkowy.Pozdrawiam.

--

June 8, 2010 at 1:38 AM Flag Quote & Reply

Oliwia
Member

Heh rozbawilo mnie to pytanie o ojca Jego dzieci

Najsmieszniejsze jest chyba to ze tytul Jego programu to "co z ta Polska?" Nie wydaje mi sie zeby pan Lis  zawziecie szukal odpowiedzi na to pytanie, ale dla przecietnego widza juz tytul programu wzbudza sympatie dla prowadzacego, jakoby zalezaloby mu na dojsciu do prawdy. Niestety medialnych prostytutek jest wiecej niz mniej. Karmi nas sie papka, a 'gwiazdy' w tych czasach nie wiedza juz co znaczy  prywatnosc, wysprzedaja sie za kazda cene, reklamuja produkty , ba! nawet zdjecia z porodu czy ze slubu! Za co sie wlasciwie ceni teraz tych ludzi? Wszedzie gdzie nie spojrzymy chce sie nam zrobic wode z mozgu. Wchodze na rozne portale, ot, poczytac moze cos ciekawego a widze tematy typu "co piaty Polak nie wie ze jest chory" no fajna manipulacja... tamta powiekszyla sobie cycki a ten sie rozwodzi z tamta,gdzies zbudowali najwiekszego hamburgera, itp itd

Dlaczego nikt nie porusza powaznych problemow???? Dlaczego karmi sie nas takim g.... ?

June 8, 2010 at 3:11 AM Flag Quote & Reply

Fryteczka
Member

Droga Oliwio

Jest to celowe dzialanie, by odwrocic nasza uwage od tego, co wlasnie dzieje sie na swiecie i od dociekania prawdy. Wiekszosc kobiet niestety woli poczytac czy obejrzec program o plotkach z zycia slawnych ludzi, a uwaga panow jest skutecznie odwracana przez pilke nozna. Wtedy to, co naprawde wazne przechodzi niezauwazone przez wiekszosc. Tak jak zebrania Bilderbergow na przyklad

June 8, 2010 at 6:49 AM Flag Quote & Reply

Wojtek
Member

Tak to juz jest, im wieksza gaza tym wieksza zaleznosc, klient placi klient wymaga;) I nie ma mu sie co dziwic , bo kazda dziwka robi to dla pieniedzy , a nie przyjemnosci.. Choc w tym przypadku podejrzewalbym polaczenie przyjemnego z "pozytecznym"

June 8, 2010 at 1:45 PM Flag Quote & Reply

mev
Member

Miedzy innymi z wyzej wymienionych powodow nie ogladam psychowizji od ponad roku. Informacje ze swiata czerpie z  internetowej prasy niezaleznej. To co sie dzieje w telewizorni, przyprawia mnie o odruchy wymiotne. Zauwazcie ze nawet programy dla dzieci pelne sa psychomanipulacji. Czesto bywam u siostry, ktora ma male dziecko, przy piciu kawy widze to, co przez tv jest serwowane temu dzieciakowi. Swiadomy odbiorca widzi ze programy dla dzieci przekazuja im podswiadomie informacje o potrzebie posluszenstwa i wykonywaniu rozkazow, oraz o konsekwencjach wynikajacych z braku tegoz sluzalstwa. Widzialam urywek jakiejs tam bajki o lokomotywach, gdzie nieposluszna lokomotywa nie chciala ciezko pracowac, obciazajac przez to inna, rzetelna (posluszna) ciuchcie. Wprawilo to w niezadowolenie "szefa" tychze, ktory to nie omieszkal uswiadomic niesfornej "maszynie" ze nieposluszenstwo jest zle, i wprowadza wiele zamieszania, przez co opoznia wykonanie danej pracy, zwieksza koszta, i jest obciazeniem dla wspolpracownikow. Na pierwszy rzut oka trywialne, prawda? Ale wyobrazcie sobie konsekwencje wieloletniego faszerowania dzieci takimi bajeczkami. Oto mamy rzesze poslusznych pracownikow, wyborcow, konsumentow et cetera. W polaczeniu z systemem edukacji, wykorzeniajacym kreatynosc oraz wyciaganie wnioskow, a nakierowanym na sztampowosc i myslenie schematyczne, mamy tutaj dlugoterminowy, mentalny orez, sluzacy kascie rzadzacej w walce z indywidualizmem, krytycznym osadem i samodecydowaniem. Dodajmy do tego zatruwanie organizmow naszych srodkami wzmagajacymi otepienie... Prosze bardzo, oto dosyc spory wycinek tego co sie w naszym swiecie dzieje. Lecz jest to tylko czesc tej pelnej obludy i zniewalajacej ludzkosc ukladanki. Najgorsze jest w tym wszystkim to, ze tak niewiele juz osob jest w stanie to wszystko zauwazyc i polaczyc fakty. Kompletnie nie wiem jak, ale odczuwam silna potrzebe aby walczyc z takim stanem rzeczy... Z trudem przychodzi mi ujawnianie mojego swiatopogladu, gdyz to wiaze sie z nieuniknionymi szykanami ze strony najblizszego otoczenia. Czasem zastanawiam sie, czy nie lepiej byloby pozostac w tej blogiej nieswiadomosci, ktora charakteryzowalam sie jeszcze pare lat temu. W glebi duszy jednak wiem, ze prawda, chociaz zdecydowanie ciezej ja udzwignac, jest lepsza od obludy. A teraz, szanowni Panstwo, czas na jakies procenty, azeby przestac juz na dzisiaj myslec.                                           Ps: Mam nadzieje ze prawda rzeczywiscie nas wyzwoli :).                                                                                                                           BAY!!! 

June 8, 2010 at 9:32 PM Flag Quote & Reply

Oliwia
Member

Hm a z ta bajka to troche nie przesadzasz? My jak bylismy dziecmi to tez w bajkach typu Smerfy zdarzalo sie karac jednego ze Smerfow za nieposluszenstwo. Chodzi tu chyba bardziej o wpajanie dzieciom dyscypliny w domu, musza przeciez byc jakies zasady. Zgodze sie jednak z Toba ze ujawnianie innego swiatopogladu niz ogolnie przyjety juz wzorzec spotyka sie z brakiem zrozumienia ze strony najblizszych no juz nie wspominajac ze od razu pojawia sie sarkazm itp. Ludzie neistety wola byc globalnie nieswiadomi.

Wyobrazmy sobie ze strona globalnej swiadomosci ma taki wplyw na ludzi jak onet albo interia. wyobrazmy sobie rozglosnie radiowa gs.

Taks ie zastanawiam kiedy zaczal sie ten proces wysprzedawania swojej prywatnosci za cene nowego samochodu albo kilku tysiecy? Pseudogwiazdy musza robic z siebie pajaca i tanczyc na lodzie czy cos w ten desen zeby zablysnac i zwrocic na siebie uwage. Nie sa juz autorytetami tylko blaznami dostarczajacymi tania rozrywke

June 12, 2010 at 2:35 AM Flag Quote & Reply

You must login to post.

Translate page

Nowe Video

255 views - 0 comments

Wyszukiwarka GS

Loading

Dodaj do Facebook

Goraco Polecamy ! :)

Reklama

Pogoda dla Polski

Polecamy

David Icke

Warto zobaczyc

Wolne Media - Toplista

Sentencja Roku

"Jest ludzkim kochanie aby byc kochanym, lecz kochac dla samej milosci jest anielskie."

Alfonse De Lamartine

Rada od serca

Zastanówcie się tylko.

W jednej chwili możeciepomyśleć o szczęściu i całe Wasze ciało wypełni się radością.

W jednej chwili możeciewyobrazić sobie siebie w roli żałosnej istoty, której nikt nie kocha i ogarnieWas smutek oraz współczucie dla samych siebie.

Potrzebny jest tylkomoment aby to nastąpiło.

I tak samo w jednejchwili możecie przestać szlochać i wybuchnąć radosnym śmiechem.

W jednej chwili możeciepołożyć kres krytykom i zobaczyć piękno wszystkiego co Was otacza.

Kto to robi ? Wy !

W momencie kiedymieliście kaprys, aby stworzyć uczucia, w głębi Waszej istoty, czy cokolwiekwokół Was się zmieniło ? Nie.

Tylko wszystko, kimbyliście uległo zmianie.

Jesteście dokładnie tym, o czym myślicie.

Ramtha/ J.Z.Knight

Contact

Jesli chcesz sie z nami skontaktowac to napisz do nas na: redakcja@globalnaswiadomosc.com 

www.globalnaswiadomosc.com

Follow me on Twitter

Webs Counter

GS na swiecie

Facebook Fanpage Box

Solar X-rays:

Geomagnetic Field:
Status
Status

From n3kl.org