| Forum Home > Polityka i NWO > Medialne prostytutki czyli sikanie na grob | ||
|---|---|---|
|
Member Posts: 233 |
Wczoraj tj 6 czerwca miałem wątpliwą przyjemność oglądać dwa programy. | |
--
| ||
|
Member Posts: 138 |
Heh rozbawilo mnie to pytanie o ojca Jego dzieci Najsmieszniejsze jest chyba to ze tytul Jego programu to "co z ta Polska?" Nie wydaje mi sie zeby pan Lis zawziecie szukal odpowiedzi na to pytanie, ale dla przecietnego widza juz tytul programu wzbudza sympatie dla prowadzacego, jakoby zalezaloby mu na dojsciu do prawdy. Niestety medialnych prostytutek jest wiecej niz mniej. Karmi nas sie papka, a 'gwiazdy' w tych czasach nie wiedza juz co znaczy prywatnosc, wysprzedaja sie za kazda cene, reklamuja produkty , ba! nawet zdjecia z porodu czy ze slubu! Za co sie wlasciwie ceni teraz tych ludzi? Wszedzie gdzie nie spojrzymy chce sie nam zrobic wode z mozgu. Wchodze na rozne portale, ot, poczytac moze cos ciekawego a widze tematy typu "co piaty Polak nie wie ze jest chory" no fajna manipulacja... tamta powiekszyla sobie cycki a ten sie rozwodzi z tamta,gdzies zbudowali najwiekszego hamburgera, itp itd Dlaczego nikt nie porusza powaznych problemow???? Dlaczego karmi sie nas takim g.... ? | |
| ||
|
Member Posts: 11 |
Droga Oliwio
Jest to celowe dzialanie, by odwrocic nasza uwage od tego, co wlasnie dzieje sie na swiecie i od dociekania prawdy. Wiekszosc kobiet niestety woli poczytac czy obejrzec program o plotkach z zycia slawnych ludzi, a uwaga panow jest skutecznie odwracana przez pilke nozna. Wtedy to, co naprawde wazne przechodzi niezauwazone przez wiekszosc. Tak jak zebrania Bilderbergow na przyklad | |
| ||
|
Member Posts: 4 |
Tak to juz jest, im wieksza gaza tym wieksza zaleznosc, klient placi klient wymaga;) I nie ma mu sie co dziwic , bo kazda dziwka robi to dla pieniedzy , a nie przyjemnosci.. Choc w tym przypadku podejrzewalbym polaczenie przyjemnego z "pozytecznym" | |
| ||
|
Member Posts: 4 |
Miedzy innymi z wyzej wymienionych powodow nie ogladam psychowizji od ponad roku. Informacje ze swiata czerpie z internetowej prasy niezaleznej. To co sie dzieje w telewizorni, przyprawia mnie o odruchy wymiotne. Zauwazcie ze nawet programy dla dzieci pelne sa psychomanipulacji. Czesto bywam u siostry, ktora ma male dziecko, przy piciu kawy widze to, co przez tv jest serwowane temu dzieciakowi. Swiadomy odbiorca widzi ze programy dla dzieci przekazuja im podswiadomie informacje o potrzebie posluszenstwa i wykonywaniu rozkazow, oraz o konsekwencjach wynikajacych z braku tegoz sluzalstwa. Widzialam urywek jakiejs tam bajki o lokomotywach, gdzie nieposluszna lokomotywa nie chciala ciezko pracowac, obciazajac przez to inna, rzetelna (posluszna) ciuchcie. Wprawilo to w niezadowolenie "szefa" tychze, ktory to nie omieszkal uswiadomic niesfornej "maszynie" ze nieposluszenstwo jest zle, i wprowadza wiele zamieszania, przez co opoznia wykonanie danej pracy, zwieksza koszta, i jest obciazeniem dla wspolpracownikow. Na pierwszy rzut oka trywialne, prawda? Ale wyobrazcie sobie konsekwencje wieloletniego faszerowania dzieci takimi bajeczkami. Oto mamy rzesze poslusznych pracownikow, wyborcow, konsumentow et cetera. W polaczeniu z systemem edukacji, wykorzeniajacym kreatynosc oraz wyciaganie wnioskow, a nakierowanym na sztampowosc i myslenie schematyczne, mamy tutaj dlugoterminowy, mentalny orez, sluzacy kascie rzadzacej w walce z indywidualizmem, krytycznym osadem i samodecydowaniem. Dodajmy do tego zatruwanie organizmow naszych srodkami wzmagajacymi otepienie... Prosze bardzo, oto dosyc spory wycinek tego co sie w naszym swiecie dzieje. Lecz jest to tylko czesc tej pelnej obludy i zniewalajacej ludzkosc ukladanki. Najgorsze jest w tym wszystkim to, ze tak niewiele juz osob jest w stanie to wszystko zauwazyc i polaczyc fakty. Kompletnie nie wiem jak, ale odczuwam silna potrzebe aby walczyc z takim stanem rzeczy... Z trudem przychodzi mi ujawnianie mojego swiatopogladu, gdyz to wiaze sie z nieuniknionymi szykanami ze strony najblizszego otoczenia. Czasem zastanawiam sie, czy nie lepiej byloby pozostac w tej blogiej nieswiadomosci, ktora charakteryzowalam sie jeszcze pare lat temu. W glebi duszy jednak wiem, ze prawda, chociaz zdecydowanie ciezej ja udzwignac, jest lepsza od obludy. A teraz, szanowni Panstwo, czas na jakies procenty, azeby przestac juz na dzisiaj myslec. Ps: Mam nadzieje ze prawda rzeczywiscie nas wyzwoli :). BAY!!! | |
| ||
|
Member Posts: 138 |
Hm a z ta bajka to troche nie przesadzasz? My jak bylismy dziecmi to tez w bajkach typu Smerfy zdarzalo sie karac jednego ze Smerfow za nieposluszenstwo. Chodzi tu chyba bardziej o wpajanie dzieciom dyscypliny w domu, musza przeciez byc jakies zasady. Zgodze sie jednak z Toba ze ujawnianie innego swiatopogladu niz ogolnie przyjety juz wzorzec spotyka sie z brakiem zrozumienia ze strony najblizszych no juz nie wspominajac ze od razu pojawia sie sarkazm itp. Ludzie neistety wola byc globalnie nieswiadomi. Wyobrazmy sobie ze strona globalnej swiadomosci ma taki wplyw na ludzi jak onet albo interia. wyobrazmy sobie rozglosnie radiowa gs. Taks ie zastanawiam kiedy zaczal sie ten proces wysprzedawania swojej prywatnosci za cene nowego samochodu albo kilku tysiecy? Pseudogwiazdy musza robic z siebie pajaca i tanczyc na lodzie czy cos w ten desen zeby zablysnac i zwrocic na siebie uwage. Nie sa juz autorytetami tylko blaznami dostarczajacymi tania rozrywke | |
| ||