globalnaswiadomosc.com

artykuły polityka NWO wydarzenia Świat i Polska klimat zdrowie przebudzenie świadomość transformacja forum wideo

Podyskutujmy (FORUM)

Post Reply
Forum Home > Nasze Przezycia > problemy z pamiecia krotkotrwala

Tobin
Member

Juz ten temat poruszylam w temacie zmian klimatu , ale mogl byc pominiety dlatego chcialabym w osobnym temacie poruszyc ten problem czy zjawisko.

W okolicach stycznia tego roku zauwazylam u przyjaciolki problemy z pamiecia objawiajace sie problemami z wyslowieniem sie , tracila watek , nie potrafila przeczytac jakiego fragmentu tekstu , sama tez potwierdzala ze cos sie z nia dzieje zlego , tym bardziej ze nigdy wczesniej tak sie nie zachowywala .

Niestety pozniej sama u siebie zauwazylam ten problem , np. dojezdzalam do ronda i zapomninalam gdzie mam jechac , stalo sie to tak uciazliwe ze maz po pare razy powtarzal mi gdzie mamy jechac abym ustawil sie na odpowiednim pasie i obrala wlasciwy kierunek , a nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzalo .

Jak jej , tak i mi po paru tyg. ta przypadlosc nam przeszla.

Dzisaj rozmawiamy ze znajoma irlandka a ona mowi ze nie wie co sie dzialo z jej synek ( ok. 18 lat) ale w styczniu mial zaniki pamieci , problemy z czytaniem itd.

Pytalam paru znajomych i tez mowia ze cos takiego zaobserwowali u siebie .

Na forum tez ktos napisal ze to samo zauwazyl u siebie i znajomych .

Podzielcie sie ze mna jezeli jeszcze ktos cos takiego mial i jak sie to objawialo i czy przeszlo ?

I co podejrzewacie co moze byc takiego zjawiska powodem ?

--

Zle czynisz jesli chwalisz , gorzej ,jesli ganisz rzecz,ktorej dobrze nie znasz "

Leonardo Da Vinci

March 12, 2010 at 1:52 PM Flag Quote & Reply

danuta
Member

Witam, od kilku dni mam cos takiego , corka mnie o cos pyta o prosta sprawe a ja nie moge sie wypowiedziec bo zapominam jak sie dana zecz nazywa, narazie nic wiecej sie nie dzieje ze mna ale dam znac jak sie cos zmieni, troche to denerwujace jak chce powiedziec ze cos lezy na szafie i niemoge wymowic :szafa : bo niepamietam jak sie ta rzecz nazywa w danej chwili,niezle co? myslalam ze to wina siedzenia przed kompem ale skoro poruszylas ten temat to znaczy ze na wieksza skale to zjawisko , pozdrawiam

May 2, 2010 at 1:33 PM Flag Quote & Reply

wloczykij
Member

Ja także u siebie zauwazylam problemy z pamiecia, i to ponad pol roku temu zanim jeszcze trafilam na takie strony jak ta i nie mialam pojecia o takim zjawisku, wiec nie moglam kierowac sie sugestia (tak mie powiedzial znajomy ze pewnie sobie wmawiam to bo za duzo o tym mysle). Objawia sie to tym ze, moze zaczne po kolei co najpierw wystepowalo. Czesto kiedy ogladalam film to niedlugi czas po tym kompletnie nie pamietalam jaksie skonczyl, teraz coraz czesciej mam tak ze niepamietam calego filmu mimo ze ogladalam go np. okolo 2 tygodnie temu. Kolejna rzecz to to ze nie mamietam co robilam wczoraj i musze sie dlugo zastanawiac i sklejac fakty np. pytam sie mamy jaki byl wczoraj dzien i czy gdzies wychodzilam zeby sobie wszystko przypomniec. Takze czesto  brakuje mi slow. Inna sprawa to to ze po cos ide do kuchni i nie wiem juz po co ja tam poszlam, albo siedze przed komputerem mysle ze musze cos zrobic, przeczytac i zapominam o moich zamiarach. Jest to uciazliwe a to wszystko zdarza sie na tyle czesto ze zwrocilo moja uwage wiec cos jest na rzeczy. Oprocz tego (byc moze nie ma zwiazku) ale zauwazylam u siebie zaburzenia rownowagi, idac nie przewracam sie ale obijam sie o sciany, meble tak jakbym nie mogla isc normalnie w lini prostej

--
May 2, 2010 at 3:39 PM Flag Quote & Reply

Iza
Member

wloczykij   mam dokladnie to samo. Do tego jeszcze dokladam: czasem nie wiem, czy cos sie wydarzylo, czy cos widzialam, czy tylko mi sie kiedys snilo... I tez wiem, że nie zawsze tak było. To sie dzieje od jakis 3 lat. Moze to wpływ pożywienia - glutaminian (ponoc ogłupia), fluor (w wodzie mineralnej, np w Naleczowiance), aspartam ..

May 4, 2010 at 4:40 AM Flag Quote & Reply

Nemezis
Member

Ja miałam podobne stany jak Wy dwukrotnie ale wynikały one przede wszystkim z maksymalengo przemęczenia: praca po 14 godzin dziennie i brak snu... to były głowne przyczyny utraty pamięci

W waszym przypadku wszystko wyglada na zatrucie toksynami, wszystko co wartoby zrobic to odtruc organizm  ( detox) i trzymac się z dala od chemii w zywności takiej jak pisze Iza , ograniczyc spozycie mięsa ( zwłaszcza czerwonego) do 1-2 razy w tygodniu, pozeganac fast foody, olej , margarynę itp. Ostroznie z kosmetykami i fluorem w paście do zebów ( bez problemu mozna kupic taka w internecie na popularnych portalach ). Najważniejsze ruszac się każdego dnia w miarę mozliwości jak nie siłownia to chociaż z pieskiem pospacerowac.... A dla mnie chyba jeszcze jedno niesłychanie ważne wyłaczyc telewizor i ograniczyc rozmowy przez komórki!!!! 

Wkrótce bedzie lepiej .....

Pozdrawiam

--

May 4, 2010 at 7:12 AM Flag Quote & Reply

wloczykij
Member

U mnie kwestia pozywienia miala by sens, gdyż niestety od wielu miesiecy mam problem ze slodyczami (czekolada, jogurty w tym owocowe, dzem, cukier i w ogole weglowodany proste), jem ich wiecej niz zwykle jakbym byla uzalezniona, oczywiscie staram sie nad tym pracowac ale nie rzadko jest to silniejsze ode mnie.

--
May 4, 2010 at 7:15 AM Flag Quote & Reply

Nemezis
Member

Włóczykiju jogurty wybieraj krótkoterminowe i uwaznie studiuj etykiety ze składem, im mają dłuzszą przydatnośc do spozycia tym gorzej są nafaszerowane, dzemy staraj sie jesc z domowych przetworów  a co do czekolady to ograniczaj. Przede wszystkim wykonaj test na poziom cukru we krwi! Zwłaszcza jesli odczuwasz silne pragnienie lub pocisz się w nocy. badanie moze byc glukometrem.....

Pozdrawiam

--

May 4, 2010 at 7:42 AM Flag Quote & Reply

ekuna
Member

Zaburzenia pamieci moga być spowodowane oddziaływaniem promieniowania elekromagnetycznego, dokonywane sa rózne badania z falami N. Tesli,część z nich odbywa sie na czestotliwosci pracy mózgu ludzkiego, kto może wiedzieć jakie mogą być tego konsekwencje.

May 4, 2010 at 10:24 AM Flag Quote & Reply

daniel893
Member

Ja miałem to samo , to jest przejściowe. Spowodowane to jest zmianami dna które obecnie zaczynają się dziać z reszta juz od kilku lat ale teraz przyspieszaja coraz bardziej. a wszystko zwiazane jest z 2012 rokiem. Zmianie ulega na sza swiadomosc. Zalecam zapoznanie sie z calym artykulem w czesciach  http://www.vismaya-maitreya.pl/zmiany_w_dna_zmiany_ciala_proces_zmian_w_dna1.html

May 4, 2010 at 10:53 AM Flag Quote & Reply

11;11
Member

Trafilem tu przegladajac rozne watki ale zadziwia mnie ta przypadkowosc...rozwazacie problemy z pamiecia a ja w tym czasie choc by dzis rozmyslam o tym ze jestesmy uzaleznieni od jedzenia...i zastanawiam sie dluzszy czas bo wiele slysze o ludziach ktorzy przestaja jesci i zyja...Dziwna rzecz. W sumie kazdy zdrowo myslacy powie no dobrze, wszytsko fajnie ale nie jesc...przeciez jestesmy tak zaprogramowani by jesc...mamy zoladek, jelita, watrobe...ok zgadzam sie. Ale dzis myslalem o tym w inny sposob. Przeciez jestesmy stworzeni tak by oddychac...prawda ? a co z papierosami...to tez jest jedna z rzeczy jaka dopuscilismy do normalnsci w Naszym zyciu...nie kazdy ale wielu. I tez ciezko sie z tym rozstac...czy inne uzywki...ale jednak po ciezkiej pracy nad soba mozna wyjsci z nalogu palenia czy innych uzywek...i czy aby nie jest faktem ze po dlugim detoksie madrze dostosowanym nie jest aby napewno mozliwe zyc powietrzem. Wiem ze Ci ludzie co tak zyja maja nawet angielska nazwe zwiazana z zyjacym powietrzem. Czy ktos jest bardziej zorietowany w tym temacie ludzi nie przyjmujacych pokarmu i umiejacych tak zyc ?

--
May 29, 2010 at 12:24 PM Flag Quote & Reply

GlobalnaSwiadomosc
Site Owner

Jest u nas film na temat czlowieka, ktory nie je juz 70 lat :) Widzieliscie juz ? Polecam caly film o Ram Bahadur Ramjan, lecz w szczegolnosci czesc 2-ga od 5.54 min. Tam jest pokazany przypadek hinduskiego ascety, ktorego trzymano 10 dni w laboratorium, bez jedzenia i picia i wyszedl stamtad usmiechniety i w pelni sil, a nie powinien byl zyc. Asceta ten twierdzi ze nie je od 70 lat !

http://www.globalnaswiadomosc.com/ram1.htm

May 29, 2010 at 4:22 PM Flag Quote & Reply

forti
Member

Prahlad Jani - Hindus, który nie je ok. 70 lat.

March 2, 2011 at 7:21 PM Flag Quote & Reply

melasia
Member

Zaniki pamieci krotkotrwalej obserwuje rowniez u siebie.Mysle ze czesciowo moze byc spowodowane poprzez toksyczne dodatki do zywnosci ale tez duzy wplyw moze byc chemtrails z Haarpem w parze.

March 3, 2011 at 1:25 AM Flag Quote & Reply

GlobalnaSwiadomosc
Site Owner

Njaciekawsze jest to, ze w rodzinie i u wielu znajomych obserwujemy wyrazne roskojarzenie i zaniki pamieci krotkotrwalej, lecz oni sami nie sa tego swiadomi. Wyglada na to, ze jest to zjawisko bardzo powszechne ostatnio, lecz nie wszyscy zwracaja na to uwage. Po prostu przyzwyczajaja sie i traktuja jako swoj stan normalny. Jakie sa Wasze obserwacje ?

March 3, 2011 at 10:45 AM Flag Quote & Reply

Ramzes
Member

Rozkojarzenie też u siebie zauważyłem i zaniki też mi się zdarzają od ok miesiące.Wcześniej raczej tego nie było. Bydgoszcz

March 4, 2011 at 2:27 PM Flag Quote & Reply

Pitrek
Member

Od dosc dawna miewam problemy z pamiecia krotkotrwała - pracuję długo z komputerem. Szczegolnie sie to nasilalo gdy pracowalem w sali z 15 komputerami gdzie wszystkie monitory CRT były zwrocone tylem do mnie (a wiec najmocniej promieniowaly). Kiedyś czytalem pracę magisterską na temat wpływu promieniowania elektromagnetycznego na człowieka i tam była podana jako przykład utrata pamięci.

Więc chyba faktycznie albo HAARP albo badania nad wpływem pola elektromagnetycznego na ludzi.

March 5, 2011 at 4:09 PM Flag Quote & Reply

You must login to post.

Wsparcie dla Portalu

Nowe Video

111 views - 0 comments
244 views - 0 comments

Wyszukiwarka GS

Loading

Translate page

Dodaj do Facebook

Goraco Polecamy ! :)

Reklama

Pogoda dla Polski

Polecamy

David Icke

Warto zobaczyc

Wolne Media - Toplista

Sentencja Roku

"Jest ludzkim kochanie aby byc kochanym, lecz kochac dla samej milosci jest anielskie."

Alfonse De Lamartine

Rada od serca

Zastanówcie się tylko.

W jednej chwili możeciepomyśleć o szczęściu i całe Wasze ciało wypełni się radością.

W jednej chwili możeciewyobrazić sobie siebie w roli żałosnej istoty, której nikt nie kocha i ogarnieWas smutek oraz współczucie dla samych siebie.

Potrzebny jest tylkomoment aby to nastąpiło.

I tak samo w jednejchwili możecie przestać szlochać i wybuchnąć radosnym śmiechem.

W jednej chwili możeciepołożyć kres krytykom i zobaczyć piękno wszystkiego co Was otacza.

Kto to robi ? Wy !

W momencie kiedymieliście kaprys, aby stworzyć uczucia, w głębi Waszej istoty, czy cokolwiekwokół Was się zmieniło ? Nie.

Tylko wszystko, kimbyliście uległo zmianie.

Jesteście dokładnie tym, o czym myślicie.

Ramtha/ J.Z.Knight

Contact

Jesli chcesz sie z nami skontaktowac to napisz do nas na: redakcja@globalnaswiadomosc.com 

www.globalnaswiadomosc.com

Follow me on Twitter

Webs Counter

GS na swiecie

Facebook Fanpage Box

Goraco Polecamy