globalnaswiadomosc.com

artykuły polityka NWO wydarzenia Świat i Polska klimat zdrowie przebudzenie świadomość transformacja forum wideo

Podyskutujmy (FORUM)

Post Reply
Forum Home > Nasze Przezycia > sen na jawie

zippi
Member

Witam

Chciałbym podzielić się moimi doświadczeniami dotyczącymi snu a raczej jego braku.

Otóż kilka lat temu często zdarzało mi się obudzić w środku nocy i "dysponować" pełną świadomością tego co dzieje się do okoła nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt iż nie miałem kontroli nad swoim ciałem, otwierałem oczy widziałem wszystko w zasięgu wzroku i byłem świadomy tego gdzie jestem i tego że właśnie się przebudziłem jednak nie byłem w stanie się poruszyć oprócz powolnych ruchów powiek i niewielkich ruchów palców, za pierwszym razem troche się przestraszyłem ale każdy następny raz był dość interesujący pod warunkiem że akurat nie przyduszała mnie kołdra :) jedynym ratunkim wtedy było powtórne zaśnięcie z nadzieją na rychłą pobutkę już w pełni sił, słyszałem że istnieje faza snu podczas której następuje kompletny relaks mięśni co w efekcie powoduje chwilowy paraliż.

Może miał ktoś podobne doświadczenia?

March 10, 2010 at 6:13 PM Flag Quote & Reply

KosaX
Member

zippi at March 10, 2010 at 6:13 PM

Witam

Chciałbym podzielić się moimi doświadczeniami dotyczącymi snu a raczej jego braku.

Otóż kilka lat temu często zdarzało mi się obudzić w środku nocy i "dysponować" pełną świadomością tego co dzieje się do okoła nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt iż nie miałem kontroli nad swoim ciałem, otwierałem oczy widziałem wszystko w zasięgu wzroku i byłem świadomy tego gdzie jestem i tego że właśnie się przebudziłem jednak nie byłem w stanie się poruszyć oprócz powolnych ruchów powiek i niewielkich ruchów palców, za pierwszym razem troche się przestraszyłem ale każdy następny raz był dość interesujący pod warunkiem że akurat nie przyduszała mnie kołdra :) jedynym ratunkim wtedy było powtórne zaśnięcie z nadzieją na rychłą pobutkę już w pełni sił, słyszałem że istnieje faza snu podczas której następuje kompletny relaks mięśni co w efekcie powoduje chwilowy paraliż.

Może miał ktoś podobne doświadczenia?

Ja równiez miałem podobne doświadczenia i mysle, że każdy z nas może czasami to przeżyć, to nic nadzwyczajnego. Natomiast zastanawia mnie, czy to typowe, że jeszcze kilka miesięcy temu miałem dziwne zjazdy, tzn. zapadałem się w sobie i odczuwałem straszną czerń, zło, pustkę i niebyt. Nie chodzi mi tutaj o stan, kiedy zasypiamy i nagle coś nas szarpie, to też norma. Mam na myśli paraliż, połączony z dusznością, tuż po przebudzeniu. Czasami udawało mi się wywoływać ten stan samoczynnie, ale nie polecam nikomu. ;(

Na dziś dzień te zjazdy się skończyły.

--
July 31, 2010 at 6:58 PM Flag Quote & Reply

KosaX
Member

I jeszcze coś: czy to może oznaczać, że coś lub ktoś ostrzegał mnie przed śmiercią lub czyms innym? Może coś źle robiłem? W świetle tego, że już nie mam takich przeżyć można sądzić, że chyba cofnąłem się znad przepaści albo wręcz przeciwnie- wybrałem jakąs drogę i ona nieuchronnie prowadzi mnie do finału. Tylko ciekawe jakiego?

July 31, 2010 at 7:00 PM Flag Quote & Reply

KosaX
Member

KosaX at July 31, 2010 at 7:00 PM

I jeszcze coś: czy to może oznaczać, że coś lub ktoś ostrzegał mnie przed śmiercią lub czyms innym? Może coś źle robiłem? W świetle tego, że już nie mam takich przeżyć można sądzić, że chyba cofnąłem się znad przepaści albo wręcz przeciwnie- wybrałem jakąs drogę i ona nieuchronnie prowadzi mnie do finału. Tylko ciekawe jakiego?

Właśnie sobie pomyślałem, że to przecież paraliż senny, inaczej katapleksja, hehe...

August 1, 2010 at 4:23 PM Flag Quote & Reply

You must login to post.

Wsparcie dla Portalu

Nowe Video

110 views - 0 comments
242 views - 0 comments

Wyszukiwarka GS

Loading

Translate page

Dodaj do Facebook

Goraco Polecamy ! :)

Reklama

Pogoda dla Polski

Polecamy

David Icke

Warto zobaczyc

Wolne Media - Toplista

Sentencja Roku

"Jest ludzkim kochanie aby byc kochanym, lecz kochac dla samej milosci jest anielskie."

Alfonse De Lamartine

Rada od serca

Zastanówcie się tylko.

W jednej chwili możeciepomyśleć o szczęściu i całe Wasze ciało wypełni się radością.

W jednej chwili możeciewyobrazić sobie siebie w roli żałosnej istoty, której nikt nie kocha i ogarnieWas smutek oraz współczucie dla samych siebie.

Potrzebny jest tylkomoment aby to nastąpiło.

I tak samo w jednejchwili możecie przestać szlochać i wybuchnąć radosnym śmiechem.

W jednej chwili możeciepołożyć kres krytykom i zobaczyć piękno wszystkiego co Was otacza.

Kto to robi ? Wy !

W momencie kiedymieliście kaprys, aby stworzyć uczucia, w głębi Waszej istoty, czy cokolwiekwokół Was się zmieniło ? Nie.

Tylko wszystko, kimbyliście uległo zmianie.

Jesteście dokładnie tym, o czym myślicie.

Ramtha/ J.Z.Knight

Contact

Jesli chcesz sie z nami skontaktowac to napisz do nas na: redakcja@globalnaswiadomosc.com 

www.globalnaswiadomosc.com

Follow me on Twitter

Webs Counter

GS na swiecie

Facebook Fanpage Box

Goraco Polecamy