globalnaswiadomosc.com

artykuły polityka NWO wydarzenia Świat i Polska klimat zdrowie przebudzenie świadomość transformacja forum wideo

Podyskutujmy (FORUM)

Post Reply
Forum Home > Medytacja i swiadomosc > DAL ZAINTERESOWANYCH MEDYTACJĄ

Staszek_50
Member

Wstawiam tu linki w których znajdziecie kontakt z autentycznie medytującymi ludźmi i czym jest wogule medytacja :

http://atijoga.webpark.pl/,

http://www.dzogczen.pl/main.html (strona Polskiej Wsólnoty Dzogczen ) http://www.jkrishnamurti.republika.pl/nauczanie.htm

jeżeli kogoś naprawdę intersuje rozwój i medytacja to znajdzie kontakt z ludźmi podążającymi daną ściężką duchową - wątpię czy robienie ćwiczeń relaksacyjnych lub medytowanie na własną rękę można osiągnąć jakikolwiek rezultaty takie niewymierne bo oczywiście można się nauczyć uspokajać umysł itp tylko że jest bardzo relatywne bez dogłębnego zrozumienia nie daje absolutnie nic poza złudzeniem iluzją a przecież celem min tego portalu jest wychodzenie ze stanu iluzji ignorancji - w każdym razie myślę że warto żebyście się zapoznali przynajmniej z tymi stronami które wkleiłem ,chętnie porozmawiam z Wami na różne poruszane w portalu kwestie mój mail stan146@wp.pl zapraszam i pozdrawiam Was serdecznie

Staszek

January 19, 2010 at 10:16 AM Flag Quote & Reply

Andrew 2
Member

Dziekuje Staszku za linki. Wierze, ze co niektorzy skorzystaja. Nie zgodze sie jednak z Toba, ze medytacja na wlasna reke nie doprowadzi do niczego. Medytacja jest wyciszaniem sie. Prawdziwe wyciszenie sie otwiera czlowieka na samopoznanie. Nie istnieja techniki samopoznania, a tylko rady przestrzegajace przed pulapkami. Pomoc przy medytacji jest niektorym potrzebna tylko dlatego, ze nie potrafia tego zrobic sami. Nic wiecej. Mistrzowie wschodu czesto sie na ten temat wypowiadali, wyraznie mowiac iz medytacje mozna uprawiac wszedzie i w dowolny sposob. Mozesz to robic lezac, siedzac, chodzac - jak chcesz. Wazne jest uzyskanie wyciszenia. Zgadzam sie jednak, ze dla wspolczesnych ludzi wyciszenie sie lezy na granicy ich mozliwosci i czesto potrzebuja wsparcia. Wszystkich jednak przestrzegam przed kursami i szkoleniami, gdzie jednoczesnie z medytacja namawia sie ludzi do przyjecia jakiejs wiary, czy tez swiatopogladu. Medytacja nie jest zwiazana z zadna wiara ani swiatopogladem. Nie dajcie sobie wmowic ze jest inaczej. jak sie nauczycie wyciszac i uzyskacie wglad w siebie, to dowiecie sie tego czego najbardziej potrzebujecie - od siebie samych.

January 19, 2010 at 12:36 PM Flag Quote & Reply

Staszek_50
Member

Hmm Wszystko ok co piszesz ale samo wyciszenie nie daje wglądu i jako takie staje się poważną przeszkodą w samorealizacji można medytować wszędzie itd i są różne techniki i formy medytacji jednak żeby one działały kompletnie potzrebny jest przekaz nauk a ten można otrzymać jedynie od urzeczywistnionego Mistrza .Nauki Dzogczen są poza wiarą jako takie są poza ograniczeniami i obejmują wszelkie tradycje itp są dla Wszystkich ale otrzymać je można jedynie od Mistrza ,ktoś kto naprawdę  intersuje się czym jest Rzeczywistoścć prędzej czy pózniej trafi na Nauki i Mistrza oraz praktykujących poczytaj sobie trochę więcej czym Dzogczen w necie jest sporo informacji nawet znajdziesz rdzenne teksty ,jeżeli chesz możemy o tym porozmawiać np na gg to mój nr 11122841 ,a i mam nadzieję że nie bierzesz mnie za jakiegoś sekciarza itp po prostu podzieliłem się własnym doświadczeniem postaram się też zamieszczać jakieś autentyczne teksty nauk tu na forum nawet jeżeli będę je musiał przepisać bo w necie pewnych rzeczy nie ma a mam trochę oryginalnych tekstów .Pozdrawiam

January 22, 2010 at 9:39 AM Flag Quote & Reply

JUSTYNA
Member

cześć!

bardzo bym chciała zacząć medytować, jestem też głodna wiedzy na ten temat moje gg 1167984 z chęcią porozmawiam z Wami na ten temat i nie tylko pozdrawiam

February 17, 2010 at 3:29 AM Flag Quote & Reply

£4zik
Member

Z osobistych doświadczeń powiem tylko tyle.Nie ma uniwersalenj drogi medytacji o której możesz przeczytać.Wszystko to są tylko częsci składowe prawdy, jedne są blizej inne dalej. Zajmując się odmiennymi stanami świadomości od 12 lat teraz robiąc jeszcze z tego pracę mgr, mogę z całą szczerością pwoiedzieć. Wiedza o chęstotliwościach pracy mózgu rozjaśnia każdą medytacje/modliwtę...itp . Stan Alfa to ten stan w którym wszelkie afirmacje nabierają prawdziwej mocy. przy głębszych stanach o odpowiednio dobrym nastawieniu dochodzi o "Cudów" samouleczeń czy innych niewytłumaczalnych zjawisk jak OBE. Wszędzie jest jest ziarno prawdy, żeby obsiać pole trza zebrać ich jak najwięcej.

"Kto szuka nieba po to , aby zbawić swoją duszę , może podążać drogą , lecz nigdy nie dotrze do celu . Podczas gdy ci, którzy idą napełnieni Miłością, mogą nawet zbłądzić.A mimo to Bóg umieści ich pośród błogosławionych" HVD

--

Si vis pacem para bellum

February 17, 2010 at 1:55 PM Flag Quote & Reply

You must login to post.

Wsparcie dla Portalu

Nowe Video

111 views - 0 comments
244 views - 0 comments

Wyszukiwarka GS

Loading

Translate page

Dodaj do Facebook

Goraco Polecamy ! :)

Reklama

Pogoda dla Polski

Polecamy

David Icke

Warto zobaczyc

Wolne Media - Toplista

Sentencja Roku

"Jest ludzkim kochanie aby byc kochanym, lecz kochac dla samej milosci jest anielskie."

Alfonse De Lamartine

Rada od serca

Zastanówcie się tylko.

W jednej chwili możeciepomyśleć o szczęściu i całe Wasze ciało wypełni się radością.

W jednej chwili możeciewyobrazić sobie siebie w roli żałosnej istoty, której nikt nie kocha i ogarnieWas smutek oraz współczucie dla samych siebie.

Potrzebny jest tylkomoment aby to nastąpiło.

I tak samo w jednejchwili możecie przestać szlochać i wybuchnąć radosnym śmiechem.

W jednej chwili możeciepołożyć kres krytykom i zobaczyć piękno wszystkiego co Was otacza.

Kto to robi ? Wy !

W momencie kiedymieliście kaprys, aby stworzyć uczucia, w głębi Waszej istoty, czy cokolwiekwokół Was się zmieniło ? Nie.

Tylko wszystko, kimbyliście uległo zmianie.

Jesteście dokładnie tym, o czym myślicie.

Ramtha/ J.Z.Knight

Contact

Jesli chcesz sie z nami skontaktowac to napisz do nas na: redakcja@globalnaswiadomosc.com 

www.globalnaswiadomosc.com

Follow me on Twitter

Webs Counter

GS na swiecie

Facebook Fanpage Box

Goraco Polecamy