| Forum Home > Zdrowie > Doradca RPO pracowala dla koncernow medycznych? | ||
|---|---|---|
|
Member Posts: 9 |
DoradcaKochanowskiego pracowała dla koncernów medycznych. Konflikt interesów? "Teraz my" odkryli, że jedna zdoradców Rzecznika Praw Obywatelskich szefowała agencji PR, której klientamibyły m. in. firmy farmaceutyczne. Janusz Kochanowski zaprzecza, że AgataTyszkiewicz wpływała na jego spór z rządem o kupno szczepionek na nową grypę. -Intencje panów są nieładne - krytykował w TVN dziennikarzy.
Kochanowskiniejednokrotnie mówił, że rząd powinien niezwłocznie kupić leki na nową grypę.Złożył nawet zawiadomienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwaprzez minister zdrowia. Twierdzi, że rząd, przedłużając negocjacje zkoncernami, naraża życie polskich obywateli. Dziennikarze "Teraz my"w TVN zastanawiali się na ile na jego spór wpłynęła jego współpracownica.
"Dziś przyszła wyjaśnić. Mnie to nieinteresuje"
- Pani Agata Tyszkiewicz jest jednym z doradcówzespołu komunikacji społecznej. Dziś (w poniedziałek - red.) przyszła wyjaśnić,że kiedyś gdzieś pracowała dla koncernów farmaceutycznych. Powiedziałem, żemnie to nie interesuje, bo pani Agata Tyszkiewicz nie jest osobą, z którą o tymrozmawiam i rozmawiałem - tłumaczył w TVN Kochanowski. - Ja nie sprawdzam ktogdzie pracował - dodał. Według niego, Agata Tyszkiewicz nie ma żadnego związku zdecyzjami biura RPO w sprawie grypy. To, że o swojej przeszłości poinformowałago w dniu emisji programu "Teraz my", Janusz Kochanowski tłumaczyłtelefonami od dziennikarzy. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7365036,Doradca_Kochanowskiego_pracowal_dla_koncernow
| |
| ||