| Forum Home > Polityka i NWO > Rewolucja | ||
|---|---|---|
|
Zbyt długo oczekujemy na cud tzw.interwencji siły wyższej. Jeśli saminie skrzykniemy się i nie rozpoczniemy manifestacji,buntu i ostregożądania przywrócenia nam elementarnego prawa decyzji to nikt nam niepomoże.Myślę od jakiegoś czasu nad posunięciem podobnym do tego, coSolidarność przed laty. Proponuję założyć “ARKĘ WYZWOLENIA”-a pierwszymetapem była by deklaracja osób pragnących czynnie rozpocząćotwarte,oficjalne i głośne POWSTANIE. Po tym etapie, gdy nasza ARKAliczyć będzie przynajmniej z 1000 do 2000 tyś.osób,wspólnie zaplanujemyspotkanie na którym obierzemy strategię działania. Wierzę, że nieobejdzie się to bez echa i za nami pójdzie kolejna rzesza ludzi. Możemytylko sami się obronić.Już nas trują a ich skryte plany ludobójstwa izniewolenia wprowadzają po cichu w ruch. Nie mamy zbytnio czasu.Oczekuję współpracy i proszę o kolejne propozycje i pomysły mające nacelu opisane przeze mnie działania. Mój email: kontakt68@gmail.com – Krzysztof Tarasiewicz z Tarnowa. | |
|
-- ...
| ||
|
Member Posts: 194 |
Cały problem polega na tym ze masz rację! Nie chciałem zbrojnych ruchów, ale teraz takich będzie odzewów coraz więcej. Jak co ja jestem gotowy ale 1000-2000 proszę bez żartów . Potrzeba przynajmniej 10 razy tyle. Wtedy można kombinować | |
|
-- Si vis pacem para bellum
| ||
|
Member Posts: 186 |
1000 - 2000 ludków... na początek było by dobrze od 100 - 200 zacząć... Tyle, że nie sposobem ateńskim, bo z góry opinię publiczną będziemy mieć przeciwko sobie... | |
--
| ||
|
Member Posts: 10 |
Nie ulega wątpliwości, że w obecnej sytuacji, gdy stoimy na krawędzi wybicia 90% ludzkosci przez grupe psychopatow i zdobyciu przez nich totalnej władzy na planecie, wypadałoby się jakoś zorganizować i zniweczyć ich plany... Jednak musimy to zrobić jak na ludzi ery wodnika przystało... Musimy unikać przemocy jak się tylko da... | |
|
-- "Moją ojczyzną jest świat, a moją religią jest czynienie dobra" Thomas Paine
| ||
|
Oczywiście pisząc "Powstanie" nie miałem na myśli wjechania czołgami w Belweder. Na początek 1000 do 2000 tyś osób na manifestację majacą na celu pociągnięcie kolejnych grup wystarczy. Piszę o początku w sensie zorganizowania się i obrania taktyki więc na pierona nam 1000000 osób na początek skoro to nie realne. Myślę o zapoczątkowaniu działań a potem domino samo ruszy. | |
|
-- ...
| ||
|
Member Posts: 76 |
Tarnów. Znajome okolice ^^ | |
|
-- I wiedzcie iż to jak zachowacie się w chwili najcięższej próby może stać się zaczynem najwspanialszego triumfu. Albowiem stwarzane przez Was doświadczenie jest wyrazem tego Czym w Istocie Jesteście i Czym pragniecie Być.
| ||
|
Mimo wszystko koktaile Mołotowa na czolgi najlepiej się sprawdzają, raz nawet się rozmarzyłem o reaktywacji husarii...Mogliby się okazać niezwykle skuteczni w rozbijaniu falangi neozomoli...Pomyślcie jaki duch wstąpiłby w nasz narod po takim natarciu!!!! | |
--
| ||
|
Member Posts: 194 |
Hahaha Kolina gratuluje normalnie uwielbiam Cię .Właśnie zobaczyłem jak policja stoi naprzeciw tłumu i takie kozaki z pałkami i tarczamigazem i wogóle zorganizowani przepaśnie gdy nagle zza rogu wyjeżdża 20-30 konnych i ich pałeczki miękną widząc szarże formacji husarskiej ^_^ ach jak miło, aż ciarki przechodzą. Lampert żeby nie było ja jestem gotowy na to. Jeżeli doszło by do czegoś ja tylko idę naostrzyć miecz i jakiś pawęż zorganizować aaa i bulldoga(maskę przeciw gazową ) pożyczyć. Mimo wszystko też już nie widzę innej alternatywy. Może znowu Polacy pokażą światu z jakiej gliny jesteśmy zrobieni i jak w 1989 damy początek wielkim zmianom na świecie. Oby... no bo sory ale inaczej marny nasz los. | |
|
-- Si vis pacem para bellum
| ||
|
Member Posts: 76 |
Tak Panowie... leci husaria na wojsko < bach bach >. Szkoda tych koni... Trzeba się bronić, ale przemocą? I co to zmieni. Na przestrzeni wieków tak było... "Elita" -> rewolucja -> obalenie władzy -> nowa władza. Takie błędne koło trochę | |
|
-- I wiedzcie iż to jak zachowacie się w chwili najcięższej próby może stać się zaczynem najwspanialszego triumfu. Albowiem stwarzane przez Was doświadczenie jest wyrazem tego Czym w Istocie Jesteście i Czym pragniecie Być.
| ||
|
Wiesz Ariano - czasami liczy się element zaskoczenia, a wprzypadku polskiej policji sukces murowany...Nie bez kozery ciężko im zjeść ogórki.... | |
--
| ||
|
Member Posts: 30 |
Rozumiem, że patrząc na to co dzieje się na naszych oczach pojawia się w was bezsilność, a za tym gniew, bunt, chęć działania. Ale przecież każdy gniew, każda przemoc to reakcja obronna na lęk. Agresywny będzie wyłącznie ten, kto czuje się zagrożony, czyli w głębi boi się. Uleganie lękowi, to uleganie im - ludziom, którzy przez wieki budowali system oparty na lęku. System władzy (bądź posłuszny, bo wylądujesz za kratami) i system religii (bądź posłuszny bo wylądujesz w piekle). Ci ludzie od setek lat ogarnięci lękiem budowali system, który za pomocą lęku miał podporządkować im ludzkie masy. Wszelkie formy agresji to zejście na ten poziom - poziom lęku, a parafrazując znane powiedzenie: "Zacznij konfrontację z zalęknionym to najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem". Nie da się tego systemu pokonać poprzez walkę. Walka to jest coś co ten system bardzo dobrze zna i przez wieki wyrobił wystaczająco skuteczne mechanizmy, aby każdą formę walki zniszczyć. Wyjdziecie na ulicę w agresywnej manifestacji to przy pomocy mediów zrobią z was kiboli, anarchistów albo wariatów i efekt będzie odwrotny do zamierzonego - przeciętny Kowalski odwróci się od was, a nie zacznie słuchać. Atak na oddziały policji? Już widzę te migawki we wszystkich głównych wiadomościach: - biedni zakrwawieni policjanci leżący na ulicy - wypowiedzi naocznych świadków: "to byli bandyci, zachowywali się jak stado zwierząt..." - rozpłakane żony rannych policjantów i niewinnych przechodniów - policjanci prowadzą zakutego łysego dryblasa w glanach i z gębą psychopaty, itd. itp. Taki byłby efekt agresywnej manifestacji.
W takim razie jeżeli nie otwarta konfrontacja to co? Ano jest jest jeden bardzo słaby punkt istniejącego systemu. Tym słabym punktem jest to, że nie może on istnieć bez nas. Uczestnictwo w nim wszystkich ludzi jest niezbędne do jego istnienia. Im mniej ludzi uzależnionych od systemu tym system słabszy. Uważam więc, że o wiele skuteczniejszą formą walki jest promowanie postaw i zachowań osłabiających system. W tej chwili system to przede wszystkim banki, koncerny farmaceutyczne, koncerny żywnościowe (generalnie wszelkie koncerny) no i rząd. Wszyscy oni dążą do uzależnienia nas od siebie. Chcesz walczyć z systemem? Nie poddawaj się mu! Ograniczaj uczestnictwo w nim! 1. Nie bierz długoterminowych kredytów (szczególnie hipotecznych), nie korzystaj z kart kredytowych, ogranicz do minimum ubezpieczenia, nie korzystaj z funduszy inwestycyjnych i wszelkich innych długoterminowych instrumentów finansowych. Nie zasilaj tego systemu własnymi pieniędzmi, bo w tym biznesie gwarancję zysku ma tylko jedna strona i nie jest to twoja strona. Nowe technologie ułatwiające wydawanie pieniędzy i jednoczesną inwigilację twoich zachowań? Po prostu nie korzystaj z nich choćby nie wiem jak były zachwalane i promowane. Promuj takie postawy wśród znajomych, tłumacz skąd one się biorą. 2. Zadbaj o własne zdrowie. Zdobądź solidną, podstawową wiedzę na temat zdrowego żywienia i zdrowego trybu życia i konsekwentnie wprowadzaj te zasady we własnym życiu. Nie będą ci potrzebni lekarze, leki, nie będziesz nabijał kabzy producentom środków pokarmopodobnych. Promuj takie postawy wśród znajomych, tłumacz skąd one się biorą. Tu akurat będzie najłatwiej bo efekty wprowadzenia zdrowego trybu życia będą widoczne gołym okiem dla każdego już po kilku - kilkunastu miesiącach i nie będzie problemu z przekonaniem innych, że to słuszna droga (wiem co mówię, bo sam tego doświadczam). 3. Nie pracuj w korporacjach, ani w urzędach. Nie daj się wciągnąć w trybiki tych machin do wyżymania ludzi. Nie używaj własnej energii i kreatywności na rzecz rozwoju tych organizacji. Promuj takie postawy wśród znajomych, tłumacz dlaczego są one słuszne. 4. Manifestacje? Jak najbardziej. Do części ludzi ta forma przekazu przemawia najlepiej. Ale zawsze manifestacje pokojowe, dobrze przygotowane, ze szczegółowo przemyślanym przekazem, ze wsparciem lokalnych mediów, w których często pracują rozumni ludzie. Bez grama agresji, bą tą zawsze w prosty sposób można obrócić przeciwko manifestantom. 5. Organizacje? Jak najbardziej. Ale nie paramilitarne, tylko kreujące nowe postawy społeczne, alternatywne wobec postaw zasilających system. System potrzebuje twoich pieniędzy, więc wszystkie postawy będące alternatywą dla konsumpcjonizmu to postawy prowadzące do osłabienia systemu. Zalążki takich postaw? Choćby życie bez gotówki, promocja wymiany barterowej, pożyczki wzajemne zamiast bankowych, bojkotowanie produktów globalnych koncernów, i wiele, wiele innych. Tak naprawdę tutaj właśnie jest najwięcej do zrobienia. To czego teraz najbardziej potrzeba to nowe, atrakcyjne lub przynajmniej zrozumiałe dla przeciętnego człowieka postawy, alternatywne wobec konsumpcjonizmu. Całą swoją energię i kreatywność powinniśmy skierować właśnie w tą stronę.
| |
| ||
|
Wydaje mi się że Mr.Ufo i co nie ktorzy błędnie odebrali to, co proponuję.Otóż-1000 do 2000 tyś ludzi jestem w stanie zebrać w ok.miesiąć. Kolejną rzeczą jest wspólne spotkanie w celu zastanowienia się po wielu wypowiedziach,jaką strategię obrać.Nie miałem na myśli wprowadzania agresywnych zachowań a raczej manifestacji.Jakiej? A takiej oto,w (z) której ludzie w Polsce nie uświadomieni zostaliby zaszczepieni tematami tabu i informacjami na które albo nie zwracali uwagi albo nie mieli o nich pojęcia.Tym sposobem po pierwsze-budzili by się i zaczeli się wreszcie tym interesować włącznie z udowadnianiem sobie że to prawda.Po drugie-osoby do tej pory gotowe coś z tym zrobić i coś zmienić,odnalazły by w naszej grupie spelnienie realizację swego drzemiącego sprzeciwu. Głównym zamierzeniem na początek była by pokojowa manifestacja z hasłami i żądaniami wyjaśnień i ujawnienia co niektorych ludobójczych praktyk,podstaw prawnych wcielania ich w życie bez zgody społeczeństwa,wyjaśnień oszustwa co do traktatu lizbońskiego,i wiele innych rzeczy.Innymi slowy,obnażyć na ich oczach wiedzę w której jesteśmy w posiadaniu i pokazać im,że nie tędy droga aby za naszymi plecami nas truto,zabijano i pozbawiano wolności wyboru.Te informacje i żądania wystosowali byśmy głośno w manifestacji przed Belwederem,ambasadą USA i do kamer w kierunku Administracji UE, ponieważ nie wierzę że nie pokazały by się tam media.A naszą siłą byłby totalny spokój podczas takiego przemarszu i zapowiedź kolejnego,jeśli nie doczekamy się wyjaśnień,odkrycia prawdy i zmian. Dopiero kolejna manifestacja była by już większego kalibru co do liczebności ludzi naszego RUCHU i powagi żądań. Natomiast szczegóły tzw.ultimatum i zapowiedzi rodzaju wyegzekwowania zmian ustalilibyśmy na wewnętrznych "kongresach". Wiem,że za pierwszym i drugim razem liczba NAS będzie przytłaczająco większa, ponieważ tu nie będzie chodzić o żadne dobra materialne jak Stocznie czy podwyżki płac ale o nasze życie i wolność.A oni nam tego nie dali by mieli prawo nam to odbierać. Do tej pory słyszałem tylko jak jednostki z megafonem krążyły po rynkach a przechodnie uśmiechając się,szli sobie dalej.Tu jest potrzebna odezwa,przedstawiająca fakty powołujące się na autentyczne bandyckie ich plany i poparte wypowiedziami autorytetów,ujawniających te rzeczy na wykładach,sympozjach itp.Tyle,że do tej pory nikt nie miał jaj aby w ten sposow zażadać zaprzestania tych praktyk a póki nie zobaczą,że społeczeństwo gotowe jest przeprowadzić Pucz,rewolucję lub przejąć władzę w obronie własnego życia,będą nadal milczeć,zabijać,aresztować a my jak potulne baranki poklniemy przy piwie ciesząc się chwilą,po czym obudzimy się w kajdanach. Sory,ale ja jestem z natury buntownikiem i jeśli przyjdzie mi samemu walczyć o własną wolność i życie,pojadę pod Belweder i wytnę taki numer, że media na całym świecie to pokaża. Czasem trzeba ofiary by resztę obudzić.Oczywiście nie założe sobie pasa z C4 | |
|
-- ...
| ||
|
Member Posts: 10 |
To kiedy zaczynamy manifestacje? | |
|
-- "Moją ojczyzną jest świat, a moją religią jest czynienie dobra" Thomas Paine
| ||
|
Member Posts: 235 |
Brawo UFO ! (y) | |
| ||
|
OTO,CO NAPISAŁEM DO REDAKCJI PROGRAMU "UWAGA",TERAZ MY" I "TWOJA UWAGA. Nawstępie przesyłam kopię treści listu jaka została wystosowana doosóbwskazanych w treści. Tym samym proszę potraktować jak najbardziejpoważniezasygnalizowanie Państwu, iż obecnie mają miejsca powolneprzygotowania dodziałań, które mają doprowadzić do paraliżu zarządzanianaszą ojczyzną przezRząd, będący na usługach wrogów wolnychspołeczeństw. Ponieważ praktykistosowane obecnie na świecie awkraczające również do naszego kraju takie jakludobójstwo mają miejscei jest to faktem, nikt-żaden wolny obywatel nie będzieczekał bezczynnieaż gilotyna opadnie. Jeśli moja Ojczyzna chce uniknąćrewolucji iprzewrotu politycznego na skalę światową a co w rezultaciedoprowadzitragicznych w skutkach działań w obronie naszego życia iprzyszłychpokoleń, Prezydent i Premier tego kraju MUSI publiczniewyjaśnić namokoliczności o których mowa w liście zamieszczonym poniżej.Ponieważ chodzi tuo najwyższą wartość jaką jest życie i elementarneprawa człowieka jakieprzyznała nam natura a nie żaden Polityk,zaczynamy od żądań upublicznieniastosowanych praktyk oszustwa iludobójstwa, zaprzestanie ich a w raziezignorowania głosuspołeczeństwa, będzie za późno na Apel rządu i prośby donegocjacji.List ten niech będzie jedynym i ostatnim ostrzeżeniem przedprzewrotemktóry się rozpocznie w Polsce i ogarnie wiele innych krajów.
- ARKA WYZWOLENIA-
List otwarty do Prezydenta, Premiera i Sejmu RP 29-11-2009 Wdniu dzisiejszym otrzymaliśmy poniższy e-mail, który zaadresowany jestdowładz polskich, będąc podany jednocześnie do wiadomości dużej częścimediów wPolsce. List ten został napisany przez pana BartłomiejaStanisława Szeligę. Jest to odważny krok , dlatego prosimy Waswszystkich o wsparcie dla panaBartłomieja i rozpowszechnianie orazpublikowanie poniższego listu wszędziegdzie się da. Będziemy z niecierpliwością oczekiwać, miejmy nadzieję że pozytywnejreakcji władz.
Pozdrawiamy was serdecznie, Redakcja GlobalnaŚwiadomość
From: "bartlomiej.stanislaw.szeligaGazeta.pl" To:listy@prezydent.pl, rzecznik@rpo.gov.pl,Adam.Abramowicz@sejm.pl,Andrzej.Adamczyk@sejm.pl,Romuald.Ajchler@sejm.pl,Leszek.Aleksandrzak@sejm.pl,Waldemar.Andzel@sejm.pl,Iwona.Arent@sejm.pl, Tadeusz.Arkit@sejm.pl,Bartosz.Arlukowicz@sejm.pl,Pawel.Arndt@sejm.pl, Marek.Ast@sejm.pl,Cezary.Atamanczuk@sejm.pl,Urszula.Augustyn@sejm.pl,Tadeusz.Aziewicz@sejm.pl,Zbigniew.Babalski@sejm.pl,Piotr.Babinetz@sejm.pl, Marek.Balicki@sejm.pl,Anna.Bankowska@sejm.pl,Barbara.Bartus@sejm.pl, Dariusz.Bak@sejm.pl,Andrzej.Betkowski@sejm.pl,Marek.Biernacki@sejm.pl,Andrzej.Biernat@sejm.pl,Mariusz.Blaszczak@sejm.pl,Antoni.Bladek@sejm.pl,Anita.Blochowiak@sejm.pl, Jacek.Bogucki@sejm.pl,Bogdan.Bojko@sejm.pl,Krzysztof.Borkowski@sejm.pl,Marek.Borowski@sejm.pl,Krzysztof.Brejza@sejm.pl,Roman.Brodniak@sejm.pl,Joachim.Brudzinski@sejm.pl,Jacek.Brzezinka@sejm.pl,Beata.Bublewicz@sejm.pl,Jerzy.Budnik@sejm.pl,Bozenna.Bukiewicz@sejm.pl, Andrzej.Bula@sejm.pl,Jan.Bury@sejm.pl,Jan_Bury@sejm.pl, Renata.Butryn@sejm.pl,Marek.Cebula@sejm.pl,Andrzej.Celinski@sejm.pl Cc:media@media.org.pl, p.lisicki@rp.pl, t.sobiecki@rp.pl,m.magierowski@rp.pl,p.jablonski@rp.pl, p.gabryel@rp.pl, p.gociek@rp.pl,j.haszczynski@rp.pl,d.zdort@rp.pl, j.kurasz@rp.pl, e.usowicz@rp.pl,p.koscielniak@rp.pl,p.bravo@rp.pl, t.stanczyk@rp.pl, j.lutomski@rp.pl,k.jaruzelska@rp.pl,dziennik@pap.com.pl, listy@rzeczpospolita.pl,naczelny@zycie.dwws.pl,redakcja@zycie.dwws.pl, redakcja@zw.com.pl,listy@superexpress.pl,marcin.mastalerz@metropol.pl,redakcja@trybuna.com.pl,redakcja-online@polityka.com.pl,redakcja@newsweek.pl, redakcja@wprost.pl,redakcja@tygodnik.com.pl,redakcja@goscniedzielny.pl,redakcja.przekroj@edipresse.pl,redakcja@angora.com.pl,redakcja@wirtualnemedia.pl,redakcja@medialink.pl, mediafm@mediafm.net,redakcja@mediarun.pl Subject: Polska Racja Stanu Date: Sun, 29 Nov 2009 16:19:10 +0100
Polecono mi abym przekazał Panu wiadomość następującej treści:
"Jeślina jakiś kraj sprowadzam miecz, a jego mieszkańcy wybiorą sobiejakiegośmęża i wyznaczą go na stróża, on zaś widzi, że miecz przychodzi nakraj,i w trąbę dmie, i ostrzega lud, ale ktoś, choć słyszy dźwięk trąby,niepozwala się ostrzec, tak że miecz nadchodzi i zabija go, to on samwinien jestswej śmierci. Dźwięk trąby usłyszał, nie dał się jednakostrzec; niech spadniena niego wina za własną śmierć. Tamten jednak,kto przestrzegł, ocalił samegosiebie. Jeśli jednakże stróż widzi, żeprzychodzi miecz, a nie dmie w trąbę, ilud nie jest ostrzeżony, iprzychodzi miecz, i zabija kogoś z nich, to tenostatni porwany jestwprawdzie z własnej winy, ale winą za jego śmierć obarczęstróża."
Pragędodać, iż został Pan wybrany na stróża Polskiej Racji Stanu wczasach,które stanowią preludium dla bezpośredniej konfrontacji NaroduPolskiego zprzeciwnikami prawa do godności, wolności i niezależnościosoby ludzkiej.Podobnie jak przed siedemdziesięciu laty Polska stajedziś w obliczubezpardonowego ataku ze strony międzynarodowychkorporacji oraz .........................................CIĄG DALSZYWIDNIEJĄCY NA TYMPORTALU...................................................
| |
|
-- ...
| ||
|
A OTO ODPOWIEDŹ JAKĄ DZIŚ OTRZYMAŁEM' "Szanowny Użytkowniku serwisu Twoja Uwaga!,
Bardzo dziękujemy za przesłanie materiału (wiadomości, zdjęcia, filmu i/lub materiału dźwiękowego) na adres twojauwaga@tvn.pl.
Jednocześnie prosimy o potwierdzenie w mailu zwrotnym na adres twojauwaga@tvn.pl, że dokładnie zapoznał się Pan/Pani z regulaminem serwisu Twoja Uwaga! i w pełni akceptuje Pan/Pani jego treść, ponosząc z tego tytułu pełną odpowiedzialność prawną.
Z poważaniem
Redakcja serwisu Twoja Uwaga!"
Twoja Uwaga! - Regulamin
I. POSTANOWIENIA WSTĘPNE
1.1.Twoja Uwaga! została zorganizowana przez spółkę TVN S.A. z siedzibą wWarszawie przy ul. Wiertniczej 166 (02-952 Warszawa) zarejestrowaną wKrajowym Rejestrze Sądowym – rejestrze przedsiębiorców prowadzonymprzez Sąd Rejonowy dla m.st.Warszawy, Wydział XIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego podnumerem KRS 0000213007, NIP: 951-00-57-883, zwaną dalej „TVN”. 1.2. Twoja Uwaga! prowadzona jest na zasadach określonych w niniejszymRegulaminie. Twoja Uwaga! umożliwia rozpowszechnianie wiadomości SMS,MMS, słownych lub tekstowych oraz plików muzycznych (zwanych dalejłącznie „wiadomościami”), zdjęć i/lub filmów w szczególności nastronach internetowych www.uwaga.onet.pl , www.onet.ploraz nadawanie ich w ramach audycji Uwaga! lub innych audycjirozpowszechnianych przez TVN ewentualnie przez inne podmioty nazasadach określonych w niniejszym Regulaminie. 1.3. Przed rozpoczęciem korzystania z Twoja Uwaga! należy uważnieprzeczytać poniższy Regulamin. Poprzez przesłanie wiadomości, zdjęcia,filmu i/lub materiału dźwiękowego Użytkownik potwierdza, że zapoznałsię z treścią Regulaminu, akceptuje jego postanowienia i zobowiązujesię do ich przestrzegania.
II. DEFINICJE
2.1. Portal www.uwaga.onet.pl– strony i inne narzędzia internetowe udostępniane za pośrednictwemsieci Internet, będące własnością TVN S.A. lub innego podmiotu z GrupyITI i dostępne pod adresem www.uwaga.onet.pl 2.2. Użytkownik - oznacza każdą osobę, która w jakikolwiek sposóbkorzysta z Twojej Uwagi! , a w szczególności korzysta z Twojej Uwagi!przesyłając wiadomość, zdjęcie, film i/lub materiał dźwiękowy na adres twojauwaga@tvn.pl 2.3. Twoja Uwaga! - umożliwia Użytkownikom przesyłanie wiadomości,zdjęć, filmów i/lub materiałów dźwiękowych oraz ich ewentualnerozpowszechnianie m.in. w portalach internetowych Grupy ITI, w tym w portalu www.uwaga.onet.pl oraz w ramach audycji Uwaga! lub innych audycji nadawanych przez TVN ewentualnie przez inne podmioty.
III. ZASADY OGÓLNE
3.1. Użytkownik przesyłając wiadomość, zdjęcie,film lub materiał dźwiękowy wyraża zgodę na nieodpłatne, nieograniczoneczasowo i terytorialnie ich rozpowszechnianie w portalach internetowychGrupy ITI, w tym w szczególności w portalu www.uwaga.onet.pl oraznadawanie ich w ramach audycji Uwaga! lub innych audycjirozpowszechnianych przez TVN ewentualnie przez inne podmioty ijednocześnie udziela nieodpłatnie licencji na korzystanie z nich nanastępujących polach eksploatacji: a) utrwalania jakąkolwiek techniką, w tym m.in. drukiem, na kliszy fotograficznej, na taśmie magnetycznej, cyfrowo (w jakimkolwiek systemie i na jakimkolwiek nośniku), b) zwielokrotniania jakąkolwiek techniką, w tym m.in. drukiem, na kliszy fotograficznej, na taśmie magnetycznej, cyfrowo (w jakimkolwiek systemie i na jakimkolwiek nośniku), c) wprowadzanie do obrotu, d) wprowadzania do pamięci komputera oraz do sieci komputerowej i/lub multimedialnej, e) publicznego udostępniania w taki sposób, aby każdy mógł mieć do niego dostęp w miejscu i czasie przez siebie wybranym (m.in. udostępniania w Internecie oraz w ramach dowolnych usług telekomunikacyjnych), f) publicznego wykonania i/lub publicznego odtwarzania, g) wystawiania i/lub wyświetlania, h) użyczania i/lub najmu, i) nadawania za pomocą wizji i/lub fonii przewodowej oraz bezprzewodowej przez stację naziemną (w jakimkolwiek systemie lub technologii), j) nadawania za pośrednictwem satelity (w jakimkolwiek systemie lub technologii), k) równoczesnego i integralnego nadawania (reemitowania) m.in. za pośrednictwem platform cyfrowych oraz sieci kablowych (w jakimkolwiek systemie lub technologii), l) obróbki cyfrowej w celu dostosowania wiadomości, zdjęcia, filmu albomateriału dźwiękowego do wymogów konkretnej strony internetowej,audycji telewizyjnej lub innej technologii przekazu, ł)wykorzystania wizerunku Użytkownika oraz innych osób utrwalonych wwiadomościach, na zdjęciach lub w filmach (oraz materiałachdźwiękowych) nadesłanych przez Użytkownika, m) wykorzystania wiadomości, zdjęć, filmów lub materiałów dźwiękowych wróżnych formatach, w tym w postaci drukowanej w całości lub wefragmentach, wraz z prawem włączania ich (lub ich fragmentów) do innychutworów i tworzenia opracowań (abstraktów), n) umieszczania wiadomości, zdjęć, filmów i/lub materiałów dźwiękowych w bazach danych, o) wykorzystania wiadomości, zdjęć, filmów i/lub materiałów dźwiękowych w celu promocji i reklamy Portali internetowych (m.in. www.uwaga.onet.pl) oraz audycji (nadawanych w szczególności przez TVN). 3.2. Użytkownik upoważnia TVN do decydowania o sposobie oznaczenia(i podpisywania) nadesłanych przez Użytkownika wiadomości, zdjęć,filmów i/lub materiałów dźwiękowych, podanymi przez Użytkownika danymiw celu ich opisania oraz dodawania do nich własnych komentarzy w ramachdziałalności redakcyjnej TVN. 3.3. Zezwolenieoraz licencja Użytkownika, o których mowa w pkt. 3.1 i 3.2 nie sąograniczone ani czasowo, ani terytorialnie tzn. odnoszą się zarówno doterytorium Polski, jak i do terytoriów wszystkich innych państw. 3.4. TVNprzysługuje prawo przeniesienia na osoby trzecie praw i obowiązkówwynikających z niniejszego Regulaminu, a w szczególności udzielanialicencji, sublicencji oraz wyrażania stosownych zezwoleń lub zgód. 3.5. Przesyłając wiadomość, zdjęcie, film i/lub plik dźwiękowy Użytkownik oświadcza, że: a)ma pełne prawo do dysponowania nimi oraz że przysługują mu do nichautorskie prawa majątkowe i prawa pokrewne, które nie są ograniczone narzecz osoby trzeciej lub, że przysługują mu prawa do korzystania zwiadomości, zdjęcia, filmu i/lub pliku dźwiękowego (np. na podstawieposiadanej licencji) obejmujące w szczególności prawo do udostępnianiatych materiałów z prawem do ich rozpowszechniania zgodnego zpostanowieniami niniejszego Regulaminu, b) informacja zawarta w przesłanej wiadomości, zdjęciu, filmie albomateriale dźwiękowym jest prawdziwa i nie wprowadza nikogo w błąd. 3.6.Użytkownik oświadcza, iż osoby utrwalone w wiadomościach, zdjęciach,filmach i/lub materiałach dźwiękowych, których zgoda jest konieczna doich rozpowszechniania, wyraziły zgodę na rozpowszechnianie swojegowizerunku w szczególności w sieci Internet oraz w programachtelewizyjnych nadawanych przez TVN. Jeśli Użytkownik nie dysponujezgodą na rozpowszechnianie wizerunku jakiejkolwiek osoby, wówczasprzesyłając wiadomość, zdjęcie, film lub materiał dźwiękowy zobowiązanyjest do wyraźnego poinformowania o tym TVN pod rygorem poniesieniaprzez Użytkownika stosownej odpowiedzialności finansowej i prawnej. 3.7. Użytkownik zobowiązuje się przedstawić odpowiednie dokumenty,potwierdzające stan prawny, o którym mowa w pkt. 3.5 i 3.6 Regulaminuna każde żądanie TVN. 3.8.Użytkownik przesyłając TVN wiadomość, zdjęcie lub film ponosi pełnąodpowiedzialność za zawarte w nich treści oraz za ewentualne naruszeniepraw osób trzecich. 3.9.Całkowicie zabronione jest i stanowi naruszenie niniejszego Regulaminu,przesyłanie wiadomości, zdjęć lub filmów oraz wszelkich innychmateriałów zawierających treści sprzeczne z prawem lub dobrymiobyczajami, a w szczególności treści pornograficznych, propagującychpiractwo fonograficzne, komputerowe, upowszechniających technikiłamania danych, wirusy oraz wszelkich innych, podobnych w treści idziałaniu materiałów.
IV. PRAWA I OBOWIĄZKI UŻYTKOWNIKA
4.1. Użytkownikzobowiązuje się do wykorzystywania witryn www, aplikacji i programów,transmisji i dystrybucji materiałów zgodnie z obowiązującymi w Polsceprzepisami prawa, normami społecznymi i obyczajowymi, postanowieniamininiejszego Regulaminu oraz zasadami współżycia społecznego, a wszczególności do: a) nie przesyłania wiadomości, zdjęć, filmów lub materiałów dźwiękowychzawierających treści o charakterze bezprawnym, w jakikolwiek sposóbnaruszających prawo, sprzecznych z dobrymi obyczajami, a wszczególności zawierających treści pornograficzne, obrażające uczuciareligijne, wzywających do nienawiści rasowej, etnicznej, wyznaniowej,propagujących piractwo fonograficzne, komputerowe, upowszechniającychtechniki łamania danych, wirusy i inne podobne, b) działania w sposób nie naruszający praw innych Użytkowników, w tym wszczególności: dóbr osobistych, majątkowych i osobistych prawautorskich, praw pokrewnych, praw własności przemysłowej, c)nie przesyłania materiałów zawierających treści oraz elementy graficzneo charakterze komercyjnym, promocyjnym, kryptoreklamowym, d) nie podejmowania działań i przesyłania plików, które mogłyby utrudnić lub uniemożliwić funkcjonowanie serwisu Twoja Uwaga! 4.2.Przesyłając wiadomość, zdjęcie, film i/lub materiał dźwiękowyUżytkownik wyraża zgodę na ich archiwizowanie przez TVN przez czasnieoznaczony.
V. PRAWA I OBOWIĄZKI TVN
5.1. TVN nie ponosi odpowiedzialności za: a) sposób korzystania z serwisu Twoja Uwaga! przez Użytkowników, b) niezamierzone błędy w działaniu aplikacji udostępnianych Użytkownikom w ramach serwisu Twoja Uwaga! oraz za wszelkie wynikłe z tego skutki. 5.2. TVN zastrzega sobie prawo do: a) okresowego wyłączania Twojej Uwagi! bez uprzedniego powiadomienia Użytkowników, b)natychmiastowego skasowania każdego pliku zawierającego wiadomość,zdjęcie, film lub materiał dźwiękowy, bez jakiegokolwiek powiadomienia,w wypadku naruszenia przez Użytkownika postanowień niniejszegoRegulaminu lub przepisów prawa, c) zaprzestania prowadzenia Twojej Uwagi! po uprzednim powiadomieniu Użytkowników w audycji Uwaga! lub na stronie www.uwaga.onet.pl ewentualnie w inny sposób powszechnie dostępny dla telewidzów. 5.3. TVN zastrzega, że prawo wyboru wiadomości, zdjęć, filmów i/lubmateriałów dźwiękowych, decydowania o ich wykorzystywaniu w całości lubw dowolnych fragmentach posiadają odpowiednio redakcja programu Uwaga!i redakcja strony internetowej www.uwaga.onet.pl orazredakcje poszczególnych audycji i programów telewizyjnych nadawanychprzez TVN. Wskazane redakcje podejmują również decyzję o ewentualnymrozpowszechnianiu wiadomości, zdjęcia, filmu lub materiału dźwiękowego.TVN ma prawo do nierozpowszechniania nadesłanej wiadomości, zdjęcia,filmu lub materiału dźwiękowego bez konieczności jakiegokolwiekuzasadnienia, jak również prawo do redagowania, przerabiania, skracanianadesłanych materiałów oraz łączenia ich z innymi utworami lubmateriałami (np. komentarzami, opisami), jak również dostosowywanianadesłanych materiałów do wymogów portali internetowych Grupy ITI, wtym w szczególności w portalu www.uwaga.onet.pl , www.onet .pl oraz audycji Uwaga! lub innych audycji rozpowszechnianych przez TVN ewentualnie przez inne podmioty. 5.4. TVN posiada prawo do wprowadzenia ograniczenia ilości i objętości plików przesyłanych przez Użytkownika. 5.5.TVN zastrzega sobie prawo do podania ‘Nicku’ Użytkownika w celuidentyfikacji autora nadesłanych do TVN materiałów. TVN nie będzieupubliczniać adresu e-mail Użytkownika z wyjątkiem sytuacjiprzewidzianych przepisami prawa.
VI. Dane Kontaktowe
6.1. Korzystanie z Twojej Uwagi! wymaga wysłania za pośrednictwem e-maila lub w jakikolwiek inny technicznie sposób bezpośrednio na adres twojauwaga@tvn.pl wiadomości, zdjęcia, filmu i/lub materiału dźwiękowego. Informacjepodane w wiadomościach e-mail będą przez TVN wykorzystywane doniezbędnych kontaktów z osobami przesyłającymi wiadomości, filmy,zdjęcia lub materiały dźwiękowe. 6.2. Osoba przesyłająca wiadomości, filmy, zdjęcia lub materiałydźwiękowe wyraża zgodę na kontakt drogą elektroniczną ze strony TVN napodany adres e-mail akceptując klauzulę zgody. 6.3. Klauzula zgody: Zgodniez ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, z dnia 18 lipca2002r., wyrażam zgodę na kontakt drogą elektroniczną ze strony TVN. 6.4. W przypadku przesyłania materiałów bezpośrednio na adres twojauwaga@tvn.pl w zwrotnej odpowiedzi Użytkownik otrzyma Regulamin, który powinien zaakceptować, w ponownym mailu wysłanym na adres twojauwaga@tvn.pl
VII. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
7.1.TVN nie ponosi odpowiedzialności za korzystanie przez Użytkownika zTwojej Uwagi! w sposób sprzeczny z postanowieniami niniejszegoRegulaminu. 7.2. TVN nie ponosi odpowiedzialności za szkody poniesione przezUżytkownika spowodowane zagrożeniami występującymi w sieci Internet, aw szczególności włamaniami do systemu Użytkownika, przejęciami hasełprzez osoby trzecie, zainfekowaniem systemu Użytkownika wirusami. 7.3. Wszelkie uwagi, komentarze i pytania związane z serwisem Twoja Uwaga! należy kierować na adres: twojauwaga@tvn.pl 7.4. Wszelkie informacje o naruszeniach przez Użytkowników postanowień niniejszego Regulaminu należy kierować na adres: twojauwaga@tvn.pl 7.5. Kontakt redakcji z Użytkownikami serwisu Twoja Uwaga! za pomocąpoczty elektronicznej odbywa się z wykorzystaniem następującego adresupocztowego: twojauwaga@tvn.pl, a także za pośrednictwem telefonu. 7.6. Wszelka korespondencja z wykorzystaniem innych adresów poczty elektronicznej niż twojauwaga@tvn.pl lub uwaga@tvn.pl skierowanado Użytkowników nie może być traktowana jako wysłana od redakcji. TVNnie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek zdarzenia czy straty,które wynikną lub mogą wyniknąć z tego tytułu dla Użytkownika.
VIII. ZMIANY REGULAMINU
8.1. TVN zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian i modyfikacji niniejszego Regulaminu. 8.2. Użytkownik zobowiązuje się do bieżącego kontrolowania ewentualnych zmian Regulaminu pod adresem www.uwaga.onet.pl i zapoznawania się z nimi. 8.3. Zmiany będą udostępniane Użytkownikom na stronie www.uwaga.onet.pl ewentualnie w inny sposób powszechnie dostępny dla internautów i/lub telewidzów.
-- TVN S.A., 02-952 Warszawa, ul.Wiertnicza 166, Sąd Rejonowy dla m.st.Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy KRS 0000213007, kapitał zakładowy:68.071.661,40 PLN w całości wpłacony, NIP PL 9510057883, REGON 011131245
| |
|
-- ...
| ||
|
Member Posts: 30 |
No to wysyłaj do nich jak najszybciej oświadczenie, że szczegółowo zapoznałeś się z regulaminem i akcepujesz jego treść, ponosząc z tego tytułu pełną odpowiedzialność prawną, żeby nie było, że nic nie mogli zrobić bez Twojego oświadczenia. Swoją drogą gdybym ja był na miejscu tych ludzi w Uwadze to olałbym tego maila bo wygląda on prawie jak mail kogoś niezrównoważonego psychicznie. Opowieści o masowych ludobójstwach, spiskach itd. przez większość ludzi traktowane są jak objawy jakiejś manii prześladowczej albo schizofrenii paranoidalnej. Trudno oczekiwać, żeby tego typu program jak Uwaga zajął się czymś takim na poważnie. Jeżeli już to trzeba wybrać jeden, kontretny, lokalny problem, np. chemitraile, codex, cenzura internetu, którą chce nam zafundować rząd poprzez słynny art. 172a wprowadzanej właśnie ustawy hazardowej i opisać ten problem dostarczając konkretnych materiałów, faktów, dowodów.
Nie traktuj Lampert tego co piszę jako atak na Ciebie czy coś w tym stylu. Bardzo dobrze, że chcesz działać i próbujesz coś robić. Tacy ludzie są bardzo potrzebni. Szkoda tylko, żebyś marnował swoją ogromną energię i determinację na działania z góry skazane na porażkę... | |
| ||
|
Pominąłeś wiele ważnych kwestii. Nie jesteśmy jedyni którzy wiedzą co się dzieje i kryje za szczepionkami,przelatującymi samolotami z trucizną a poza tym załączyłem list skopiowany z tego portalu w którym jest wiele linków. To aż za dużo. Poza tym 70% ludzi wie o czym piszę a już na pewno ci redaktorzy,sądzisz że jestem jedynym który tam pisze o tych tematach??? Wydaje mi się,że sądzisz iż jest nas malutka grupka osób cierpiących na manię prześladowczą podczas gdy w świecie coraz głośniej o tych rzeczach. Lekarze łamiący bariery milczenia,manifestacje w usa co do fluoryzacji wody pitnej,2 listy otwarte do Prezydenta,Kopacz, która sugerowała naciski koncernów i unikanie odpowiedzialności... Ja odnoszę wrażenie,że masz większość Polaków za durni-sory ale jest przeciwnie.Panuje tylko lęk przed wystąpieniem pierwszemu z szeregu. | |
|
-- ...
| ||
|
Brawo lampert68, tak trzymać uważam, że twój wysilek nie poszedł na marne... MrUFO, wszystko fajne i logiczne w tym co napisałeś - tylko nie napisałeś jak zamierzasz sprzedać to ludziom. Użytkownicy tego forum zapewne nie stołują się w MC Donald's... Niby to wszystko piękne co napisałeś, ale to tylko podświadomie szepce do ucha: " siedź na d...,neguj korporacje , poszerzaj swą swiadomość i informuj znajomych o swoich doświadczeniach - a najlepiej nic nie rób, wszystko sie jakoś ułoży....Bez urazy, ale to własnie robiłem przez ostatnie dwa lata i jasno dawano mi do zrozumienia, że jestem dziwakiem, bo jak przekonac kogos do nie kupowania w TESCO jak tam takie zaj...e promocje ostatnio....Pożyczaj kasę znajomym....hmmm, chyba tylko po to, żeby już ich nie mieć...Coraz cześciej zaczynam wątpić, w taką biernę postawę... a dlaczego nie mielibyśmy zamanifestować, pokazać ludziom w kulturalny sposób nasze poglądy? Przecież tylu jest wspaniałych ludzi manifestujących swą indywidualność - dlaczego twierdzisz, że nie przyniesie to zadnego skutku, popatrz na Charlie'go z Anglii, jaki oddźwięk robią jego videa na youtube...Caly czas twierdzę, że ludziom potrzebne są przykłady do naśladowania, a nie czcza gadanina, nawet w najszczytniejszym celu... | |
--
| ||
|
Nie bawem zrelacjonuję wam efekty w praktyce ale to nie możliwe z dnia na dzień. Obecnie negocjuję z paroma medialnymi osobami i....chcą ale obawiają się szefów itp. Mimo to,jestem na tropie do dobrego kanału aby się przedrzeć i zrobić początek. Także rozpocząłem analizę z prawniczką, czy nie podać do sądu kogoś z wyżej postawionych polityków współodpowiedzialnym za te "cyrki".A to już media nagłośnią. W końcu istnieje kodeks ochrony praw człowieka,ochrony i życia jako dobra najwyższego. Ale cierpliwości. | |
|
-- ...
| ||