| Forum Home > Hyde Park > Komentarze | ||
|---|---|---|
|
Member Posts: 6 |
Z braku możliwości napisanie komentarza pod artykułami umieszce je tutaj w formie postu. | |
| ||
|
Member Posts: 48 |
A ja umieszczę tu swój komentarz do filmu "nareszcie w TV". Jak widzę, reakcje na filmik są raczej radosne, bo przecież w końcu powiedzieli, że coś jest "nie tak" z tymi szczepionkami. Pokazali nawet Jane Burgemaister, tą słynną dziennikarkę z Austrii, co się tak strasznie awanturuje w internecie. Dlaczego TVN, ta wspaniała i opiniotwórcza stacja, puszcza taki materiał? Czyżby nagle zaczęła walczyć o naszą wolność do informacji? Bez żartów. WSZYSCY już wiedzą, że ze szczepionkami coś jest nie tak, żadne mi odkrycie. Ten materiał sprytnie kanalizuje myślenie w kierunku "jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę". Mamy mysleć: "jak zwykle skorumpowani urzednicy robią nas w balona, firmy wyciągają kasę z rządów, w sumie nic nowego, banda złodziei". I już jest spokój. Nikt nie będzie grzebał dalej, aby dowiedzieć się, że chodzi o wprowadzanie NWO, redukcję populacji, wszczepianie nanochipów i że w tym przypadku pieniądze są akurat najmniej istotne. Podobnie było ze słynnym, jakże "mocnym" filmem Moora "Farenhait 9/11", który również pokazywał, że politycy są skorumpowani, wojna niedobra, że giną dzieci a matki potem płaczą. Film jakoś nie pokazywał niczego, co by mogło odkryć prawdę o 9/11.Czyżby Moore był taki głupi i nie zauważył niczego podejrzanego w zamachach? "Farenhait 9/11" do dziś stoi na stendach w supermarketach i wypożyczalniach, był grany w kinach i mocno reklamowany w całym USA . Inne zdarzenie z NY, gdzie mieszkałem, stąd sporo o tym wiem. Na wiosnę 2002 po ogłoszeniu listy nazwisk zamordowanych w WTC ktoś zauważył, że nie ma tam ani jednego żydowskiego nazwiska. Sprawa zaczęła nabierać tempa, ludzie rozmawiali o tym ze sobą w subwayu, zrobiło się bardzo głośno. Reakcja władz była taka, że zrobiono program TV na najpopularniejszym kanale telewizji kablowej. Reklamowany był nawet na sterowcach unoszących się nad miastem. "Chcesz wiedzieć, czemu Żydzi nie przyszli do pracy w WTC? Oglądaj nas w sobotę o 20,00 na kanale....." Cały NY, w tym i ja ze znajomymi, karnie zasiedliśmy przed telewizorkami. Rudi Juliani wraz z Rabinem NY pokazali jakiś kalendarz, pobredzili coś o świętach i było jeszcze sporo innego w poważnym tonie lania wody. Nikt jakoś nie wspomniał, że cały żdowski Williamsburgh jakoś nie miał wakacji. Sprawa jednak ucichła, ludzie przestali o tym mówić. Po co podaję te przykłady? Bo to jest TA SAMA TECHNIKA MANIPULACJI. Jak już coś się przedostaje do opinii publicznej, co jest niewygodne, media stają "po stronie ludzi" i " ujawniają prawdę" ,sprytnie omijając najistotniejsze aspekty sprawy. Ludzie przestają dochodzić tej prawdy na własną rękę, dodatkowo umacniając się w przekonaniu, że nie ma to jak " wolne i niezależne media w demokratycznym kraju". Ja bardzo proszę. Jeśli jeszcze ktoś na tym portalu będzie gratulował TVN i jej dziennikarzom, narazi mnie to na ostry skręt wnętrzności w wyniku niekontrolowanych ataków śmiechu. Wtedy zejdę i nie potrzebne będą na mnie żadne trujące szczepionki.
| |
|
-- Sławomir
| ||