| Forum Home > Polityka i NWO > Pokojowa Nagroda Nobla dla Obamy? | ||
|---|---|---|
|
Member Posts: 76 |
Za chwilę na tvn24 będzie wygłoszone przymówienie samego Baracka Obamy, któremu przyznano pokojową nagrodę Nobla. Ale... Za co??
http://tygodnik.onet.pl/31,0,34505,ta_nagroda_bedzie_mu_ciazyc,artykul.html
Wszyscy zszokowani. Ja też. Bo pytam się za co takie wyróżnienie i stawianie prezydenta na równi z innymi laureatami, którzy faktycznie COŚ dla świata zrobili. Idę oglądać. | |
|
-- I wiedzcie iż to jak zachowacie się w chwili najcięższej próby może stać się zaczynem najwspanialszego triumfu. Albowiem stwarzane przez Was doświadczenie jest wyrazem tego Czym w Istocie Jesteście i Czym pragniecie Być.
| ||
|
Member Posts: 233 |
Moim zdaniem jest to prowokowanie Islamu. Komus puszcza nerwy i moze byc roznie. A jesli nie prowokacja to kolejny krok w strone kultu jednostki. Ludzie tlumaczcie publikacje z linkow i podrzucajcie pomysly do PAKIETU RATUNKOWEGO. | |
| ||
|
10 grudnia w Oslo odbędzie się wręczenie Pokojowego Nobla dla Baracka Obamy. "Uzasadnienie nagrody : W uzasadnieniu decyzji przyznania tegorocznej Pokojowej Nagrody Nobla Barackowi Obamie norweski Komitet Noblowski podkreślił m.in. "nadzwyczajne wysiłki" podejmowane przez prezydenta USA w celu "umocnienia międzynarodowej dyplomacji i współpracy między narodami". Wyeksponowano też szczególne znaczenie jego "wizji świata bez broni nuklearnej" i dążenia do jej realizacji. "
Lekko po 17.00 Barack Obama wygłosił króciutkie przemówienie w tej sprawie. Podkreślił iż jest zaskoczony decyzją, ale Nagrodę przyjmuje z pokorą i traktuje to jako "wyzwanie do działania", jako wsparcie dla idei do których rzekomo dąży Ameryka- pokoju na świecie, życia bez broni nuklearnej itp. Wymienił także inne zadania jakim powinien sprostać świat - jak kryzys, zmiany klimatyczne, wymierające gatunki itd. Standart w ładnych przemówieniach Na zakończenie dodał, iż pokój był zawsze dążeniem Ameryki, dlatego świat ciągle na nią spoglądał i ma nadzieję, że Ameryka dalej będzie przewodzić światu. - No napewno.
Widzę bardzo się komuś śpieszy, żeby zrobić z Baracka Obamy prawdziwego bohatera... Przegięcie:) | |
|
-- I wiedzcie iż to jak zachowacie się w chwili najcięższej próby może stać się zaczynem najwspanialszego triumfu. Albowiem stwarzane przez Was doświadczenie jest wyrazem tego Czym w Istocie Jesteście i Czym pragniecie Być.
| ||
|
Member Posts: 14 |
co tzn. ameryka dalej bedzie przewodzic swiatu? a teraz przewodzi? gdy jakis kraj zglaszal taka ambicje to predzej czy pozniej konczylo sie to wielka wojna
to bardzo niepokojace co powiedzial na koncu swojego wystapienia mozna przypuszczac ze od Busha niewiele go dzieli
swiat powinien byc oparty na rownosci a nie na tym ze jeden kraj wybija sie ponad wszystkie on ustala reguly i zasady tylko dlatego ze dysponuje najwieksza sila militarna i jeszcze gospodarcza
nagroda oczywiscie przyznana nieslusznie
mysle ze mogl ja dostac jakis obronca praw czlowieka w Rosji czy dysydent chinski czy jeszcze jakis inny dzialacz na rzecz pokoju ale przeciezsocjalistyczna Norwegia nie bedzie wytykac bledow Rosjanom czy Chinczykom
pokojowa nagroda Nobla stala sie dzisiaj niestety nagroda polityczna gdzie wieksza role przyklada sie do poprawnosci politycznej czy popierania,,swoich ideologicznych braci,, niz do prawdziwych zaslug na rzecz pokoju i rownosci na swiecie
| |
| ||
|
Member Posts: 186 |
Żenada, ot co... dostał nobla za "change" i za to , że jest czarny. | |
--
| ||
|
Member Posts: 194 |
A żebyś wiedział Kolina, że większość zapytanych przezemnie osób mówiła "ehh a za co on dostał ta nagrodę ...chyba dlatego że jest czarny ;/" Ode mnie po swojemu powiem jedno słowo "ŻENUA" | |
|
-- Si vis pacem para bellum
| ||
|
Member Posts: 9 |
,,Najbardziej z nagrody dla Obamy cieszą się zapewne afgańscy wieśniacy.Mało kto w świecie dostąpił zaszczytu zbombardowania przez laureatapokojowego Nobla...(m.magierowski - rp.pl) spodobalo mi sie to zdanie... | |
| ||
|
Member Posts: 48 |
Dostał Nobla na zamówienie amerykańskiej administracji. Jego poparcie w USA systematycznie spada, potrzebuje wzmocnienia swojej pozycji w kraju przed akcją przymusowych szczepień. Przekaz prosty. Obama to człowiek Pokoju, chce dobrze, cały świat go ceni, nie ma co się burzyć. Ponoć przy pierwszym komentarzu po nagrodzie powiedział coś o psie, córce, no i że też fajnie, bo Nobla dostał.. Z reguły podczas wizyt zagranicznych rzadko korzysta z zaproszeń np.na kolację, nie wysilając się na usprawiedliwienia. Ma w pogardzie słabszych od siebie. Patrząc na niego czuję, że to wyjątkowy *****syn. Moim zdaniem z człowieka ma tylko ciało. | |
| ||
|
Member Posts: 35 |
Sławomir, brawo! Mocne słowa! Pierwszy raz się z Tobą zgadzam i czuję coś na kształt braterstwa w przekonaniach. Nie spodziewałem się tego po Tobie, ale to wyraźny znak, że masz jeszcze zdolność wydzielania testosteronu, co nie jest cechą ciał wyłącznie eterycznych. Przyjmij to jako komplement i oby tylko tak dalej. Niech żyją trzy wymiary! Na czwarty wymiar i kolejne przyjdzie jeszcze właściwy czas. Cierpliwości! | |
| ||
|
Mrfour jesteś bezczelny, chamski i prostacki. W sumie to było mi cię żal ale chyba taka twoja natura, więc szkoda nerwów. Rzucanie takimi "komplementami" jest co najmniej gówniarskie.Ciekawe czy Tobie z Testosteronu już tylko nazwa została , a innych podpuszczasz ;/. Przeczytaj płasko umysłowo , upośledzona i chora z nienawiści istoto ...ZAMKNIJ SIĘ...Bo się kichy przewalają jak widzę Ciebie albo Gutka ( chociaż on jak by coś zrozumiał i zrobił post bez Polski i Polaków ) No i patrz, da się to przeczytać nawet z uśmiechem na twarzy bo rozumiem uczucia które nim targają, staram się przynajmniej je zrozumieć. Jak masz zamiar cedzić jad to *******laj na o2 albo pudelka albo idź się ****** , szukaj kolegów na naszej klasie ale weź Sobie dopuść bo jesteś słaby i szkoda tych bitów danych na Twoją marną egzystencje na tym forum. Wybacz Andrzeju ale są granice, a ten pustak uważa chyba, że wszystko mu wolno i nikt nie reaguje prawidłowo. Na ogólnych forach takich nazywa się po prostu Trollami.
| |
| ||
|
£4zik, eh, a wiesz co jednocześnie mówi się na takich forach? - "Nie karm trola" - rozumiesz? "Trochę" Cię poniosło...
Nie mogę pochwalić się dużą ilością testosteronu w organiźmie... Niemniej wiesz Mrfour, co mnie zaciekawiło? Przypomniałam sobie takie wzmianki jak "kółko wzajemnej adoracji" itp. Cieszę się, że wcale się tak bardzo od nas nie różnisz i potrafisz kogoś .. po prostu docenić
Zanim popłynie tu jeszcze więcej tzw. "jadu" to sobie pomyślcie, czy prowokacja, lub uleganie prowokacji nie jest po prostu bezsensownie głupie i czy nie jest poddaniem się czemuś... z czym rzekomo chcemy WSZYSCY tu obecni walczyć. Trochę spokojniej proszę! Kulturka! Tu są również damy! ;-)
Pozdrawiam | |
|
| ||
|
Ariano wiem żeby nie karmić Trolla tyle, że trzeba zauważyć jak większość do tego podchodzi. Lejąna niego ciepłą uryną Czego mu z całego serca życzę, bez względu na to co o nim myślę.
| |
|
| ||
|
Site Owner Posts: 164 |
Drogi £4ziku, Staram sie o ile mozna nie interweniowac, lecz tym razem (znow) musialem. Rozumiem Twoje odczucia, lecz nie jest to wytlumaczeniem takiego wlasnie wpisu. W ten sposob mozemy sie zawsze tlumaczyc i jestem pewien, ze przy innych okazjach sam tez, tak szybko bys nie znalazl u siebie zrozumienia dla ego typu reakcji. Zawsze chodzi o to, po ktorej stronie akurat stoisz. Nie jest sztuka byc dobrym, kiedy inni tez sa dobrzy
Oczekiwac, ze inni beda tu pisac na ta sama nutke co my, jest po prostu naiwnoscia lub tez proba stworzenia takiego wlasnie kolka wzajemnej adoracji, czego bym nie chcial. Wiesz, ze masz moja sympatie £4zik, ale prosze Cie o troche wiecej powsciagliwosci w swoich atakach osobistych na innych forumowiczow.Jestem pewien, ze stac Cie na to. mrfour: Dlatego przepraszam Cie w imieniu naszego Portalu, za powyzsze, obrazliwe slowa. Innych prosze o zastanowienie sie dlaczego nie wytrzymuja tego typu wpisow. Powod naszego reagowania siedzi zawsze w nas - drodzy Panstwo, a nie w innych. Prosze - zastanowcie sie nad tym. | |
| ||
|
;-/ Czyli co ...Niech sobie Mrfour pisze co chce jak chce i do kogo chce …
„Nie spodziewałem się tego po Tobie, ale to wyraźny znak, że masz jeszcze zdolność wydzielania testosteronu, co nie jest cechą ciał wyłącznie eterycznych.Przyjmij to jako komplement i oby tylko tak dalej. „ -Wolne tłumaczenie „Wow a myślałem że miękin******(narządem) jesteś robiony i że nie jesteś facetem , ciesz się powiedziałem Ci komplement nędzna istoto, nawet zaczynam czuć do Ciebie sympatie ale jeszcze Cię trochę pokąsam żebyś przypadkiem nie poczuł się za dobrze”
Co pod każdym postem jego mościa mam dopisywać ...”idź spać trollu” ;/ Kiedy Gutek napisał post bez PL ,PL,PL!!! Jego wypowiedzi brzmiały racjonalnie (On po prostu pieni się że nic nie robimy) a niepotrzebnie zraża do siebie ludzi skrajnym nacjonalizmem.
No ale czym miałbym usprawiedliwiać Mrfoura , nie chce go już obrażać bo nie taki jest mój cel. po prostu nie wyobrażam sobie prowadzenia merytorycznych dyskusji przy takiej hipokryzji i arogancji jaką leje przy pomocy klawiatury ten chory z nienawiści człowiek. Zawsze zastanawia mnie czy wszystkie internetowe kozaki są takie same, jak do tej pory żaden internetowy kozak nie był taki twardy i skrajny w swoich poglądach patrząc mi prosto w oczy … oczywiście o ile miał się odwagę spotkać i spojrzeć mi prosto w oczy. Kiedy jest się bezpiecznym po drugie jstronie monitora każdy jest Rambo , na żywo większość z nich to Rambubu. Więc zakończmy ta bezsensowną dyskusję. Do Mrfour: Za każdy bezczelny ichamski wpis będziesz dostawał ode mnie reprymendę , może się kiedyś nauczysz. Przynajmniej reszta forumowiczów będzie widziała,że są głosy sprzeciwu wobec takiego zachowania i traktowania innych. Dostałeś tym czym sam walczysz z nami zamiast z nami współpracować.
| |
|
| ||
|
Member Posts: 235 |
£4zik- blagam wyluzuj. uwierz mi, ze reszta tez mysli i ma swoje zdanie. Oczywiscie, ze mozesz ripostowac kazdemu. na tym polega dyskusja na forum. Moja prosba dotyczy tylko pewnej granicy slownictwa. Jestem pewien ze mnie rozumiesz
| |
| ||
|
Dobrze że temat został poruszony. Adminie i Andzeju ...Nie martwcie się o mnie Po propstu będe pod chamskimi postami Mrfoura informował forumowiczów, że nie życzymy sobie takiego sposobu prowadzeniua dyskusji ... i nie będe przeklinał Trochę mnei poniosło ale po prostu chamstwa nie zniesę i wcale nie mam ochotę na pyskówkę z Mrfourem. Mam ważniejsze rzeczy do zrobienia. | |
|
| ||
|
Member Posts: 48 |
Zajrzałem, aby zobaczyć czy ktoś zareagował na mój list, a tu taka afera. Dziękuję przedmówcy za reakcję, ja bym nie zauważył, bo tego buraka co znów postanowił coś o mnie napisać przewijam bez czytania.( Andrzeju, proszę nie kropkuj buraka, to nie przekleństwo). A może postanowisz go za tego buraka przeprosić? Trochę czuję się niedowartościowany, nie przepraszałeś mnie, gdy on wyzywał mnie od durniów. Oczywiście, nie piszę tego po to, aby jakiekolwiek przeprosiny uzyskać. Nie czuję się absolutnie obrażony, albowiem abym brał na poważnie słowa adwersarza, musi on prezentować jakikolwiek poziom. Faktycznie, nie ma sobie co zawracać głowy, trole zawsze będą. Ja mam zamiar brać udział w dyskusjach bez czytania jego wypocin, a co za tym idzie, bez reakcji. Faktycznie, są ważniejsze sprawy. Proponuję, aby nikt już nie kontynuował tego wątku. Naprawdę szkoda prądu.
| |
|
-- Sławomir
| ||
|
Member Posts: 35 |
₤4zik Jesteś doskonałym „złym policjantem” . O ile o Jacku Kurskim, znanym politycznym „zadymiarzu”, mówi się w kuluarach „Pitbull Salonowy”, tak dla Ciebie pozostawię wyłącznie „pitbula” przez małe „p”. Jednakże ładunek chamstwa w Twoich ostatnich wpisach jest na tyle wybitny (widzę, że dobrze czujesz się w tych klimatach), że zasługuje na opisanie przez wyjątkowo duże „CH”. Moje gratulacje! Twoje manifestacje są porywające! Wydaje mi się jednak, że nie pokazałeś jeszcze wszystkiego na co Cię stać. Czekam i pewnie inni też. Jeżeli masz jeszcze jakieś problemy natury egzystencjalnej – nie krępuj się, pisz. Kiedy będę uważać za stosowne, wtedy odpiszę. A póki co, niech Cię Stwórca ma w swojej opiece.
| |
|
-- mrfour
| ||
|
Idź spać trolku ;/ | |
|
| ||
|
Fajnie, że temat przeze mnie założyny robi się taaaaki popularny .... Drugiego mojego autorstwa NIE BĘDZIE!!! Ale skorzystam z tego - wbiłam sobie 60 post - To cała głębia i sens mojej wypowiedzi, która jest lepsza od kilku postów wzwyż razem wziętych. A potem każdy mówi jak Obama, że chce pokoju na świecie... Noooobla dać. ;-) To wy sobie dalej uświadamiajcie ludzi i "podnoście świadomość", mhmmmm.... | |
|
| ||