| Forum Home > Duchy i zycie po zyciu > Duchy | ||
|---|---|---|
|
Member Posts: 6 |
szczeże to nie wierzę w duchy i w chwili naszych narodzin to już jesteśmy skazania na karę smierci !!!! i tyle | |
| ||
|
Member Posts: 235 |
Oj Navajo - to co myslisz o tych wszystkich naukowcach, ktorzy twierdza, ze materii jako takiej nie ma ? Co umiera w takim razie ?? Jesli bezpowrotnie umierasz, to skad sie wziela Twoja swiadomosc ? Znikad ? Wedlug praw natury, potwierdzonych przez nauke, nic sie nie moze wziasc z niczego. Ogladnij sobie film, ktory wlasnie za chwile wstawie. Moze ciebie zaciekawic ... i pzremysl to lepiej, poniewaz Twoje zdanie jest oparte na Twoim odczuciu, a ile razy juz cie ono zawiodlo ? Skad wiesz, czy tym razem tez tak jest ? Zamiast twierdzic, poznawaj. Dzieki poznawaniu bedziesz bogatszy i madrzejszy. Dzieki Twoim twerdzeniom bedziesz mial wiecej klotni. Rachunek jest prosty | |
| ||
|
życie jest jak żarówka i kiedyś zgaśnie i co ty na to ,,,ha | |
| ||
|
Member Posts: 76 |
Czy to określenie jest trafne w stosunku do Twojego twierdzenia. Życie jest jak żarówka, kiedyś zgaśnie, ale czy żarówka znika? Nie zaobserwowałam tego, chociaż to by było niezwkle ciekawe, tylko nie wiem czy by było mnie stać na nowe żarówki...
Pomijam tu różne doświadczenia ludzkie, nie ma sensu nikogo przekonywać. Tak jak mówi Andrew, najlepiej samemu poznawać, zamiast twierdzić z góry, bez doświadczenia. A co do sformuowania ' jesteśmy skazani na karę śmierci' to mam pytanie.... Kto jest taki okrutny i nas karze ?! Zbuntujmy się! Podam do sądu, tylko powiedz kto
Pożyjemy.... umrzemy, zobaczymy... albo nie zobaczymy, ale to już nie będzie nasz problem. Hm, pewnie było by miło... a nie, nie byłoby... bo bym nie była tego świadoma | |
| ||
|
Member Posts: 21 |
Mozesz nie wierzyc, ale pamietaj, ze istnieje taka ewentualnosc, ze jednak istnieja... na wypadek jak kiedys jakiegos zobaczysz. Swoja droga, czy to by Cie przekonalo? | |
| ||
|
Member Posts: 194 |
Wiara sama w sobie jest... dziwnym zjawiskiem. Na na przykład nie wierze w duchy ^^ ja to wiem! Jak by Ci się zmaterializował na planie fizycznym i zrobił Ci kukę tez byś wiedział . Pozdro | |
|
-- Si vis pacem para bellum
| ||
|
Rozumię was doskonale ,ale jest jak jest życie to jest chemia i jako taka żądzi się swoimi prawami i ja wiem że śmierć to po prostu jest jak wyłączenie żarówki ,tymbardziej że kiedyś jak byłem młody to byłem w Vietnamie i wiem jak kończy się czasami ludzkie życie , może jest inny świat pożyjemy zobaczymy ,ale ja jestem realistą . W 1970r miałem 19 lat i byłem tam 5 lat i jak wyjechałem na wariackich papierach to potem wróciłem na jeszcze głópszych paierach i już nigdy w życiu bym się po raz drugi nigdy nie wybrał na żadną wojenkę . A to moje zdjęcie jest z 1970 r tak kiedyś wyglądałem . Pozdrawiam | |
| ||
|
Member Posts: 194 |
Życie to nie tylko materia, chemia czy inne .Nie widzimy mgły ale kurtyna przesłania to czego nie widać. 5 lat wojny wietnamskiej !! o_O … HCSzacun za zdolność przeżycia. Domyślam się ze Ci co wpadli w 1964mieli większy kocioł niż Wy .
| |
|
-- Si vis pacem para bellum
| ||
|
Member Posts: 7 |
Nie widziałem śmierci, ale widziałem narodziny małego człowieka ... Widzałem też trupy...ale sam widok jak człowiek umiera na żywo, to nie miałem okazji...myślę że to napewno strasznie wpływa na człowieka, szczególnie jak zobaczy śmierć z bliska, albo zabije... Ja jednak wierzę w życie po życiu: "bo to że gaśnie żarówka, nie tłumaczy gdzie poszło światło..." | |
| ||
|
Member Posts: 1 | Skoro nasze zmysły rejestrują mały ułamek rzeczywistości, a instrumenty naukowe w powijakach i nie wiele więcej widzą, (brak wytłumaczenia masy Wszechświata i czarna materia), jakim prawem wyrokujemy, że "nic poza materią" i nami? | |
--
| ||
|
Member Posts: 2 |
temat ciekawy...ja wierzę w duchy, dwa razy widziałem i były przyjazne raz nie wiem co to było ale przyjazne to,to nie było. Właściwie jak teraz o tym o tym piszę to przypomina mi się więcej, zadziwiające jak człowiek chce i szybko zapomina jak coś nie jest dla niego miłe. Pozdrawiam | |
| ||
|
Member Posts: 15 |
ja rowniez wierze w duchy a raczej "energie" ktore pozostaja po ludziach ....kiedys wiele na ten temat czytalam i ogladalam...to dalo mi duzo do myslenia...moj tata mial doczynienia ze zjawiskami paranormalnymi..ale nie chce o tym pisac bo nie wiem czy by sobie tego zyczyl... | |
| ||
|
Member Posts: 1 |
Apropo naszego głównego tematu to polecam poczytać bardzo ciekawą serię artykułów | |
| ||